Pes po nehodě

8
3.6.26 14:25

Pes po nehodě

„Dobrý den, chtěla bych se poradit. Moji fenku 4 let francouzský buldoček, před 9 dny srazilo auto. Má zlomenou pánev a poškozený kloub poškozené střevo, po nehodě 3 dny krvácela z konečníku. Teď nechce moc jíst, hodně zhubla a většinu času odpočívá. Má někdo podobnou zkušenost? Jak dlouho trvalo zotavení a myslíte, že má ještě šanci se zlepšit? Budu vděčná za každý názor a zkušenost.“ Veterinářka mi řekla, že možná ani neví, kdy čůrá a kdy se vykaká. Je pro mě velmi těžké dívat se na to, jak se trápí. „Myslíte, že by pro ni nebylo humánnější ji uspat, pokud se trápí :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
64
3.6.26 14:29

Už dávno se neměla trápit, nač čekáte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17092
3.6.26 14:48
@Lilina461 píše: Více

Ahoj,

mám také doma buldočka a já vím, že teď to vypadá strašně, ale je to jako člověk po nehodě, kdy má bolesti, ale to přejde. Jakou prognozu má lékařka? Uzdraví se?

Naše teď byla na operaci, protože ji vyhřezl nádor dělohy o kterém jsme do teď nevěděli. Doktor mi taky řekl, že je to 50:50 a mám se raději rozloučit… no stála nás trašně moc peněz, ale dali jsme je do její záchrany. Jsou to dva měsíce a je jako kdyby se nic nestalo. A to opravdu měla hodně na mále a musela jsem podepsat papír, že jsem s tím srozuměná a nebudu požadovat kompenzace. Mmch naše taky moc zhubla, vypadalo to bídně, ale dala to.

Moc moc moooooc držím palce - :srdce: :srdce: :srdce: :srdce: :srdce: :srdce: :srdce: :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25365
3.6.26 14:48

@Lilina461 to je mi líto, ale při takto brutálním zranění s nevratnými následky a bolestí bych nechala psa uspat :( bolí to strašně samozřejmě, ale k čemu je teď vám oběma tohle trápení… uzdravení tam už možné není, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9163
3.6.26 14:55

A co říkala veterinářka k zdravotnímu stavu? Je tam šance na zotavení? Pokud to vypadá špatně, tak bych ji nenechala takhle trápit :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59459
3.6.26 15:29

@Lilina461 a co řekli na veterině? Má vůbec nějakou šanci že se uzdraví? Pokud prognóza špatná tak bych jí netrápila. taky máme buldočky a tohle musí být prostě beznaděj, navíc buldočci trpí na záda tak bych se i bála co by jí celkově čekalo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15443
3.6.26 16:03

Mám výbornou veterinářku, takže když jsem měla nemocné zvíře, radila jsem se s ní. Někdy vypadá situace beznadějně, ale zlepší se to, jindy to bohužel nelze. Poraď se s veterinářkou, ona by ti měla říct, jaké jsou vyhlídky do budoucna, zda se alespoň částečně uzdraví. Tu pánev a kloub jí nebudou operovat? Asi zatím čekají, až se zahojí to střevo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15856
3.6.26 16:36

V tomto případě opravdu nechápu na co čekáš … Nechala bych ho uspat hned po tep autonehodě. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3943
3.6.26 16:52

Co navrhl veterinář? Uspat za předpokladu, že se jí již nedá pomoci, operace prověhla? nechápu proč ho vůbec nezmiňuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1359
3.6.26 17:03

No a co řekl veterinář? Kdybych měla pochybnosti a veterinářovi úplně tak nevěřila, tak jdu na konzultaci i za jiným vetem a ne sem. Tady vám nikdo nic moc neporadí, to ani nejde, je to přece individuální, mimoto jste nenapsala skoro žádné informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2160
3.6.26 17:17

To záleží na tom, zda má ještě šanci, že bude vést normální, bezbolestný život. To ale přece nějak musel zhodnotit veterinář, ne? Oni většinou doporučí zvážit uspání, pokud si myslí, že naděje nejsou velké a to zvíře se už jen trápí… Pokud by řekl, že má velkou šanci, že bude chodit, normálně vylučovat a zkrátka pro něj nebude život bolestivý, tak bych ho neuspávala a snažila se mu co nejvíc pomoci a ulehčit v těch týdnech, kdy se bude zotavovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34833
3.6.26 17:33

Moc me to mrzi, ale v tomhle pripade by bylo asi nejlepsi ji nechat uspat, musi mit strasny bolesti a bohuzel nadeje na uzdraveni neni :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3067
3.6.26 17:54

Je to těžké a určitě by se mělo rozhodovat po poradě a veterinářem, nebo i nějakým jiným, ale ne s lidma na webu.
Teta měla pudlíka, strašně ho zřídil nějaký velký pes. Taky měl zlomenou pánev, snad i nohu/y, vnitřní zranění.
Několik měsíců to vypadalo tragicky, spoustu týdnů jen ležel na inkontinenční podložce. Nakonec se z toho vylízal a ještě hodně let žil spokojený život do svých 16 let.
Těžko říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5207
3.6.26 18:59

To snad musi rict veterinarka, jestli ma sanci se zlepsit a za jak dlouho. Podle toho se musis rozhodnout. Bolest a odpocivani prece neni duvod k uspani, pokud ti reknou, ze se uzdravi/operace nebo leky ji pomuzou.
Clovek 9 dni po nehode taky nebeha, ale odpociva. Ale pokud reknou, ze ji pomoci neni, to je samozrejme jine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
3.6.26 19:04

@Adaneli „Po nehodě jsem s ní hned utíkala na veterinu. Tam ji vyšetřili a řekli, že bude potřebovat operaci, ale až časem, takže máme zatím počkat. Dostala čtyři injekce a šly jsme domů. Druhý den jsme jely na kontrolu, kde nám dali antibiotika. Poslední dny ale vůbec nechce jíst a klepe se. Zítra ráno jedeme znovu k veterinářce a uvidíme, co bude dál.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný