Utratili byste psa?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13882
15.5.26 22:01
@Catalina123 píše: Více

Ne každý kožní problém je easy a řešitelný (plácnu) konopnou mastičkou. Bohužel. Neznevažuju co píšeš, ale je to zase s ohledem na málo informací od zakladatelky možná prostě přetažené, mohla vyzkoušet x dalších pitomostí, co nepomohly vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1085
15.5.26 22:18
@Lily-of-the-valley píše: Více

Ano, to není. Proto píšu, že jsou to podpůrné prostředky. Já bych spíš od zakladatelky čekala otázku, co ještě lze udělat v rámci její ekonomické situace a ne dotaz rovnou na utracení, za mě jsou prostě horší věci, které fakt nejdou řešit. A já osobně řešila utracením zvířete i věci, které by řešit šly, třeba úrazy - zlomené nohy, pánev, atd. - neměla jsem na to ani omylem a nikoho jiného to nezajímalo. Ale mám čisté svědomí. A nejsem si jistá, jestli bych ho měla i u kožního problému, to bych opravdu vyzkoušela cokoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13882
15.5.26 22:34
@Catalina123 píše: Více

Já teda veterinář nejsem, ale dle google třetí stupeň dermatitidy obsahuje nekrozu, plnou ztrátu kůže, odhalení podkožního tuku, vředy.

To není jen slezlá kůže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33424
15.5.26 22:35
@Anonymní píše: Více

Taky jsme měli bílého psa, bulteriera z městského útulku. Přivezli jsme ho jako 1-2 roky starého, dle odhadu jejich veterináře, měli jsme ho 12 let, takže se dožil 13-14.
A stejný problém, u bílých psů je to prý velmi časté. Hlavně měj nemocne tlapky. Stejně jako u vás, dieta, jiná dieta, antibiotika, kortikoidy, koupele, zásypy, mastí. Poslední pokus před uspáním byla homeopatie, kterou doporučila veterinářka a letitá chovatelka (kdysi) bulterieru. Jezdili jsme k ní přes celou republiku. Je to přes dvacet let, nebylo to ještě tak dostupné, psala recepty a léky se objednávaly přes naši lékárnu z Francie. No bylo to náročné, spustilo to hrozný proces jakoby čištění zevnitř, to bylo tedy strašné, pes byl úplně vyřízeny. Naštěstí zabrala ATB a od té doby byl na nich sice trvale, ale celkem v pohodě. Byl to miláček a nelitujeme, ale deset let léčby stálo víc než nové auto a užili jsme si víc starosti než radosti.
Už nikdy nechci bílého psa a pokud z útulku, tak stoprocentně křížence

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5954
15.5.26 22:37
@SOVIČKA93 píše: Více

Kvůli penězům bych neutratila nikoho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1140
15.5.26 23:24
@Anonymní píše: Více

Přijde mi to jako troll, ale třeba ne…
Zkuste se obrátit na MVDr. Rostislavu Fábikovou, je to veterinární dermatoložka a je opravdu dobrá. Už jsem s ní dlouho nebyla v kontaktu, ale dříve se pohybovala snad po celé republice, jezdila za veterináři a ošetřovala u nich dermatologické pacienty. Je mi sympatická tím, že neřeší jen vnitřní léčbu, ale i péči o kůži zvnějšku. Používá ozonové koupele, tělové masky atp. Mám osobní zkušenost s tím, že pomohla i odepsaným pacientům. Na vašem místě bych se s ní zkontaktovala a zeptala se na názor. Možná máte v okolí veterinu nebo kosmetický salon, kam jezdí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
309
16.5.26 03:57

@Kipa22
A ty jsi veganka? Nebo aspoň vegetariánka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1741
16.5.26 08:17

@Bytsamsebou a co je vic? Pes nebo peníze? Penize se vydělají další, psa uz ti
nikdo nevrátí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1741
16.5.26 08:18

@Šmoulice ty jsi hlupka co? Další která by psa nechla utratit, je mi z vás na blití

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1741
16.5.26 08:23

Ono taky záleží čím psa krmí, jestli dostává třeba granule z krámu kde stojí 10 kilo 200,– tak se neni cemu divit. Píše ze granule vyměnila, ale za jake jsem se nedočetla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4321
16.5.26 09:34

Teda upřímně já se te musím zakladatelko zastat… jsem majitelka dvou fen které miluju úplně maximálně, obě feny z chovné stanice s papíry a bohužel s mladší fenou ted 10let řešíme alergie a prijde mi ze většina si to tady představuje jako Hurvínek válku….

U nás to začalo kdyz ji bylo asi 5 navštívili jsme od te doby asi 8 veterinářů 2 specializovaná pracoviště, nikde se jim nepodařilo zjistit na co konkrétního má alergii… neustále do ni cpali apoquel asi 2000,– měsíčně vzdycky to přešlo při braní léků pak se vrátilo, další možnosti jsou injekce které stojí docela randál výsledek… muže ale nemusí pomoci, predpikladam ze zkusili změnit žrádlo vynechat antiparazitika a takové ty základní věci…

Vezme si ze za těch 5 let jsme dali fakt desetitice za léčbu za speciální krmivo a výsledek máme psa za 30k do kterého ročně musíme investovat neskutečnou částku a nevíme na co má alergii daří se nám to držet ve snesitelné míře snad je silou vůle a reálné kdyby se ji to falt extrémně zhoršilo a léčba by měla být ještě nákladnější a zase opět bez jistého výsledku nechala bych ji utratit taky… protože když vidíte jak ten pes kvůli ano pouze kožním problémům (jak tady některé píšou) trpí svědí ho všechno cele tělo kouše se drbe se a je mu hrozne tak je to proste na palici pro psa i pro vás…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10836
16.5.26 09:45
@luckaa85 píše: Více

Psa můžeš mít taky dalšího 8).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15496
16.5.26 09:50
@luckaa85 píše: Více

No miláčku … Jediná hlupka, jsi tady ty. Ze které pomocné školy jsi vylezla, když neumíš číst? Ani chápat psaný text? Hm?
Až budeš mít děcka ( i když … nedej Bože ), tak s nima mrkni na učivo prvního stupně. Dost ti to pomůže. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Icc
72
16.5.26 09:52

Kdybych byla v tom stavu jako ten pes, tak bych nejspíš ochotně zaplatila za to, aby mě někdo utratil. Někoho dlouhodobě mučit pod záminkou „dělám pro něj všechno“ není projev lásky.
Utratit. Není sice tak starý, ale nemoc si nevybírá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80030
16.5.26 10:00

Asi bych zkusila jiného veterináře. Testy, z čeho by to mohlo být. Dietu, třeba. Ale pokud by to nezabíralo a sedm tisíc měsíčně s nejistým výsledkem by byl problém, tak bych nechala uspat. I to je láska, nechat zvíře odejít, když trpí.
A napsat,,jsou to jen peníze" muže jen ten, kdo jich má hodně. Třeba sto tisíc za operaci psa bych nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný