Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@clara_bow píše: Více
jestli na to máš čas a trpělivost, tak je můžeš pomaličku zkusit socializovat, odchytit a mazlit, možná si zvyknou,
a psala jsi, že kočka nemůže v té zahrádkářské kolonii zůstat - to vyřešíš jak?
@stinga píše: Více
Město má program na kastraci koček, chci ji odchytit a vykastrovat a pak ji vrátit zpátky. Kastrovaná kočka nikomu vadit nebude. Ona se teď drží na jednom místě jen kvůli koťatům.
jo, tak to je dobře, že tam může kastrovaná zůstat, my jsme tak kastrovali asi vyhozenou kočku, která porodila u sousedů, kde nikdo nebydlí, na seně, ale přišla o mléko,
ovšem zas když se bude s kastrací moc otálet, tak může kočka zabřeznout znovu, je to tenký led,
když ji budeš chodit krmit, tak se na tom místě bude držet pořád
@stinga teď ji od koťat nemůžu vzit a ještě na několik dní. Veterinářka mi dala nějakou tabletku, aby zas nezabřezla. Měla by účinkovat 2 až 3 měsíce. Do té doby bude vykastrovaná. Doufám, pokud mi i s koťaty neuteče.
ou, ty tablety jsou hrozné svinstvo, kočky přes ně často zabřeznou a pak rodí postižená koťata, ale v tomto případě je každá rada drahá,
pokud ji na místě budeš krmit, tak neuteče, proč by utíkala?
Já vím,.zjistila jsem co to je za svinstvo až už jsem to kočce dala. Kdybych to věděla, tak ji to ani nedávám.
Já nevím proč by utíkala, toulavý boty, lov. Nad kolonii je hřbitov a správcová kočky taky krmí. Tak se asi zastaví i tam…
tak to je dobře, že jste na krmení dvě, ona přijde i na to místo, kde krmíš ty, u zdroje papání se kočičky drží, nejsou hloupé - když zmizí, tak to není proto, že by utekly, ale na 99 % se jim něco stalo
Našeho kocoura a jeho tři sourozence někdo hodil v krabici kamarádovi přes plot jeho autodílny. Byli cca v tom věku, kdy začínají žrát sami, což je často doba, kdy se jich „lidi“ zbaví, když je potřeba začít do nich investovat
Kamarád je tam nechal, krmil je, ale jinak se s nimi taky nikdo necrcal. Když jsme přijeli, byli všichni hodně ostražití, sice nezdrhli na první dobrou, ale při pokusu o pohlazení se více či méně intenzivně snažili schovat. Ten náš byl asi nejvíc kontaktní, pokud se to slovo dá vůbec použít na takové plašany
Bylo nejsnazší ho chytit, takže volbu udělal za nás
Okamžitě mi vylezl na rameno, zavrtal se do vlasů a strávil tak celou cestu autem. Doma si zvykl za srovnatelnou dobu, jako koťata, která jsme měli z normálního prostředí a je fakticky skvělej, hodné a chytré zvíře, nic neničí, čistotný, velký pohodář a mazel, miluje děti. Takže za mě určitě mají naději na normální kočičí život v rodině.
Holky já ty rizika znám, sama mám doma kočku. Proto je chci v 12.tydnech udat a budu doufat, že budoucí majitel je nechá kastrovat 🙏🏻 klidně bych je nechala kastrovat já, ale veterinářka říkala, že nejdřív v 5 měsících ještě to nedělá moc ráda. Že ty hormony jsou důležité na celkovou zralost kočky. Bohužel, všechno ovlivnit nedokážu. Už tak s tím mám celkem stres a snažím se ty koťata tajit. V kolonii jsou zahradkáři, kteří by je hodili do pytle a utopili…
ano, máš pravdu, už tak se staráš až až, dáváš do toho svůj čas, energii i peníze, takových lidí, jako jsi ty je hrozně málo ![]()
@Michelle_M no - my máme kocoura, co ho sousedka našla v příkopu u rychlostní silnice jako koťátko, její tchán ji s ním vyrazil, tak jsme se ho ujali, za chvíli to bude 5 let a úplně se nesocializoval nikdy, jako kotě nás napadal všechny, skákal po nohách, kousal a škrábal, po kastraci se zmírnil jen trochu, s věkem je to lepší, ale klasický mazlivý kocour to nebude nikdy, on i chce, přijde se pomazlit, a když ho pohladíš po třetí, tak tě kousne
Můžu to být právě tím, že nebyl dost dlouho s mámou. Ty koťátka pak jsou psychicky nevyrovnaný, chudinky. On za to nemůže. A naopak, když se kočce seberou koťata moc brzo, tak i ona trpí. Může začít předčasné mrouskat nebo být traumatizovaná, dostat zánět cecíků atd.
Ty venkovní kočky to mají strašně těžký.
jo, také si to myslím, že byl brzo od maminky, ještě neustále napadá jednoho našeho kocoura z útulku, musíme je pořád separovat, a i do zahrady musí chodit po jednom, a jak naschvál chtějí jít vždycky oba naráz ven ![]()