Co s hlučnými sousedy?

2
23.11.24 00:28

Co s hlučnými sousedy?

Před pár týdny se nade mnou nastěhovali pár asi v dvouletým klučinou. Chci se zeptat maminek, necháváte dítě řádit až do 1 do rána? Dítě slyším dusat po bytě snad celý den od ráno až do noci (je pravda, že když jsem v práci, nevím co se tu děje) a už z toho začínám být zoufalá. Nějak nechápu, kde bere takové množství energie. Nevím však ani, zda se dupání dítěte považuje za rušení nočního klidu a můžu si na ně nějak stěžovat nebo to řešit. Nejsem moc konfrontační člověk, takže přímo za nimi jít nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
68951
23.11.24 01:18

Nojo, no, ono nejít za nimi a stěžovat si místo toho na emiminu sice není ani trochu konfrontační, ale s naprostou jistotou ti můžu říct, že efekt bude čistá nula :nevim: Tady tě politují, vyslechneš si pár příběhů, kdo to všecko má stejné a ještě horší, ale jaksi ti to moc nepomůže, že.
Z pohledu majitele bytu, předsedy SVJ nebo správce nemovitosti by můj první dotaz zněl - a mluvili jste s nimi o tom? Ne? Tak a co čekáte ode mne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9734
23.11.24 08:36

V jednu hodinu v noci už je to trošku přes čáru, určitě bych si s nimi promluvil. Možná si to neuvědomují.

Jedné. íči o patro výše vadilo, když jsme si třeba ve 22:20 povídali (nikoliv křik, hádky atd.), že už chodí chuderka stará spát. A prý si to máme všechno říct přes den. Doporučil jsem jí, ať jde na zahradu a zkouší v rámci tréninku házet si hlínu na hruď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.11.24 08:38

Určitě za nimi zajdi. Nemusíš jít hned do konfliktu, když jim to řekneš slušně, jistě se to dá pořešit. Oni si to asi ani neuvědomují, jak je to slyšet. U nás v domě kdysi takhle děti řádily, až se nám doslova třásl lustr. Tak jsme zašli, poprosili, aby děcka trochu usměrnili. Také nevěřili, že je to až tak slyšet, dokud si to sami neposlechli. Od té doby byl (skoro) úplný klid.

• Citovat
  • Upravit
80023
23.11.24 08:39

Třeba mají chudáci děcko s otočeným režimem. To je peklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
23.11.24 09:03

Mám podobné sousedy, jejich děti z něčeho skáčou a moc je to baví kolem deváté až jedenácté večer. Dusot jak blázen. Oni jsou celá rodina takoví noční tvorové, zednické práce, stěhování nábytku zásadně po půlnoci. Naštěstí jsou jakž takž normální do té míry, že se s nimi dá domluvit. Oni to vůbec neví, že někoho ruší, myslí si, že se chovají tiše. Už je mám docela vychované a když jim to někdy zas ujede, nechávám je žít.
Prostě za sousedy zajdi, velmi pravděpodobně neví, že jejich dítě je tak slyšet.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.11.24 10:14

Mam doma dítě adhd a atypický autismus ….s touhle diagnózou se můžeme stavět na hlavu a nejde s nim hnout jako miminko rval půlku noci mel často “noční party” a proste chtěl dělat blbosti a neměl ponětí ze je noc..ani teď kdy mu jsou skoro 4 nechápe pojmy kdy je ráno a noc …my to vyřešili prvním patrem, nikomu nedupeme na hlavu ale slyšet je zvlášť když ma záchvat ale proste s tím nejde nic dělat …neříkám ze zo je váš případ ale může byt …za sousedy bych šla a zkusila se optat co se děje jestli to jde/ nejde omezit ….sami řešíme problémy se sousedy a jejich psy kteří věcně vyjí ale nic s tím neuděláme to je proste nevýhoda paneláku

• Citovat
  • Upravit
leopanda
23.11.24 11:35

.

Příspěvek upraven 06.01.25 v 15:58

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
23.11.24 12:17
@Anonymní píše: Více

Já jsem tedy sobec asi, ale i snad rodina s ne úplně zdravým dítětem by mohla mít po 22.00 hodině nějakou snahu ho tišit a pokud to nelze, tak třeba pořídit koberce, být s dítětem v jiné místnosti než nad kterou sousedi spí, odizolovat podlahy a nebo se prostě odstěhovat do nemovitosti, kde to tak není slyšet.
Jako napsat “ s tím nic neuděláš “ mi přijde sobecké ze strany rodičů.
Oni dole si to dítě nepořídili a rodiče daného dítěte by snad mohli vyvinout snahu.

A i u těch psů bych očekávala nějaké chování od majitelů, jejich psi prostě ruší ostatní svým chováním.

Ale to je můj pohled a očekávám, že se na mě sesypete.

• Citovat
  • Upravit
leopanda
23.11.24 12:48

.

Příspěvek upraven 06.01.25 v 16:00

• Citovat
  • Upravit
101642
23.11.24 14:30
@leopanda píše: Více

No, to je sice hezký, ale pokud tam nwbude parzy, ale mama s tvourim rocnim ditetem v naruci, tak tezko za nebo daji pokutu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
23.11.24 14:45

@j.a.n.i1 Jenže tady se neřeší řvoucí dítě v náručí. Ale skákající / dupající dítě.

• Citovat
  • Upravit
101642
23.11.24 14:51
@kocourGarfield píše: Více

A to ti policajti poznaji jak? Ze tam dupalo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
23.11.24 14:57

Tak je to nahlášené jako říše i nočního klidu / hluk z dupání. Kdyby dítě řvalo, tak to slyšíš pomalu venku ( obrazně řečeno ).
Navíc jestli dítě v 1 hodinu řve - tak je snad úplně jedno jestli řve, hraje na flétnu, dupe a nebo hraje fotbal …. Prostě ruší klid. Omluva by mohlo asi být brek, ale tak to většinou slyšíš ( nebo aspoň u nás v paneláku to slyšet bylo okolo v noci ).
U nás v paneláku jsem slyšela v noci chrápat souseda nad námi. Že by za dveřmi někdo neslyšel brečet dítě by bylo mimo.

Jako když sousedům v noci štěká pes, já zavolám PČR a při příjezdu bude pes potichu, tak to taky nebudou řešit?

• Citovat
  • Upravit
101642
23.11.24 15:10

@kocourGarfield No, tak to bude slovo proti slovu, ty tvrdis, ze steka, oni, ze o nicem nevi a jejich pes je potochu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný