Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky.
Mame v byte umakartove jadro. Zatim nemame penize na prestavbu na zdene, Neznate nekdo nejaky zpusob jak ho upravit, ci opravit, aby vypadalo aspon trochu k svetu?
Ja jsem ho kdysi s mamkou tapetovala, pak jsme daly nove uchytky a vypadalo to celkem k svetu, hodne mu pomohla nova deska + pekny drez (stal do 1 tis. Kc, je porad pekny).
Jinak jsem taky zvedava na napady..
Ahoj kalinichto,
tak my jsme nedávno rekonstuovali jádro na zděné, ale původně jsme na to taky neměli penízky, takže jsem řešila stejný problém jako ty. Jsou asi dvě možnosti:
To tapetování, jak píšu luciiaasekk. Má to tak tchýně, vypadá to líp než umakart, ale není to žádný zázrak. Hodně záleží na tom, jako tapetu si vybereš. Existují speciální do vlhka, jsou i omyvatelné. Ale po čase se stejně plísni neubráníš…
Pak ještě existují takové obkladové desky, vypadá to jako keramické obklady, ale je to myslím z umělé hmoty. Tím se vlastně ten umakart zakryje. Problém s plísní se opět vyřeší jen dočasně, ale vypadá to pěkně. Klasická paneláková koupelna ale stojí cca 20 000Kč.
Tak nevím, jestli jsem ti poradila. Každopádně držím palce, ať vymyslíte něco pěkného a ve vaší koupelně se cítíte jako v pokojíčku
![]()
sarah
Asi to fakt vypada na tu tapetu
Utratili jsme vsechny penize za koupi bytu a ted se ho snazime dostat trosku do poradku. Hlavne tak at to tam jak taks vypada nez se narodi miminko. Jo a jeste jsem se chtela zeptat. Chteli bychom vymenit i kuchynskou linku. Ted je normalne u zdi, ale chce ji dat zrovna k jadru. Myslite si, ze to ty skrinky udrzi? Dekuju. ![]()
Kali,
ten umakart rozhodně skříňky neudrží! My jsme měli linku na kovový kostrukci, co stála u toho jádra. Mezi horníma a dolníma skříňkama byla namontovaná taková deska - omyvatelná… Vůbec to nebylo poznat, že to není přímo na zdi.
Asi by to chtělo poradit se s nějakým odborníkem, aby ti pak nádobí nespadlo na hlavu ![]()
Miminku i tobě hlavně hodně zdraví!!!
Ahoj,
taky máme umakartovou koupelnu a protože byt je obecní, nechtělo se nám investovat víc než je nezbytně nutné. Umakart jsme natřeli. Primalex má specíální barvu na umakart a pak jinou speciální omyvatelnou. Ta se dá i obarvit. Ale těsně kolem vany nám začíná cosi růst
Takže budu muset vyzkoušet nějaký přípravek.
Zkus kouknout na www.primalex.cz .
Katka
Hmmm, tak to vidim jeste na hromadu prace a penez, ach jo. Ale co se da jinak delat.......... zkusim teda prepadnout nejakou kamosku s umakartovym jadrem a zkontroluju ji tu kuchzÿnskou linku, at vime jak na to.
Jinak diky za tip na ten primalex ![]()
kalinichta - ahojky, tak taky máme obecní byt s um.jádrem a zasahuje i do kuchyně a přesíně, v předsíni na to předch.maj. nastříkali variopaint nebo tak nějak se to jmenuje, je to už starší nástřík, ale vypadá líp než umakart, v kuchyni to manžel obložil bílým
rokartonem a vypadá to jako zeď a na to našrouboval novou kuch.linku, takže to provrtal skrz až do koupelny, kde máme vidět 4hlavy šroubů či jak se to jmenuje, jsou to specilání do „dřevěných laviček“ takhle nám to poradili a už 3roky nám kuch.linka drží. V koupelně jsme ten umakart nechali a čekáme na úplnou přestavbu, ale nevím kdy, zatím jsem na rodičáku a kdy našetříme to nevím.
kalinichta - moji rodiče koupelnu obložili deskami ABITIBI (tuším, že se to tak jmenuje) - mají je v Hornbachu, OBI atd. a kuchyňskou linku měli na speciální kovové konstrukci (vypadá to podobně jako konstrukce sádrokartonové příčky pro linku). Manžel za mládeneckých časů polepil umakart v koupelně linem se vzorem dlaždic, na podlahu dal opravdové a taky to nevypadalo špatně.
