Utratili byste psa?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
218
15.5.26 19:55
@Monchichik píše: Více

Možná vrcholem zodpovědnosti bude dopřát psovi klid. Pokud nemají finance (což chápu) nebo je nechtějí dát (což taky chápu, protoze to nevypadá na jednorázovou částku a happyend), tak se pořád bavíme o důstojném ukončení.
Nebo je pro psa lepší zachovat život dalších x let, přestože ho furt něco svědí a bolí?
Já jsem pro eutanazii u lidí, důstojný odchod místo skákání pod vlak. Stejně tak u psa než by trpěl x dalších let, tak pokud já jako majitel nemám lepší možnost, tak ho uspat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
15.5.26 20:04

A co zkusiti najít mu nový domov? Jsou lidé, co by těch 7 tisíc měsíčně třeba měli…
A nebo přinejhorším do útulku..utraceni bych viděla až jako poslední možnost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1082
15.5.26 20:05
@Anonymní píše: Více

Nenechala. Zkoušela bych cokoliv, co by mohlo pomoci a nespoléhala se jen na doktory (kdybych já nechala moje potíže s kůží pouze na doktorech a jejich doporučeních a předepsaných preparátech, tak jsem na tom jako ten váš pes a nedělám si iluze, že by veterinář věděl něco víc, než lidský dermatolog). Jako základ bych zkusila eliminační dietu a krmila barfem, žádné granule. Dál existují germicidní lampy, které roztoče zabijí. Taky je fajn mít co nejvíc beztextilní domácnost. Na ošetření kůže máte taky dost možností k vyzkoušení, nemusí to být jen kortikoidy, ale lze aplikovat i různé bylinné prostředky, vyzkoušet víc věcí, co konkrétnímu zvířeti bude sedět. A taky má mít límec, aby si to nedrala. Vy jste vyměnili granule a trochu víc uklízíte, nemyslím si, že by to stačilo a že jste využili všech možností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7334
15.5.26 20:17
@Catalina123 píše: Více

a měla by se o toho psa starat více než o dvě malé děti… ty děti by vlastně mohli začít chodit do školky a do jeslí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
525
15.5.26 20:22

Je i psí dermatalogie,… otazka, jak je to drahé… tam by mohli pomoct lépe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1082
15.5.26 20:27
@KKK85 píše: Více

Nějak nerozumím řeči vašeho kmene. Kvůli půl hodině péče denně o psa navíc by měla dát děti na tu dobu do školky a do jeslí? Nebo co tím chcete říct?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7334
15.5.26 20:28

tak ještě musí na tu brigádu aby měla na tu léčbu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1082
15.5.26 20:31

A rozumíte psanému textu? Nepsala jsem nic o tom, že by se tomu psovi musela dávat ta léčba za 7 litrů/měsíc, ale že bych vyzkoušela i jiné možnosti, než které nabídne vet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7334
15.5.26 20:40

tak já si myslím že zakladatelka toho vyzkoušela hodně podlě mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13866
15.5.26 20:51

Moje zkušenost od všech zvířat naopak je, že i když člověk vyhaze tisíce za alternativní léčbu, nakonec pomůže až ta veterinární.
Každopádně nerikam, ze by nemeli zkusit změnit dietu, ale kdoví čím ted krmí a co zkoušeli uz. Mozna radíte vsechno, co uz zkusili.

Jinak tohle je ukázka toho, ze kdo nema na banány, nema si pořizovat opičky. Kdyby pořídili malého psíka, veterinární výlohy by byly také nižší. Ale museli koupit retrívra :roll:

Za me, pokud uz vyzkoušeli za ten rok a půl spoustu veci, je to uz fakt trápení psa. Ja bych tu sedmičku vyškrábla, ale pokud fakt neni, tak psa nechat uspat, no… hlavne nepořizovat noveho, dokud nebude rezerva na takovéto výdaje a ne jine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
15.5.26 21:01
@Anonymní píše: Více

Udělali jste hodně, ale nemůžete dělat zázraky. Speciální injekce by možná (?) zabraly.. ale bude je mít tedy pak doživotně? Nebo se nemoc po čase zase vrátí.
Pejsek má evidentně vážný zdravotní problém, možná daný už vadnou genetikou a bude se celoživotně trápit.
5 let je sice málo, ale některé nemoce si nevybírají, nečekají na stáří. Kamarádka takhle musela nechat uspat 6letou fenku zlatého retrívra s rakovinou kostí.
Někdy udržování za každou cenu je týrání sebe i toho mazlíčka a milosrdnější je dovolit odejít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1082
15.5.26 21:03

No zakladatelka to napsala, vyměnila granule a víc uklízí, vyhodila pelech a každý den dává čistý ručník. Vet jim napsal mast s kortikoidy, které pomohly poprvé, ale potom už ne. Dál napsala, že neví co s ní. Pokud by toho vyzkoušela hodně, tak by pes s největší pravděpodobností nebyl v takovém stavu a už by za tu dlouhou dobu našla něco, co zafunguje aspoň tak, aby to bylo k žití. Já ji nesoudím, nejspíš dělala, co jí řekli na veterině, ale to nejspíš bylo málo, popřípadě to nebylo to pravé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
15.5.26 21:05

Jaké granule dostává?
Vyzkoušeli jste léky Atopica (účinná látka ciclosporin, existují i levnější generika), Apoquel (oclacitinib, koncem roku vyprší patent, takže bude nejspíš levnější), Numelvi (atinvicitinib), Zenrelia (ilunocitinib)?
Ty injekce jsou Cytopoint? To je ta nejdražší varianta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
15.5.26 21:44

Zrovna u mé feny právě na alergii na roztoče zabral ten Apoquel, k tomu má granule Eukanuba dermatosis. Tablety vyjdou na cca 2000 za měsíc. Stravu jsme až na granule ani neomezovali. Předtím nevydržela 10 vteřin v klidu, málem se sežrala zaživa. Taky mi to trvalo pár měsíců vyřešit, čtyři různé veteriny. Ale nakonec změna úžasná, zlepšení o 90%. Ty 2000 měsíčně navíc nejsou úplně likvidační, naše fena má 37kg, pro lehčí to bude levnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1082
15.5.26 21:52
@Lily-of-the-valley píše: Více

Já dřív bydlela ve špatné vesnici a na špatném místě (na konci ulice, která dál vedla do polí), takže mně nechtěná koťata a někdy i štěňata házeli místní přes plot, jednu dobu se u mě vyskytlo téměř 30 zvířat, převážně mláďat, samozřejmě mně je neházeli přes ten plot v dobré kondici. V té době jsem se naučila dělat domácí masti, různé maceráty, glycerit, tinktury, všechny možný utrejchy, samozřejmě antibiotika a jiné léky si člověk neudělá, ale jako podpůrná léčba to bylo extra levné a i o dost účinnější, než různé koupené mastičky a jiné doplňky. Po přestěhování jsem magnet na vyhozence pořád a to banány nemám ani omylem a docela se děsím toho, pokud by nějaké vážně onemocnělo, naštěstí až na jednoho (zatím dvakrát nemocného kocoura, veterinář zná mou situaci, je to moc hodný člověk a dost ho podezírám, že kocoura ošetřil skoro zadarmo) jsou všichni zdraví. Tím jsem chtěla říct, že i když nejsou peníze, tak se dá i tak něco dělat, zvlášt když se jedná o kožní problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný