Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ano nechala bych ho utratit, nenechala bych ho trápit. Nechali jsem utratit tedy staršího psa, bylo mu 13. Nemohl na zadní nohy. Rok jsme bojovali.. vitamíny, injekce… ale pak už se nepostavil a to byla konečná. Dokud nějak chodil nechali jsme, ale jak už opravdu jen kňučel a nepostavil se tak konec.
Těžké rozhodování. Je mi moc líto, čím procházíte a taky to děsí. Máme plemeno, které je náchylné na nemoci. Většinou umírají na rakoviny. Máme ho jak další dítě. Mazánka.
Platíme 750,– měsíčně pojistku, až nastanou zdravotní komplikace, tak budeme mít nějakou oporu při léčbě. Nedokážu ho vidět, jak trpí. Ale nevím, jestli uspat. Nevím.
@Kelsey1 píše: Více
Pojistku si na fenu platím taky. Blbé je, že se nevztahuje třeba zrovna na kožní problémy. Spíš na akutní péči - úrazy, náhlé operace a pod.
Předchozího pejska jsme nechali uspat v jeho 16letech, kdy už byl nahluchlý, inkontinentní a udělal se mu nádor na konečníku. Operovat bych ho už v těch letech nenechala.
5 let je málo, no.. my nechali utratit 10 let psa (taky velké plemeno) s jiným problémem, léčba s nejasným výsledkem 10tis./měsíčně. Tam už ale bylo vidět, že léčba by byla jen možné prodloužení kvalitnějšího života.
Jestli na veterině doporučili utratit, udělala bych to pro toho psa.
No já bych tedy zkusila tu cestu za 7 litrů. Ještě jste ji nezkusili, čili nevíte jestli funguje.
JInak ano, utrácela jsem psa po autohavárii kde bylo jasné, že naděje je 0. Utrácela jsem psa s rakovinou, kdy už taky by se jen trápil. Ale tedy utrácela jsem psy, kde nebyla cesta.
Vy tu cestu máte… Jen na ní zřejmě nemáte prachy, ani kdyby fungovala.
Edit a to veterinář toho psa utratí?
Příspěvek upraven 15.05.26 v 12:08
@Snopy123 píše: Více
Jenže oni to nedají finančně. Ne každý má měsíčně 7tis na léčbu zvířátka.
Zkoušeli jste i jinou veterinu? Víc hlav, víc ví. Třeba ještě naděje je na nějaký lék co by nebyl tak drahý.
Jinak asi ano. Ikdyž je to těžké rozhodnutí. Pejsek trpí, vy na léčbu nemáte finance a předpokládám, že nikdo jiný si nemocného pejska nevezme.
@lucad77 Najít mu majitele jiného. Najít spolek, který se o toho psa postará.
Zkusit získat finanční podporu / klidně sbírku na Donio.
Oni tu cestu ještě ani nezkusili.
Jestli nic nepomohlo, dieta atp., dejte ji spát. 7000,– je fakt hodně. My táhli 2 roky 3000,–, fungovalo to výborně, ale nebyli jsme už na tom extra špatně. A věděli jsme že to bude max 3 roky, že víc už stejně nedožije.
@Snopy123 píše: Více
toto ji nepomůže.. 7tis měsíčně je prostě strašně hodně a spousta lidi na to prostě nemá!!!
Nechali byste utratit psa, kdybyste videli ze trpi? Mame 5 leteho labradora, ma dermatitidu ve tretim stadiu, uz nevime co s ni delat. Jedina cesta, ktera ale nemusi pry fungovat je chodit s ní na injekce, coz pri jeji vaze vyjde na 7tis mesicne i s kapkami, samponem atd. Financne to urcite nedame, mame dve deti, maly byt, porad se drbe, ma zaniceny puchyrky, resime to uz 1,5roku a uz si nevim rady:( vidim ze trpi protoze ji boli cely telo, nedela nic jineho nez se skrabe, olizuje, je to opravdu hrozny pohled kdyz ji nemuzeme pomoc.