Co se dá na VŠ studovat dálkově?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Co se dá na VŠ studovat dálkově?
Ahoj, ráda bych něco na VŠ dálkově při mateřské vystudovala, protože po ní nejspíš dostanu padáka.
Chci mít takový zadní vrátka v záloze.Jde mi taky o to, aby to pak bylo uplatnitelné.
Tento rok bych si dala na přípravu k přijímačkám, prcek povyroste.
Poočku jsem zatím mrkala třeba na JČU (jsem od Strakonic)- učitelka v mateřský školce(tam si uplatnění dovedu představit, i by mě zajímaly možnosti jejího založení).
Chci se zeptat zda o různých oborech máte větší přehled, jaké jsou možnosti, podle čeho jste vybíraly vy.Zda jste pokračovaly stejný obor po střední škole, nebo úplně něco jiného(třeba podle pracovní poptávky).
Díky za příspěvky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, dálkově se dá dneska studovat vlastně všechno. Nejlepší je mrknout se na stránky nějaké uni, tak mají vždycky vypsaný všechny obory, který nabízí, do kdy se máš přihlásit, kolik tě to bude stát a tak. Já jsem studovala prezenčně po maturitě a teď studuju dálkově - je hold nutné i vydělávat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
PeBo ideální bude, když se koukneš na stránky JČU najdeš si danou fakultu, daná obor a tam je napsaný, jestli lze studovat i kombinovaně.
http://www.jcu.cz/…tud_odd.html
Konkrétně mateřinky
http://www.pf.jcu.cz/…nts/p_ms.php
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pebo, já ti můžu odpovědět na otázku ohledně stejných oborů. Šla jsem z textilní průmyslovky na učitelství druhého stupně a šlo to. Je pravda, že jsem měla na střední na matematiku perfektní učitelku a dobré základy ze ZŠ.
Těch pár věcí co umí lidi z gymplu navíc se brzo doučíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Studovat jde skoro vsechno, studuju ted druhou vejsku dalkove, prvni jsem si vybrala, co mne bavilo, moc uzivit se tim neda, tak kdyz jsem chtela jit druhou (pri praci) tak uz jsem vybirala prakticky a sla jsem na ekonomku.
Ale dle mych zkusenosti je uplne jedno, co mas za VS, jde o to, jak pracujes.
Samozrejme pokud se nejedna o nejakou specializaci jako je pravnik, doktor apod.
- Citovat
- Upravit
No právě, že mi nehrozí nic s matikou
- já musím mít snad nějakou tu dyskalkulii či co, ale za mých mladých let se řeklo, že jsem na ní blbá a bylo. ![]()
Jé, to ti docela závidím názor, že záleží jak pracuju. Promiň, ale ze zkušenosti už ho nemám. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
PeBa píše:
No právě, že mi nehrozí nic s matikou- já musím mít snad nějakou tu dyskalkulii či co, ale za mých mladých let se řeklo, že jsem na ní blbá a bylo.
Jé, to ti docela závidím názor, že záleží jak pracuju. Promiň, ale ze zkušenosti už ho nemám.
Ta matika je blba… protoze vsechny ekonomky a technicke skoly, ktere jsou v praxi uplatitelne, chteji matiku, ale za mne byla matika na ESF masarycky lehka, opravdu tim slo projit. (uroven stredni skoly) - ja taky nejsem zrovna milovnik matiky. ![]()
Tak neco humanitniho…
ale to uz do praxe moc neni… ale treba na masarycce se daji studovat sociologicke obory, myslim, ze spoustu toho jde na pedaku… taky zalezi, jakou praci si potom chces najit… jestli manazerskou nebo ti staci byt ucitelka (tim staci mluvim o platu)
Ja osobne si myslim, ze jsou tituly precenovane.
ale je mi jasne, ze nekde se bez nej neobejdes ![]()
Vim, ze Brno je daleko, ale musim rict, ze treba ESF ma naprosto bezkonkurencni podporu dalkoveho studia. Skoro vsechny prednasky pres rok bezi online na netu. Takze je tam nutne jet jen na zkousky.
Podle toho ja bych ted vybirala VS.
- Citovat
- Upravit
Aha, to jsem nevěděla (přednášky na netu).To je zajímavé, musím se tam podívat na stránky, co by se dalo…
dík
Před mateřskou jsem učitelku dělala jenže odborného výcviku na střední.To je právě ten průšvih, že jako tenhle druh úči se uživit nedá, pokud jsi mladá a nemáš odkroucený roky.Hned tě strčí v tabulkách níž než je tvoje nejvýše dosažené vzdělání.„Dobře“ jsou na tom běžní učitelé, ale taky záleží jak na kterej škole, úvazcích, atd…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
PeBa píše:
Aha, to jsem nevěděla (přednášky na netu).To je zajímavé, musím se tam podívat na stránky, co by se dalo…díkPřed mateřskou jsem učitelku dělala jenže odborného výcviku na střední.To je právě ten průšvih, že jako tenhle druh úči se uživit nedá, pokud jsi mladá a nemáš odkroucený roky.Hned tě strčí v tabulkách níž než je tvoje nejvýše dosažené vzdělání.„Dobře“ jsou na tom běžní učitelé, ale taky záleží jak na kterej škole, úvazcích, atd…
Tak drzim palce, vim, ze svagrova tam ted chce zkusit na pedaku matiku a zemepis. Jenze uzaver prijimacek je az na konci unora, prijimacky v cervnu a semestr zacina v rijnu (takze az za rok) :/
- Citovat
- Upravit
PEBA: já dělala dálkově SOCIÁLNÍ PRÁCI na TF v Budějkách, maj jen soboty jednou za dva až tři týdny, moc tě to neomezuje, a bylo to lehký
doporučuju,,,
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, studuju dálkově učitelství pro mš
dá se to i s děckem
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit