Co udělat z čerstvých žampionů?

690
26.1.14 16:21

Co s žampionů ?

Ahoj, můžete mi, prosím, poradit, co vše se dá udělat s čerstvých žampionů? Manžel se zbláznil a koupil 8 krabiček po 200 gr :) Ze tří jsem udělala smažené, ale co s tím zbytkem? Dají se zmrazit? To ale asi ne..díky za nápady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6257
26.1.14 16:22

Do rizeta, polevka, omacka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4109
26.1.14 16:23

@lenulik

Já miluju žampiony..co třeba žampionová polévka - krém, smetanová omáčka s žampionama, maso na žampionech, fleky se žampionama, domácí pizza se žampionama atd. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
26.1.14 16:24

Žampióny, mňam. :)

• čistě orestovat s pepřem a solí, přidat třeba kuřecí nebo cuketu
  • naplnit sýrem a zapéct v troubě
  • naplni špenátem a zapéct v troubě
  • upéct v troubě s jinou zeleninou
  • udělat žampionovou polévku
  • nakrájet na plátky, zakápnout olejem, přidat koření - syrové jsou výborné!!!
  • přidat syrové do salátu
  • já jsem měla dnes s kešu sýrem
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
26.1.14 16:27

Nakrajet a zmrazit :-). Dělám to a není problém. Normálně se dají i mražené koupit, tak bych se toho nebála :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
26.1.14 16:29
@lenulik píše:
Ahoj, můžete mi, prosím, poradit, co vše se dá udělat s čerstvých žampionů? Manžel se zbláznil a koupil 8 krabiček po 200 gr :) Ze tří jsem udělala smažené, ale co s tím zbytkem? Dají se zmrazit? To ale asi ne..díky za nápady.
  • houbové ragů: na cibulce lehce orestovat žampíky a zalít smetanou, ochutit a povařit
  • čerstvé do zeleninového salátu
  • jako součást zapečených lasagní nebo francouzských brambor
  • podusit na kmíně a cibulce a tento výtvor zavařit do kompotovacích skleniček pro budoucí potřeby, případně zamrazit..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
26.1.14 16:41

Zapečené s mletým masem a sýrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
26.1.14 16:41

Klidně je zamraž, já to dělám běžně :) u nás nejvíc vede žampionová omáčka, osmahneme žampíky na sádle, pak podlijeme, povaříme, okořeníme(klasika, sůl, pepř), a nakonec přidáme smetanu, jeno jakou, klidně i zakysanku. jíme s knedlíkem, je to snad naše nej jídlo. je to lepší z hřibů, ale když nejsou, dělám ze žampionů, a je to taky mňamka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2017
26.1.14 16:47

Rizoto, domaci pizza, plnene zampiony… Hned bych si neco dala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.1.14 16:57

Ja ich pred mrazenim orestujem na cibulke. Je to sice trochu roboty a mastny balicek, ale potom ich staci len roztopit a ohriat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
26.1.14 17:00

Normálka zamrazit, jak jsou výhodně, tak také kupuji. Myslím, že kvůli černání pokapat citrónem, ale nevadí to - jen na barvu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mrs.gendy
26.1.14 17:01

Zrovna jsem si vcera delala zampiony :lol:
Nakrajene na platky a zapecene s bramborama a smetanou. k tomu kdyz osmahnes kureci na panvi, tak mnamka…a zamrazuju taky a pak hazu do polivky…oloupat, pokrajet, pytlikovat ;)

• Citovat
  • Upravit
140
26.1.14 17:03

http://www.toprecepty.cz/…se-smetanou/
Dělám bez slaniny, je to výborné!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
690
26.1.14 17:07

Jééé, díky moc - to je jídel. Nejvíc mne láká ta omáčka - takže oloupat, nakrájet na plátky, orestovat, zalít vodou ( vývarem z masoxu? )a chvilku povařit. Pak kydnout zakysanku - a s moukou nebo ne? A zbytek zamrazit - oloupat, na plátky a do mikrotenu? Před tím se nemusí povařit? Díííky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mrs.gendy
26.1.14 17:11

@lenulik jo jo…pred mrazenim nevar, protoze bys z nich dostala tu houbovinu ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii