Utratili byste psa?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3094
15.5.26 15:19

Zeptám se znova. Ten veterinář navrhuje utracení a psa je ochoten utratit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2491
15.5.26 15:24
@KKK85 píše: Více

Psa mají mít ti, kteří mají pro chov podmínky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
15.5.26 15:29
@Monchichik píše: Více

To je taky otazka, jake parametry maji veterinari, nechat zvire uspat. :think: Kozni onemocneni snad neni dostatecny duvod. Zase ale co s tim psem, pokud lecba nebude kvuli financim mozna? Chudak pejsek. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76492
15.5.26 15:32
@KKK85 píše: Více

no v podstatě ano, nebo lidé, kteří mají rezervu nebo mají psa pojištěného, nebo jsou ochotni a schopni si vzít půjčku, když se se psem něco stano,
před 15 lety si malý psík mojí pratety zlomil nohu, když skočil ze stolečku v obýváku a už tehdy ji to stálo 25 tisíc, a kde máme ceny dnes?
náš kocour měl zápal plic a stálo to k 10 tisícům, letos cukrovka a 12 tisíc jen hvízdlo,
takže ano, chudí lidé na sockách by si zvířata pořizovat neměli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76492
15.5.26 15:32
@Snopy123 píše: Více

no o tom docela pochybuji, ale snad zakladatelka odpoví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32112
15.5.26 15:39

@Silverine247 Tak najít nějaký spolek, který by se o něj byl schopný postarat nebo někoho jiného, zkusit jinou léčbu nebo jiného veterináře, jinde to může být levnější. Mám kolem sebe v poslední době dost lidí, kteří dávají za psa fakt dost peněz a ani jeden neuvažuje o utracení, je to prostě člen rodiny. A pokud víš, že se to dá léčit nebo že to není záchrana na měsíc, která už nemá cenu, tak bych psa utratit nikdy nenechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32112
15.5.26 15:39

@stinga no i takoví se najdou, věř tomu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
15.5.26 15:46

Ja bych taky o utraceni v zadnem pripade neuvazovala, pro me nepredstavitelne. I kdybych mela po nocich vykladat zbozi do regalu jako privydelek, abych lecbu zaplatila. Ja jsem to myslela v pripade zakladatelky, kdyz ona jinou cestu nevidi. Kdyz veterinar rekne, ze psa neutrati, tak co s nim bude?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76492
15.5.26 16:05

no často to tady někdo v diskusích píše, u nás a v okolí jsou naopak veterináři, kteří léčí i neléčitelné, a téměř v žádném případě nejsou ochotni zvíře utratit, nám například neutratili morče, co 10 dní nežralo a začali mu píchat vitamínové injekce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76492
15.5.26 16:05
@Silverine247 píše: Více

no to by mě také zajímalo a docela mě děsí odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32112
15.5.26 16:10

@stinga a co by dělal veterinář, kdybys mu řekla, že morčeti žádné injekce platit nebudeš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32112
15.5.26 16:13

@Silverine247 No tak si tady z toho musí něco vybrat, aby jinou cestu viděla. Cokoliv jiného než utracení, to je pro mě mimo moje chápání a vůbec by mě to jako varianta nenapadlo. Kamarádku stál pes už kolem 300 tisíc, dceru další kamarádky stojí majlant a prognóza nejistá, k tomu má malé dítě, kolegyně psa s epilepsií, taky fůra peněz…my platili i kardioložku, protože prostě to byl člen rodiny…i kdybych měla chodit na noční vykládat zboží, tak bych ho nenechala utratit, když to není nutné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2390
15.5.26 16:16

Když se trápí staré zvíře nebo i mladší, u kterého není naděje, jsem jednoznačně pro utracení. Kéž by tu možnost měli i lidé. Ale u mladého psa, který má léčitelnou kožní chorobu bych zkusila všechny možnosti, jak mu pomoci. My máme dva kočičáky a nemáme sice pojištění, protože se nechceme dohadovat s pojišťovnou, které zákroky a léčbu proplatí, ale dáváme automaticky každý měsíc určitý obnos do virtuální obálky, právě na veterináře. I kdyby jste dávali měsíčně jen pár stovek, tak za pět let už jste mohli mít na léčbu. Dneska si pořídí psa kdekdo a nepřemýšlí nad důsledky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
15.5.26 16:32
@Anonymní píše: Více

pokud je pes v permanentním utrpení a léčba je finančně absolutně neudržitelná, euthanasie není sobeckost. U zvířat se někdy poslední láska pozná právě tím, že člověk nenechá trápení táhnout donekonečna.

A mimochodem — pes nepočítá měsíce života jako člověk. Vnímá hlavně: „bolí to / nebolí to“, „můžu být v klidu / nemůžu“.

To je tvrdá pravda u chronicky nemocných zvířat.

Ještě než se definitivně rozhodnete zkusila by jsem názor druhého veterináře. Jsou různé spolky a útulky kde vám můžou také poradit a třeba ještě je naděje, která vás finančně nezruinuje. Je to hrozně těžké rozhodnutí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76492
15.5.26 16:35

vyhodil by mě i s morčetem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...