Co říkáte na tento šicí stroj
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
co říkáte na tento šicí stroj
Holky co rikate na tento sici stroj koupila sem ho za 650 kč jako uplny zacatecník, vubec nic o tom nevím teprve se budu učit. Myslíte ze je dobrý na bezne zapravování kalhot a zakladni praci? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Ga Briela za 650 nový? Tu značku neznám, musela bych to osobně vyzkoušet. Zkus na kusu látky, jak to šije a uvidíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ga Briela značku neznám ale myslím, že na běžné šití bude dobrý.
Dobrá cena a nevypadá špatně.
Pokud je bazarový, tak bych si ho nechala seřídit a vyčistit a pokud s ním neumíš zacházet, tak ti v servisu poradí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, podle fotky nelze soudit. Už jsem pár mašin vyzkoušela a opravdu se to pozná, jestli je dobrý a jestli vyhovuje, až po „pár stezích“
.Spíš by mne zajímalo, proč dotyčný prodává mašinu po dvou použitích??? ![]()
Ale to jsem celá já, děsně podezíravá ![]()
Někdy je problém s výkonem mašiny. Levnější jsou pomalé a při delším šití, nebo pro zručnější švadlenku je tato vlastnost mašiny nadmíru protivná! ![]()
Někdy se stává, že vynechávají stehy
…Jinak dle fotky je tam programů až dost. Na základní šití a opravy to zcela postačuje. Už jí máš objednanou, tak to prostě vyzkoušíš na kusu látky si projet všechny stehy. Hlavně ty základní, aby to fungovalo. A uvidíš sama ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pája32 píše:
Ahoj, podle fotky nelze soudit. Už jsem pár mašin vyzkoušela a opravdu se to pozná, jestli je dobrý a jestli vyhovuje, až po „pár stezích“.Spíš by mne zajímalo, proč dotyčný prodává mašinu po dvou použitích???
Ale to jsem celá já, děsně podezíravá
Někdy je problém s výkonem mašiny. Levnější jsou pomalé a při delším šití, nebo pro zručnější švadlenku je tato vlastnost mašiny nadmíru protivná!
Někdy se stává, že vynechávají stehy…Jinak dle fotky je tam programů až dost. Na základní šití a opravy to zcela postačuje. Už jí máš objednanou, tak to prostě vyzkoušíš na kusu látky si projet všechny stehy. Hlavně ty základní, aby to fungovalo. A uvidíš sama
Já mám teda stejné pocity. Navíc někdo, kdo normálně nešije, potřebuje paradoxně lepší stroj, protože neumí ten méně kvalitní seřídit…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Levnější mašiny to mnohdy nemívají tak"vychytané".
Můžou mít malý rozvor mezi patkou, když je zvednutá a když je položená. Pak se špatně šijí tlustší látky. Někdy mívají krátké šňůry do elektriky a pak se musí řešit prodlužkama. Někdy nemívají regulování délky stehu a to je taky blbý. Nebo je uvedené regulování nedostatečné. Ale všechno se to zjistí až užíváním..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pája32 Já vím, co se natrápila kamarádka s overlockem Singer, který koupila v Lidlu. Sestřenka má tu jejich značku ten klasický typ, ale prej šije dobře… no nevím, kolik toho ušila.
I moje mamka, která šije minimálně - většinou to udělám já - má Husquarnu za asi 4000. Ale těžko říct, já bych na takové věci nešetřila, ale jsem z oboru ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aries6 píše:
Já mám teda stejné pocity. Navíc někdo, kdo normálně nešije, potřebuje paradoxně lepší stroj, protože neumí ten méně kvalitní seřídit…
Arie- jako odbornici ti rozumím - pouze intuitivně. ![]()
mně jako nešicímu kopytu je nějaký seřízení šumák. co potřebuju ušiju, rychlost je mi šumák, kvalita de facto taky
bo si troufnu jen na to, kde na kvalitě zas až tak moc nesejde ![]()
to, že někdo dá pry stroj protože na něm nešije, mně jako laikovi připadá zcela normální, bez toho, aby stroji cokoli bylo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já teda z oboru nejsem. Ale jsem amatérka, která vyrostla mezi švadlenami a amatérsky si tak šiju asi od čtyř let
Už jsem šila na spoustě mašin a vím, že může být pěkné trápení s šitíčkem
Taky bych si raději připlatila, možná za známější značku co dělá mašiny speciálně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dle fota by to účel mělo splnit, co je vevnitř..síla motoru, to z toho nevykoukáme. Tipuji, že nebude tak silný a bude hlučnější, možná více umělých součástek…pokud možno, chtěla bych záruční list..značku ani nepřečtu
ty základní „stroje“ mají víceméně podobné „vybavení“ Ed. odkaz jsem musela smazat, zablokován…byla tam Janomka základ
Kdysi bych asi byla překvapená, že to člověk prodává…ale dnes už ne, na FB je tolik nadšených žen, které to pak přestane bavit nebo zjistí, že to fakt není pro ně…prodávají takhle i overlocky..nebo se naopak začnou věnovat více a chtějí lepší ![]()
a dodám…nikdy jsem při koupi stroje neřešila délku přívodu…fakt mají některé kratší šňůru?
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě to připomíná šicí stroj z TV shopu.. daroval mi ho kamarád po své mamince. Jako na nějaké zašití sem tam asi dobrý, ale jinak je to strašnej klump a na šití větších věcí to není
Uvidíš.. třeba ti poslouží
- načítám...
- Citovat
- Zmínit