Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravim vsechny,
moc prosim co se smi a nesmi s sebou vozit v kufru?
Jde mi predevsim o to, ze letime s ditkem 5let na dovcu a jestli muzu zabalit do podpalubi i nejake bonbony, piskoty? Klasicke jidlo ne! ale nejake mlsky? neni s tim problem? A co tvrdy alkohol, tusim ze je to lahev na dospelou osobu, kdo vi poradte, nebo cigarety manzel je kurak jake mnozstvi muze mit?! ![]()
A jak je to s prirucnim zavazadlem? nechavaji dnes alespon malou lahev piti kdyz reknu ze je to pro ditko a ochutnam nebo pytlik bonbonu?
Budu moc rada za jakekoli postrehy, rady a tipy jak se co nejlepe pripravit na cestu aby jsme nemeli zbytecne zadne potize ![]()
@Lana222 do příručného můžeš mít všechno, ale jen do 100 ml. Neřešila bych, protože na palubě ti dají pití (džus, vodu atd), stačí si vzít hrneček, ze kterého dítě pije. Bonbóny by neměly být problém ![]()
Do kufru můžeš dát co chceš, pokud to nebude výbušnina
a nebude to přesahovat váhový limit, tak ti to vezmou
Alkohol - záleží do jaké krajiny letíte, ale my sme i do prohibiční Dubaje „propašovali“ v kufru láhev Bechera ![]()
@Lana222 do podpalubi jidlo v pohode. Problem by mohl byt jen dle konkretni destinace kam poletite, ale po Evrope by to melo byt ok. S tvrdym a cigaretama neporadim to se me netyka ![]()
Prirucni zavazadlo v pohode, bonbony bez problemu, piti jen pro dite a ochutnavat uz se nemusi alespon v Praze ne, maji na to pristroje ![]()
@neila píše:
@Lana222 do příručného můžeš mít všechno,ale jen do 100 ml. Neřešila bych, protože na palubě ti dají pití (džus, vodu atd), stačí si vzít hrneček, ze kterého dítě pije. Bonbóny by neměly být problém
Do kufru můžeš dát co chceš, pokud to nebude výbušninaa nebude to přesahovat váhový limit, tak ti to vezmou
Alkohol - záleží do jaké krajiny letíte, ale my sme i do prohibiční Dubaje „propašovali“ v kufru láhev Bechera
Pokud je pití pro dítě, tak může být množství větší než 100 ml. Stačí z lahve na požádání ochutnat, někde nevyžadují ani to. Záleží na celníkovi.
Holky,
moc diky jsem zase tochu klidnejsi
s ditkem jsem nikdy neletela tak opravdu nevim.
A nejake tipy co mu vzit do letadla? Let je cca 4-5hodin takze docela dlouhy ale asi nejaka knizka mozna nahrat pohadku do tel a pustit se sluchatky
zase pri cteni byva spatne me
tak babo rad ![]()
pousti nejake filmy primo v letadle?
@Lana222 píše:
Holky,
moc diky jsem zase tochu klidnejsis ditkem jsem nikdy neletela tak opravdu nevim.
A nejake tipy co mu vzit do letadla? Let je cca 4-5hodin takze docela dlouhy ale asi nejaka knizka mozna nahrat pohadku do tel a pustit se sluchatkyzase pri cteni byva spatne me
tak babo rad
pousti nejake filmy primo v letadle?
Letadlo je něco jiného než třeba auto nebo bus, co se čtení týče nebo koukání na TV. Nikdy mi špatně nebylo
, ale v buse a autě nemůžu číst ani náhodou.
@Lana222 nevím s kým letíte a jak staré je dítko, ale my jsme letěli před 3 týdny s Emirates a ti dávali dětem omalovánky, pastelky a nevím co ještě…
Určitě bych vzala oblíbenou knížku, nebo tablet s pohádkou, hračku…něco, co víš, že funguje na jeho pozornost
Ono to uteče, neboj
Když ještě něco prospinká, tak to bude raz-dva
S námi letěla asi 3 letá holčička, byl to dlouhý let, a ta snad dvě hodiny pochodovala po letadle a hrozně jí to bavilo
táta měl zlaté nervy ![]()
@Menora píše:
Letadlo je něco jiného než třeba auto nebo bus, co se čtení týče nebo koukání na TV. Nikdy mi špatně nebylo, ale v buse a autě nemůžu číst ani náhodou.
To je jasný.
Špatně ti je, protože mozek je zmatený. Rovnovážný systém hlásí, že se nehýbeš, ale oči mu říkají něco jiného. U letadla tohle nefunguje, protože tam není na co hýbacího z okna koukat.
@neila píše:
@Lana222 nevím s kým letíte a jak staré je dítko, ale my jsme letěli před 3 týdny s Emirates a ti dávali dětem omalovánky, pastelky a nevím co ještě…: Určitě bych vzala oblíbenou knížku, nebo tablet s pohádkou, hračku…něco, co víš, že funguje na jeho pozornostOno to uteče, neboj
Když ještě něco prospinká, tak to bude raz-dva
S námi letěla asi 3 letá holčička, byl to dlouhý let, a ta snad dvě hodiny pochodovala po letadle a hrozně jí to bavilo
táta měl zlaté nervy
S tím bych ale počítala jenom na delší lety a jen u některých společností
. @Lana222 Raději si vezmi vlastní výbavu ![]()
@Bábrdl píše:
To je jasný.Špatně ti je, protože mozek je zmatený. Rovnovážný systém hlásí, že se nehýbeš, ale oči mu říkají něco jiného. U letadla tohle nefunguje, protože tam není na co hýbacího z okna koukat.
@Lana222 Kreslici a smazatelna tabulka, knizka, krupky nebo uvarene suche testoviny v krabicce, bombony.
Mit ubrousky na utřeni špinavých ručiček a tlamiček. Svetřík nebo lehkou dečku proti zimě na palubě. Protože i když si vypneš klimatizaci nad sebou, tak celkově bývá v letadle potom docela zima. Oblíbeného plyšáka nebo polštářek…
Petiletá může už i žvýkat… takže dětské žvýkačky při odletu = proti zalehnutí uší a při přistání. Nebo pít vodu. Zkrátka polykat.