Co se stane, když nepřijdu do práce?

Anonymní
25.6.18 16:29

Co se stane když nepřijdu do práce.

Čau za měsíc mi končí půl roční pracovní smlouva. Řekla jsem jí že na 100% nechci prodloužit.
Vím bude to znít divně ale mám k tomu vážné důvody co se stane nebo jde když se do práce nedostavim? Třeba zavolám vysvětlím ale narovinu nedorazim?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
66515
25.6.18 16:33

kdy nedorazíte, po skončení smlouvy? Nic se nestane, máte na to právo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
25.6.18 16:35
@Anonymní píše: Čau za měsíc mi končí půl roční pracovní smlouva. Řekla jsem jí že na 100% nechci prodloužit.
Vím bude to znít divně ale mám k tomu vážné důvody co se stane nebo jde když se do práce nedostavim? Třeba zavolám vysvětlím ale narovinu nedorazim?

Být tebou, neodcházím takhle, ať se zaměstnavatel chová jakkoliv blbě. Nikdy nevíš, kdy ho znovu potkáš nebo koho zná. Může se ti stát, že si tam tvůj budoucí zaměstnavatel zavolá o reference, a pokud prostě nepřijdeš do práce… Pokud se zaměstnavatel poslední měsíc mstí nebo chová jako debil, častý postup je prostě odejít na nemocenskou. Pokud to není tvůj případ a jde se dohodnout, můžete se domluvit, že prostě doděláš svoje a za týden skončíš. Ale to neobjevení se (i když dáš vědět) bych si netroufla, kvůli poškození pracovní pověsti.

edit: teda já to pochopila tak, že už nevydržíš ani ten měsíc a půl. Pokud myslíš po uplynutí smlouvy, to se samozřejmě nestane nic.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.6.18 16:37

@vokishka když nedorazim pred skončením smlouvy?

• Citovat
  • Upravit
20182
25.6.18 16:38
@Anonymní píše: Čau za měsíc mi končí půl roční pracovní smlouva. Řekla jsem jí že na 100% nechci prodloužit.
  • Pokud nedorazíte do práce poté, co vám pracovní poměr skončí uplynutím sjednané doby, tak se nestane nic.
  • Pokud nepřijdete bez omluvy předtím, tak budete mít neomluvenou absenci.
  • Pokud naopak do práce přijdete poté, co vám pracovní poměr skončí uplynutím pracovní doby a aniž podepíšete jakýkoliv dodatek ke smlouvě, zaměstnavatel vám bude přidělovat pracovní úkoly a vy je budete plnit, tak platí, že budete mít pracovní poměr na dobu neurčitou.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
25.6.18 16:38
@Anonymní píše:

a máš tohle vůbec zapotřebí? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20182
25.6.18 16:39
@Anonymní píše:

Tak budeš mít neomluvenou absenci. Za opakovanou neomluvenou absenci s tebou může zaměstnavatel rozvázat pracovní poměr okamžitým zrušením a případně po tobě vymáhat způsobenou škodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21956
25.6.18 16:43
@Anonymní píše:

mohou tě žalovat za vzniklou škodu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2258
25.6.18 16:49

Jinak možná je to jinak,ale myslím, že pokud tě díky absenci vyrazí máš nárok na ?kratší,nižší? přesně právě nevím podporu v nezaměstnanosti. CHápu,že jestli je tam šikana, obtěžování apod., tak bych zkusila tu nemocenskou,nebo dát okamžitou výpověď. Důvody už si tedy nepamatuji.
Shrnuto, nikdo za tebou domu nepoběží,že musíš klusat do práce. Já bych se nejvíc obávala toho co píše eumedon, ohledně vymáhání škody kvůli absenci. COž by se nemocenskou vyřešilo.
Jinak pokud by ti třeba bylo psychicky zle, že nejsi schopná v té práci být i to je důvod k nemocenské. Zmiňuju to tedy proto,že se takové problémy množí a některým je trapno kvůli tomu tu nemocenskou chtít,ale pak se ty problémy můžou zhoršit,nebo se člověk rovnou třeba sesype.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat