Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, můžete mi, prosím, poradit, co vše se dá udělat s čerstvých žampionů? Manžel se zbláznil a koupil 8 krabiček po 200 gr
Ze tří jsem udělala smažené, ale co s tím zbytkem? Dají se zmrazit? To ale asi ne..díky za nápady.
Já miluju žampiony..co třeba žampionová polévka - krém, smetanová omáčka s žampionama, maso na žampionech, fleky se žampionama, domácí pizza se žampionama atd. ![]()
Žampióny, mňam. ![]()
Nakrajet a zmrazit
. Dělám to a není problém. Normálně se dají i mražené koupit, tak bych se toho nebála ![]()
@lenulik píše:
Ahoj, můžete mi, prosím, poradit, co vše se dá udělat s čerstvých žampionů? Manžel se zbláznil a koupil 8 krabiček po 200 grZe tří jsem udělala smažené, ale co s tím zbytkem? Dají se zmrazit? To ale asi ne..díky za nápady.
Klidně je zamraž, já to dělám běžně
u nás nejvíc vede žampionová omáčka, osmahneme žampíky na sádle, pak podlijeme, povaříme, okořeníme(klasika, sůl, pepř), a nakonec přidáme smetanu, jeno jakou, klidně i zakysanku. jíme s knedlíkem, je to snad naše nej jídlo. je to lepší z hřibů, ale když nejsou, dělám ze žampionů, a je to taky mňamka ![]()
Rizoto, domaci pizza, plnene zampiony… Hned bych si neco dala ![]()
Ja ich pred mrazenim orestujem na cibulke. Je to sice trochu roboty a mastny balicek, ale potom ich staci len roztopit a ohriat.
Normálka zamrazit, jak jsou výhodně, tak také kupuji. Myslím, že kvůli černání pokapat citrónem, ale nevadí to - jen na barvu ![]()
Zrovna jsem si vcera delala zampiony ![]()
Nakrajene na platky a zapecene s bramborama a smetanou. k tomu kdyz osmahnes kureci na panvi, tak mnamka…a zamrazuju taky a pak hazu do polivky…oloupat, pokrajet, pytlikovat ![]()
http://www.toprecepty.cz/…se-smetanou/
Dělám bez slaniny, je to výborné!
Jééé, díky moc - to je jídel. Nejvíc mne láká ta omáčka - takže oloupat, nakrájet na plátky, orestovat, zalít vodou ( vývarem z masoxu? )a chvilku povařit. Pak kydnout zakysanku - a s moukou nebo ne? A zbytek zamrazit - oloupat, na plátky a do mikrotenu? Před tím se nemusí povařit? Díííky.
@lenulik jo jo…pred mrazenim nevar, protoze bys z nich dostala tu houbovinu ![]()