Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@zakladatelko, jestli chceš napiš mi. Zkusím ti pomoct s penězi na léčbu. Popř sehnat někoho kdo by pomohl.
Nečetla jsem všechny reakce, ALE! dermatitida se u mého Německého ovčáka objevila cca ve 2 letech, lěčili jsme zhruba 1 rok. Pak nám na dovolené ukradli zavazadla a my mu léky nemohli podat, a ejhle už se neobjevila! Tak jsem mu po návratu léky nedávala, že uvidíme a byl s námi dalších 8 let bez příznaků! Nejlepší krádež jakou jsem si mohla přát. Neříkám, že je to vždy, ale muže se dle veterinarního dermatologa stát, setkal se s tím. Dermatitida JE v mnohá případech PLNĚ LÉČITELNÁ! 8 tisíc nás ale léčba měsíčně nestála, byli jsme u vyhlášeného dermatologa. Mohla bych kouknout do papírů, co jsme dávali za léky a jméno veterináře. Je to už 11 let tak si to z hlavy nepamatuji. Vím ale že jako psí dermatolog pendloval po různých klinikach po čr. Nicméně vím, že drahé to bylo. Po 11 letech to možná už takhle drahé je, nevím.
Příspěvek upraven 16.05.26 v 20:43
@Hanča1234 píše: Více
Přesně. Tohle nikdy nepochopím jak někdo může napsat
@Bytsamsebou píše: Více
Doufám, že s tímto postojem sis psa nepořídila.
@Roxy ivka píše: Více
myslím, že to bohužel troll není, a na dotazy neodpovídá, protože nečekala, že se diskuse takhle stočí a bude pro ni tak negativní
Zřejmě máš hodnotu lásky ke svému zvířeti diametralně jinde než já ![]()
No to se máš čím chlubit. Jedna věc je zoufalý člověk bez peněz hledající řešení, druhá ostentativní přiznání, jak je ti vlastní zvíře u pr.dele ![]()
@stinga píše: Více
Taky jsem vždycky byla názoru, že mít psa by měli mít možnost i ne zrovna bohatí. Pro dítě to může být kamarád, společník, prostředník ke kontaktu s jinými dětmi, které mají psa. Prvního vlastního psa jsem měla ve 12 a díky němu jsem našla další dvě kamarádky, venčily jsme společně. Pro starého osamělého člověka to může být zrovna tak a navíc je to často jediný důvod proč jít ven.
Jenže pravda je, že časy se mění a jako je pokrok v lidské medicíně, tak i ve veterinární. A jde léčit i to co dřív nešlo. Veterinář se snaží léčit co to jde, jen tak neutratí mladé zvíře.
Navíc je to samozřejmě v zájmu veterináře, aby se pes léčil, je to jeho živobytí.
Takže dnes jsem zastánce toho, že psa by měl mít jen ten, kdo na to má. Chudšímu seniorovi můžou pomoct děti. Jinak ať má raději papouška, rybičky…
Je to jako s koněm, taky ho nemůže mít každý, pokud mu chce dopřát kvalitní péči
@adresa píše: Více
Já myslím, že i chudší člověk může mít psa, ale do prčic - malého a lehkého. Spousta cen zákroků a léčiv se primárně odvíjí od váhy. Pořídit si velkého psa je prostě drahé, kolikrát stejně drahé, jako mít už toho zmiňovaného koně.
Jinak tipla bych, že zakladatelka prostě jen nechce diskutovat, přečetla si pár stránek, zareagovala a skončila. Ne že bych se divila, tohle je tak třeskuté téma, že to vyvolává fakt velké pobouření a kdo chce dobrovolně topit čas na takové diskuzi, kde to stejně nic nevyřeší.
Já si fakt upřímně dovedu představit, že třeba se špatně nastavenou či dodržovanou léčbou se pes zhoršil, a pak už to jede samospádem. A jestli má hnisající a nekrotická ložiska, tak to je fakt týrání, pokud se s tím něco neudělá. Takového psa si fakt nevím kdo vezme domů. Ještě je fakt šance s tou sbírkou, ale mrkněte na donio a sbírky pro zvířata, málokterá je co k čemu. Takže to utracení je prostě vysvobození pro daného psa.
Jen aby si nepořídili obratem štěňátko.
Ale myslím, že něco takového člověka dostatečně vyléčí…
Tak je víkend, zakladatelka má malé děti a psa, tak se jim třeba věnuje. A věřím, že 7tis měsíčně může být pro rodinu dost likvidační, což teda já bych upřednostnila určitě děti před psem, i když je to těžké rozhodování. Jediné s čím souhlasím je zkusit to třeba 3 měsíce, v případě, že aspoň tyhle peníze mají, což by mít měli. Akorát tedy nevím co budou dělat jestli to pomůže a další peníze mít fakt nebudou. To pak bude teprve dilema.