Asistentka pedagoga - zvládáte to s dětmi?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Obcas udelas botu. Je treba se nehroutit. I ucitelce se stane bota. Kazdy udelame obcas chybu. Najdete si spravny rezim.
My spolu zijeme v jedne tride par let, takze uz zname i blbou/dobrou naladu druhe, nastvani, vdek atd. Staci videt vyraz tvare a presne uz vim, jak mam reagovat. Pristi rok nas ceka posledni spolecny rok. Pak bud pujdu jinam ucit nebo do druziny. Nebo dojde k nejake kombinaci, ale u ni nezustanu, protoze chci, aby ucila meho posledniho prvnaka za dva roky. Aj mi bude chybet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucy 21 tak já jsem tam poměrně v jednom kole, hned od rána si hrají s dětmi, pak pomáhám s dozorem na WC, se svačinou, oblékání, plus zapojovat toho malého. Pak tam je klučík,co rozumí hlavně anglicky, takže mluvím i s ním (ještě si něco pamatuju), jako nestěžuju si. Práce se mi líbí, malé děti mám ráda… Jen ještě zvládnout toho malého… Naštěstí není agresivní,spíš se mu něco nechce a neudrží pozornost. Paní učitelka do mě trošku ryla, že jsem nějaká hotová, že jsem si to asi nepředstavovala tak lehce. Jestli to se mnou nešvihne, když jsem tak splavena (pomáhala jsem dětem s oblíkáním), a nakonec, že bych na tu vysokou školu pedagogickou (dálkově dělanou, o které přemýšlím) neměla chodit,že to není pro mě. Tím mě asi dorazila. Plus její řeči, že rodiče jsou doma nedusledni na své děti atd.. (sama děti nemá a mít už nebude). Já doma pak hodinu brečela a pořád na to myslím.
- Citovat
- Upravit
Jen bych ještě dodala, jsem člověk, který prostě neni konfliktni, možná jsme spíš až moc srdečná, a mluvím jak to cítím (nemyslím tím teď urážky, ale spíš moje názory, které asi nemusi zapadnout). Dá se říci,že se směsí s kazdym.
- Citovat
- Upravit
Anonymni-priste si stuj za svym a rekni te ucitelce,ze se ti prace libi,ale narocna samozrejme je..a ze jsi s tim pocitala,ale teprve si zvykas. A treba ze budes rada,kdyz ti s necim pomuze,pokud bude moct,to by na ni mohlo zafungovat. I mezi ucitelkama jsou kravy
Ja delala asistence 3 roky v ruznych tridach a dobre mi bylo jen tam,kde jsem si sedla s uciteli. Nektere kolegyne me braly spise na obtiz,tak jsem se snazila nevnucovat,neprekazet..a nekdo pomoct chtel. Je to o lidech no.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tohle neznám, kolegyně jsou naprosto skvělé, navíc mám dítě s fyzickým postižením, takže to je taky určitě větší úleva.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kamcaKr já jí říkala, že kdyz budu něco dělat špatně,ať mi to řekne, ale tohle spíš bylo rypani.. nebo si to možná moc beru… ???? Ale asi přestanu být taková akční,abych se jim nespletla do práce.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@kamcaKr já jí říkala, že kdyz budu něco dělat špatně,ať mi to řekne, ale tohle spíš bylo rypani.. nebo si to možná moc beru… ???? Ale asi přestanu být taková akční,abych se jim nespletla do práce.
Nejsi spis precitlivela? Zatim si neduverujes a si nesva?
Ja mam zitra pridelenou kocku, ktera prijde na praxi, tak uvidime, jak bude nervozni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lidi jsou různí, tahle práce je taky o tom, na jaké kolegyně narazíte, věřím, že některé učitelky dokážou být hodně nepříjemné, držím palce..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey asi jsem moc přecitlivělá, i proto jsem.nesla.pak do zdravotnictvi.
- Citovat
- Upravit
Holky asistentky, máte tip, jak naučit dítě spolupracovat s asistentkou? Dá se to vůbec nějak naučit?
Náš třeťák dostane od dalšího roku asistentku. On sám si myslí, že ji nepotřebuje a zvládá i bez toho. Bohužel má časté záchvaty vzteku, nechápe zadání, potřebuje zklidňovat…
Ve třídě asistentku mají od první třídy, ale je u jiného dítěte. Dítě odchází do jiné školy a asistentka bude u našeho syna.
On by opravdu tu pomoc potřeboval, ale pomoct si nenechá. Přitom asistentku má rád víc než paní učitelku a moc pěkně o ní mluví.
- Citovat
- Upravit
Obávám se, že ty jako rodič zas tolik možností nemáš.
Musí si ideálně lidsky sednout a „vyjasnit“ si to spolu.
Maximálně můžete upustit od řečí, že jí ON bude potřebovat, JEMU bude pomáhat, bude tam PRO NĚHO a obecně vyzdvihovat, že je ten „špatný“ co narozdíl od zbytku třídy potřebuje něco extra.
Dala bych téma k ledu a zkusila to nechat na nich.
Prostě od září má paní učitelka k ruce novou asistentku, tu mrkne na práci Pepině tady Tondovi a jindy jemu. Na výlevy, že on to nepotřebuje bych nijak nereagovala.
Příspěvek upraven 25.04.23 v 15:46
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Holky asistentky, máte tip, jak naučit dítě spolupracovat s asistentkou? Dá se to vůbec nějak naučit?
Náš třeťák dostane od dalšího roku asistentku. On sám si myslí, že ji nepotřebuje a zvládá i bez toho. Bohužel má časté záchvaty vzteku, nechápe zadání, potřebuje zklidňovat…
Ve třídě asistentku mají od první třídy, ale je u jiného dítěte. Dítě odchází do jiné školy a asistentka bude u našeho syna.
On by opravdu tu pomoc potřeboval, ale pomoct si nenechá. Přitom asistentku má rád víc než paní učitelku a moc pěkně o ní mluví.
Asistentka je pro pedagoga…ne pro tvé dítě…tak mu to i vysvětli…že pomáhá tomu, kdo to momentálně trošku potřebuje…oni si tam poradí, neboj se…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Monchichik píše:
Asistentka je pro pedagoga…ne pro tvé dítě…tak mu to i vysvětli…že pomáhá tomu, kdo to momentálně trošku potřebuje…oni si tam poradí, neboj se…
Samozřejmě to vím. Ale i učitelka potřebuje, aby občas s AP spolupracoval. Od první třídy potřebuje pomoc nejvíc ze třídy. Učitelka mě poprosila, abych se synem zkusila promluvit.
Ani mu nebudu říkat, že je psána k němu. Ale už letos sedí AP za ním, aby mu mohla pomáhat. Když seděl jinde, tak to bylo ještě horší.
- Citovat
- Upravit