Ahojki,
my máme doma taky umakartovou jádro. Nyní ho máme více než dva roky natřené primalex fortissimo(omyvatelná barva na hladké povrchy) s kombinací vinylové tapety. Tam, kde stříká voda (jako je u vany a umyvadla) je nalepená tapeta speciálním lepidlem a na volných zdech koupelny máme nátěr s bordurami té tapety. Dali jsme nové zrcadlo a nad něj osvětlení. Cítíme se super a nestálo to hodně peněz.
Plísně zatím žádné nejsou.
Pa Bára
Ahoj,
my koupelnu polepili vinylovou tapetou. Jediný problém co máme je s tou těsnící páskou kolem vany. Sice samolepící, ale šmejd nedrží. A nějak nejsme schopný to dotáhnout do konce a koupit nějaký lepidlo a dodělat to.
Ale ta tapeta vypadá fakt docela hezky.
Jinak už jsem ve spoustě bytech viděla takový ty desky, jak tu už někdo psal. Stojí to kolem 20 tis. se vším všudy a vypadá to jako kachlíky. To my jsme dát nemohli, protože to naše jádro v tak příšerným stavu, že by to ty desky neudrželo. Když se kouknu pod vanu vidím do kuchyně… Zespodu nám to hnije. Ale taky jsme jen v nájmu, takže do toho nechceme cpát peníze a nějaký dva roky co tu ještě budeme to musí vydržet.
My máme taky natřeno fortissimem. A kolem sprchy nalepený DC-fix. Máme to dva roky a všechno drží na místě. A dokonce to vydrželo i spoušť, když nad náma vyhořel byt. S pomocí sava a kartáku jsme se lehce zbavili sazí.
Jenom k těm tapetám - my jsme se nastěhovali do paneláku vloni a jako první šly dolů tapety v jádře, byly tam dokonce ve dvou vrstvách, místy zaplesnivělé a pod nimi hnijící umakart. Takže letos jsme bourali a bylo to jen tak tak, 30 let staré rozvody vody - na jednom místě ve zdi to drželo pohromadě jen rzí a tak za měsíc dva bychom plavali my i sousedi… ![]()
ahojky tak my jsme umkartove jadro oblouili z venku
rokartonem takze to nevypadalo az tak horzne a uvnitr dali omyvatelnou tapetu.jinak to vyslo ale taky na dost penez-:,–(rokarton a s tim spojene veci-tak 5000kc a tu tapetu nevim.ale meli jsme to tak rok a ted uz mame vyzdene jadro:-)
tak si rozmyslete,jestli to chvili vydrzite -podle toho kdy ho chcete predelat.
Mame druzstevni byt a jadra se tady chystaji delat ale ne letos. Koupelnu a zachod nejak prezijeme, ta se jeste da. Ale v kuchyni jsou jedny z dveri zastavene kuchynskou linkou. Dvere bychom chteli pouzivat, ale taky by jsme to nejak vydrzeli, jenze ta linka je kovova a je tak nechutne zrezla, ze se mi nejen hnusi do ni dat nadobi, ale taky se bojim, ze by se mi mohlo propadnout. A jedine volne misto na ustaveni linky je prave jadro. Uz ted se hrozim co s tim. Jak rikate, zelezna konstrukce nebo
rokartonova operna zed
Ale za tu citotu a klid potom mi to stoji ![]()