Asistentka pedagoga - zvládáte to s dětmi?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Bugg píše:
@Malike No, tak to pokud ho přebaluje a tak, tak to je určitě osobní asistentka, to je něco jiného. Děti, které jsou fyzicky vážně hendikepované nemají přiděleného asistenta pedagoga, ale osobního asistenta. Tam se často právě ty pojmy pletou.
Není pravda..syn má asistenta pedagoga ( os. asistenta si platí rodič) a v popisu práce asistenta pedagoga je i přebalování.
Vím to, protože tohle musela doložit paní z SPC, že to i to náplň asistenta pedagoga. Ředitelka se kroutila, že to není práce asistenta pedagoga..ale je.Takže jeho asistentka pedagoga syna přebaluje.Se vším všudy jestli chápeš … Muzete klidně dostat autistu se středně těžkou mentální retardací v klasické základce. Vitejte v době inkluze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bugg zajdi na pohovor a uvidíš o jaké dítko se jedná. Nenech se odradit. Asistenta u nás měl i pohodový inteligentní asperger. Nemusíš hned vyfasovat hajzlika. A i na hajzlikovi se dá zapracovat. Pokud máš empatii a respekt. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Inkluze - největší zlo, co se mohlo na na základky dostat. Neděkujeme paní Valachová
Štastné každé dítě, které nemá ve třídě žádného takto problémového, agresivního a řvoucího žáka. Je to otřes. Jediný způsob, jak neošidit nadané a i ty průměrné je izolovat některé jedince s asistentem mimo třídu. Jinak vám zaručuji, pokud budete chtít výsledky, budete muset dřít s dětmi doma.
Těším se na prázdniny, to si pojedu doma domškolu a budu se věnovat svým inteligentním dětem, na které přes rok dochází energie, protože ze školy přicházím opravdu hodně vyčerpaná.
Učitelka nespokojená se stavem inkluze v České republice.
- Citovat
- Upravit
Jsem AP. Delam druhy rok na prvnim a prvni rok jsem na druhem stupni. Myslim si, ze zvladam dobre. Nyni mam 3/4 uvazek. Postupne zvysuji
. Zacinala jsem na pul uvazku. Od zari budu mit plny
. Reditelka prisla, ze mi nabizi plny, jestli ho chci, jestli se citim. Vzala jsem to.
Ale znam asistentky, ktere by nevzaly plny, protoze reknou, ze psych./fyz. staci mensi uvazek. Nastup rano mam stejny, jak vsichni ucitele. Pracovni dobu mame od 7:30 nebo 7:45 (dle dozoru na chodbe). Kdyz nemam dozor, tak jdu druhy cas. Mam i dorozy v jidelne, doprovody deti na ruzne akce atd., asistenstvi beru, ze je moje prestupna stanice (nez dodelam ped. skolu).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Qwentin píše:
@alisekR posílám odkaz:
http://pracevregionu.cz/…/14613670704?…
Ta paní, o které jsem mluvila, také nemá kurz asistenta pedagoga. Je bývalá zdravotní sestra.
Nekdy se stane, ze skola ma akutni nouzi sehnat asistenta, tak daji podobny inzerat. Vyberou si vhodnou osobu, zamestnaji a poslou na kvalifikacni kurz. Kurz zaplati, tak si muzou pracanta pojistit, ze jim neutece.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Inkluze - největší zlo, co se mohlo na na základky dostat. Neděkujeme paní Valachová![]()
Štastné každé dítě, které nemá ve třídě žádného takto problémového, agresivního a řvoucího žáka. Je to otřes. Jediný způsob, jak neošidit nadané a i ty průměrné je izolovat některé jedince s asistentem mimo třídu. Jinak vám zaručuji, pokud budete chtít výsledky, budete muset dřít s dětmi doma.
Těším se na prázdniny, to si pojedu doma domškolu a budu se věnovat svým inteligentním dětem, na které přes rok dochází energie, protože ze školy přicházím opravdu hodně vyčerpaná.
U nas ve skole jsou integrovane deti, ktere maji asistenky davno, davno pred inkluzi a funguji. Nejstarsi je autista na druhem stupni, ktery ma stale vyznamenani. Nerikam, ze vsechny deti patri do bezne skoly, nekterym by bylo urcite lip ve specce, ale specka neni treba pro vsechny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey píše:
U nas ve skole jsou integrovane deti, ktere maji asistenky davno, davno pred inkluzi a funguji. Nejstarsi je autista na druhem stupni, ktery ma stale vyznamenani. Nerikam, ze vsechny deti patri do bezne skoly, nekterym by bylo urcite lip ve specce, ale specka neni treba pro vsechny.
Souhlasím,pokud je zachována inteligence..pak nevidím důvod proč by měl být ve speciální..ale z druhé strany..i vysokofunkcni autista umí udělat peklo..a i dalších 22 dětí se potřebuje soustředit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jediný moje přání je..aby asistentku nedělal někdo..kdo nedokáže s dítkem máknout.Ja měla s naší asistentkou taky problém,protože nevěděla jak k němu přistupovat a syn k ní nenašel cestu..takže jsem byla 2 roky pečená vařená ve školce…než si na ní došlapla paní z SPC.Bylo dusno,ale díky bohu už je to já dobré cestě.
A i znám přes vyprávění asistentku,která to dělala snad ..ani nevím pro co..ale v cítění neměla.Uz jsem to psala,ale nakonec došlo k tragédii..ta už asistentku nedělá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pracuji jako AP v běžné ZŠ (teď u druháků). Integrované dítě je s LMR, hyperaktivní, s prvky agrese, i s psychiatrickou diagnózou. Úvazek mám 0,75, necelých 19 000,– hrubého, každý měsíc min. 1000,– odměnu (na Vánoce výše odměny byla víc než pěkná). Do práce chodím tak na třičtvrtě na 8 (1 týdně dřív, mám dozor),odcházím 2× týdně ve 13 hod., zbytek ve 12. S uč. na třídě si hodně rozumím. Než jsem nastoupila, obešla jsem několik škol a vybírala si, kam půjdu. Ale byla jsem v situaci, kdy jsem si mohla vybírat, mám VŠ pedagogickou a řadu let praxi jako učitelka.
Prosím nechat anonym, informace jsou hodně konkrétní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, jsem asistentka pedagoga v 1.tride u dítěte s ADHD a mám 0,5 úvazek, takže 8000,–cisteho.Prace dost náročná na psychiku a dost velká zodpovědnost.Jak už tu někdo psal, není to pro každého.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Inkluze - největší zlo, co se mohlo na na základky dostat. Neděkujeme paní Valachová![]()
Souhlasím úplně.
Pod to se podepisuji
- Citovat
- Upravit
@Kelsey píše:
Jsem AP. Delam druhy rok na prvnim a prvni rok jsem na druhem stupni. Myslim si, ze zvladam dobre. Nyni mam 3/4 uvazek. Postupne zvysuji. Zacinala jsem na pul uvazku. Od zari budu mit plny
. Reditelka prisla, ze mi nabizi plny, jestli ho chci, jestli se citim. Vzala jsem to.
Ale znam asistentky, ktere by nevzaly plny, protoze reknou, ze psych./fyz. staci mensi uvazek.Nastup rano mam stejny, jak vsichni ucitele. Pracovni dobu mame od 7:30 nebo 7:45 (dle dozoru na chodbe). Kdyz nemam dozor, tak jdu druhy cas. Mam i dorozy v jidelne, doprovody deti na ruzne akce atd., asistenstvi beru, ze je moje prestupna stanice (nez dodelam ped. skolu).
Jsem AP ve školce. MInulý školní rok jsem pracovala na půl úvazku, stav dítěte se ale zhoršil a SPC doporučila asistenci na celých 8 hodin denně. Tento školní rok jsem tedy měla plný úvazek, pouze samá přímá práce u dítěte. Je to opravdu velmi náročné, přiznávám, že teď na konci roku jsem vyždímaná a vycucaná a myslím si, že to je rychlá cesta k vyhoření. Příští rok přecházím do školy k jinému dítěti a budu mít poloviční úvazek. Jsem za to ráda a těším se, že se dám snad do kupy a najdu zase elán do práce. Finance je jiná stránka, ano, pohorším si a budu dělat za pár korun, ale nervy a zdraví mám jen jedno. Ve školce je oproti škole méně volna, jeli jsme i jarní prázdniny, žádná ředitelská volna a teď budeme mít otevřeno i půlku letních prázdnin. Dítko, u kterého jsem, je autista, nemluví, jen křičí, středně těžká mentální retardace s ADHD. Někdy masakr a k tomu ostatní malé děti ve školce… prosím o anonym.
- Citovat
- Upravit
Zakladatelku ale tímto nechci odrazovat, mě tato práce baví, ve školství se pořád něco děje, každý den je jiný. Já navíc mám štěstí na moc fajn učitelku, u které jsem s dítkem ve třídě a i ostatní kolektiv je fajn, vycházíme si vstříc a to mě „drželo nad vodou“.
- Citovat
- Upravit
Holky, moc Vám všem děkuji za cenné rady. Vím, že se musím stejně rozhodnout sama. Škola by mi kurz uhradila, toho se trošku obávám, abych nebyla dlužná a pod tlakem zůstat na pracovním místě
.Nevím vůbec o které dítě by se jednalo, zajdu na pohovor a uvidím. Zvažuji pozitiva a negativa a pozitiva převažují,prázdniny, více času na rodinu, práce v kolektivu, žádné dojíždění a sama ve škole mám svoje děti,takže jednodušší doprovod děti do školy
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit