Utratili byste psa?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
411
16.5.26 17:33

Taky jsem nechala uspat pejska, ale bylo mu 15 let a měl nádor na plicích. V jednu chvíli přestal pokládat hlavu na zem, protože se mu tak asi špatně dýchalo. Nemohl kvůli tomu ale pak usnout. Ten den jsme ho nechali uspat:( Než přijeli, chovali jsme ho a spívali mu písničky, co jsme mu během jeho života složili:((

Chápu, že Tvoje situace není jednoduchá a věřím, že ho nechceš primárně utratit. Chápu, že 7 tisíc pro Tebe může být částka mimo Tvůj rozpočet.

To ovšem nic nemění na tom, že utratit mladého pejska, protože nemáš na jeho léčbu (která ve vztahu ke zvířecí péči objektivně není zas tak drahá), je hrozné. Hrozně smutné.

Myslím, že by ses měla pokusit udělat cokoliv, aby ses tomu vyhla.

A souhlasím se všemi, kdo říkají, že lidé, co nemají na tyto výdaje (včetně operace za 100k), by neměli mít psa.

Pořizujete si živou bytost, nikoliv hračku. A ta živá bytost je pak odkázaná jen na vás. Proto je podle mě hrozné si takovou živou bytost pořídit, pokud nejste schopni se o ní postarat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2404
16.5.26 17:39
@stinga píše: Více

To určitě, psala jsem, že tady už je asi pozdě, ale dalo se tomu předejít už na začátku. Prostě to majitelé zanedbali a chudák pes teď trpí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76616
16.5.26 17:56
@Icc píše: Více

pes je přítel, a když přítel onemocní a potřebuje léčbu za 7 tisíc měsíčně nebo jednorázovou operaci za 100 tisíc, tak ten důchodce, samoživitelka a lidi s menšími platy udělají s přítelem co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Icc
73
16.5.26 18:09

@Roxy ivka
Kolika svým přátelům jsi ochotna platit léčbu za 7 tisíc měsíčně, tedy když na to sami nemají? A když na to nebudeš mít, tak nejsi dost přítel? To není myšleno jako provokace, mě by to opravdu zajímalo. Mimochodem, takových lidí není málo. Nebývají nutně bez přátel, ale odepřeš dětem kvůli příteli? Ne jednou, ale delší dobu?
Starat se dobře o psa je normální, ale tohle je extrémní zátěž, kterou málokterý rodinný rozpočet snese. A mám dost pochybnosti, jestli by v tomhle stádiu třeba roční léčba něco řešila.
Ve svém předchozím příspěvku jsem jen chtěla poukázat na to, že psa nelze dost dobře chápat jako kratochvíli vyhrazenou pouze bohatým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Icc
73
16.5.26 18:12

@stinga
Udělají to, co zvládnou. Buď to uplatí, nebo se s někým domluví, aby pomohl, nebo pejsek dostane injekci. Máš lepší radu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
16.5.26 18:13

„Kolika svým přátelům jsi ochotna platit léčbu za 7 tisíc měsíčně, tedy když na to sami nemají?”

Všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32124
16.5.26 18:16

@Icc Ale pes je kratochvíle pro lidi, kteří jsou schopní zaplatit léčbu, když je potřeba. To každý důchodce nebo samoživitelka nechá utratit psa, protože na něj němá? To si snad musíš předem rozmyslet, je to živý tvor. Nemluvím tedy o statisících, ale nebudu utrácet psa, když se dá zachránit a není to zas tak nereálná částka. Navíc to nechali nějakým způsobem dojít do třetího stadia a změna granulí a vypraný pelech mi nepřijde jako že toho dělají nějak moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Icc
73
16.5.26 18:24

@Suzume-chan
Buď máš málo přátel, nebo jsi velmi nadprůměrně zabezpečená. Lidé stárnou a přicházejí o příjmy. Za pár let to může vypadat jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76616
16.5.26 18:25

ano, aby si přítele psa pořizoval jen ten, co má možnosti se o něho adekvátně postarat, když onemocní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
16.5.26 18:27

Já myslím, že zde je na místě říct, že touto optikou je pes spíše v roli dítěte než přítele.

Když se s někým spřátelíš, nepřejímáš za něj odpovědnost.

Když si pořídíš dítě, máš za něj odpovědnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
16.5.26 18:29

Promiň, ale utratit psa? Doufám, že to je vtip. Jsou jiné možnosti. Např.:
Najít spolek, který by pomohl.
Udělat sbírku.
Nechápu, že tě tohle vůbec napadlo. Pokud je možnost léčby, tak zkusím úplně všechno, co lze, a až pak možná uvažuji o radikálním řešení. A jo, vím, co to je platit tisíce za psa. Bohužel, nedá se nic dělat, když už ho máte.
Na tyhle věci, prostě musíš myslet než si psa pořídíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Icc
73
16.5.26 18:29

@Monchichik Život je mnohem pestřejší. Co má udělat samoživitelka s dětmi a psem, která v době, kdy děti chtěly psa, ještě samoživitelka nebyla? Má dětem vysvětlit, že musejí strčit psa do útulku dřív, než onemocní? Jistě, měla si to rozmyslet, než si pořídila děti s chlapem, který ji opustil. Invalidní důchodce si jako zdravý neměl pořizovat psa, protože co kdyby se mu něco stalo a skončil jako invalida. Máš vůbec představu, jak rychle se každému z nás může změnit život? Naprosto bez vlastní viny, naprosto bez ohledu na to, jak zodpovědný je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
16.5.26 18:30

@stinga Tady, musím souhlasit. Je to tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5241

Mne v cele diskuzi chybi info od zakladatelky o tom, u jakych veterinaru byli, jaka vysetreni s jakymi vysledky delali a jakou lecbu uz zkusili. Tak by bylo fajn, kdyby to doplnila. Jinak asi nikdo nema jak efektivne poradit :nevim:

Sedm tisic mesicne je hodne, ale ja bych to dala, kdyby to pomahalo, protoze bych clenu sve rodiny neumela rict “hele, sorry, za tolik penez nam nestojis, to si radsi kdyztak koupime dalsiho, ten treba bude zdravy a do kramu se nam bude hodit vic”. Stejne tak bych zaplatila operaci i za sto tisic. Protoze to sleduju a vim, jak se ceny veterinarnich zakroku pohybuji. Jenom CT maleho psa vyjde na 35 tisic klidne. A s tim jsem do toho porizeni psa sla.

Příspěvek upraven 16.05.26 v 18:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2404

Moji přátelé jsou schopni se o sebe postarat, což němá tvář, kterou jsem si pořídila domů, není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný