Asistentka pedagoga - zvládáte to s dětmi?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Asistentka pedagoga
Ahoj holky, pracuje tu některá z Vás jako AP na ZŠ popřípadě MŠ? U nás momentálně hledají na tuto pozici. Docela to zvažuji, ale předem se chci poradit a zeptat na zkušenosti?
Je lepší jít k dítěti na ZŠ nebo MŠ? Jak to zvládáte, pokud máte doma i svoje děti, je to psychicky náročné?
Jak je to s platem, všude se píše minimum
.
Měla bych to na 0,75 uvázku
. Díky za všechny rady a zkušenosti. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Bugg píše:
Ahoj holky, pracuje tu některá z Vás jako AP na ZŠ popřípadě MŠ? U nás momentálně hledají na tuto pozici. Docela to zvažuji, ale předem se chci poradit a zeptat na zkušenosti?
Je lepší jít k dítěti na ZŠ nebo MŠ? Jak to zvládáte, pokud máte doma i svoje děti, je to psychicky náročné?
Jak je to s platem, všude se píše minimum.
Měla bych to na 0,75 uvázku. Díky za všechny rady a zkušenosti.
Nejsem asistent pedagoga ale matka dítěte s asistencí..
Ta sebe můžu říct že pokud tolik neřešíte peníze tak dobrý..připravte si i nervy.Je to práce s posláním ..není vhodná pro každeho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dělala asistentku dva roky po škole. Taky jsem měla 0,75 úvazek a vydělala si kolem 8000 Kč. Záleží na platové tride. Ale zase spoustu volna. Psychicky náročné to bylo, ale já byla na speciální škole. Základka bude o něčem jiném. V MŠ bude větší srumec a asi tě nechají utírat zadečky celé třídě
asi bych šla radši posedět do hodiny a pomáhat s učivem na ZS
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já jsem o to měla taky zájem a ten mě rychle přešel. Dcera má ve třídě inkludovane dítě s AP a děs. Dítě je agresivní, vyhrožuje sprostě učitelce, asistentce i dětem. Musíš mít alespoň kurz asistenta, pokud nemáš vzdělání určené zákonem. To si snadno vyhledas na netu. 0,75 úvazek se ti bude počítat z tabulek. Tu taky najdeš na netu, záleží na třídě kterou dostaneš a ta se určuje podle vzdelani a započitatelné praxe. Smlouvy se obvykle dávají podle doby na kterou je pro dítě AP přidělen. Na tu dobu má škola peníze. Takže třeba na rok a pak doufás, že ti to prodlouží. Já jdu nakonec radši na částečný do kanceláře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fifi2 moc děkuji za reakci, no to bylo 8000 Kč čistého? To je tedy hodně bída
.Třeba se to teď už trošku zvedlo. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@alisekR díky za reakci.Praxi žádnou nemám
, mám VŠ technickou, ale nechce se mi moc do kanceláře, i když tam asi skončím. Tady se mi líbí, ten čas, pouze ranní, prázdniny a tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@alisekR Tak u nás také hledají někoho na tuto pozici do speciální ZŠ. V požadavcích neuvádějí teda kurz asistenta pedagoga, ale stačí jim jen ukončené sš vzdělání. Málokdo chce tuto práci dělat, je to psychicky velmi náročné. Nedávno jsem potkala paní, která pracuje jako AP na běžně zš.Ptala se, jestli nechci tu práci jít dělat, protože ona končí,psychicky nezvládá.Dítě, které má na starosti, jí nadává i bije, stejně tak i učitelku.
- Citovat
- Upravit
@Bugg píše:
@Fifi2 moc děkuji za reakci, no to bylo 8000 Kč čistého? To je tedy hodně bída.Třeba se to teď už trošku zvedlo.
Nezvedlo..moje asistentka bere 7,500,–
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Toho se právě také bojím, abych nedostala nějaké agresivní dítě.Doma mám svoje 3 děti, tak abych také měla na ně ještě náladu. Jinak já jsem hodně energický člověk, mám ráda hromadu dětí, ale vím, že mít nemocné dítě je asi jinak hodně psych.náročné ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bugg omlouvám se, měla jsem nižší úvazek, teď jsem se dívala. V tom případě to, bude kolem tech cca 10000 - 11000 Kč cisteho v 8 plat. Třídě. Záleží, ale do jaké tě dají. A na pohovoru ti jistě řeknou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nejde o moji zkušenost, tak anonym. Mamka učí na 1. st. ZŠ, asistentku měla přidělenou k dítěti na vozíčku, ale měla pomáhat i dalším dětem s poruchami. Fyzicky to náročná práce byla, protože tu děvčátko musela nosit do třetího patra, pomáhat na záchod… Ale jinak těžká pohoda, děti jsou tedy „nenáročné“. Kolikrát se stalo, že ji mamka musela taktně upozornit, že místo mobilu pod lavicí by měla pomáhat. A pomáhala stylem, že diktovala odpovědi pod ruku…
Do školy chodí cca 8-8.10, ve 12 padla a už ji nikdo nevidí… Peníze neznám, ale je zajištěná manželem, tak to má jako zábavu pro sebe…
- Citovat
- Upravit
@Bugg píše:
Jak je to s platem, všude se píše minimum.
Měla bych to na 0,75 uvázku. Díky za všechny rady a zkušenosti.
Ahoj, za mě už nikdy! Já to dělala. Plat přesně jak píšou. Já teda měla chlapečka s autismem, ale v zásadě mi přišlo že když jsem něco udělala dobře tak učitelky slízli odměnu a já jsem přece " jen " asistent takže mám smůlu. To že jsem naučila chlapce mluvit já.. a atd , zase ředitelka svedla na sebe.. - no víte já se mu věnuji taky dost a atd.
Takže za mě ne ![]()
- Citovat
- Upravit