Trable s prací v Německu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7
24.6.18 14:20

Trable s prací v Německu

Dobrý den, zajímalo by mě co je na tom pravdy, že má zaměstnavatel v Německu právo na dva dny zaučení nového zaměstnance s tím, že tam dva dny dělám úplně zadarmo…? Moc se mi to nezdá, tak by mě to zajímalo prosím.
Jako pracovní úvazek mám jen Minijob, mám tam dělat 40h měsíčně a dělám kolen 6 a půl denně, tudíž to vychází asi na 7 až 8 dní co tam můžu dělat, a po dvou h dnech práce mi bylo řečeno, že jsem to dělala zadarmo, že. a to mají právo a placená budu až od další směny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
85249
24.6.18 14:29

@Nickname2 zkus se zeptat ve skupine na Facebooku Češi a Slováci v Německu, stopro Ti nekdo odpovi se zkusenosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
24.6.18 15:30

Ty jo, máš nějak víc problémů… Nevím, ale já bych si vše zjistila předem, než odjedu pracovat do jiné země. Minimálně s tím pojištěním :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
24.6.18 18:08

@blumen děkuju za radu, to ani nevím, že něco takového je. Já to jen googlila, kde sem mohla… Ale prostě takové případy tam prostě nepopisuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
24.6.18 18:12

@Halamka tak jako já to mám pouze jako minijob, takže jsem to brala tak jako když máte brigádu tady na Dpp nebo Dpč (myslím jako podobně tě to bude), co se týče pojištění, tak jak je to v Německu vím, tam právě takhle z tohohle úvazku nic nechtějí a co se týče pojistného tady, tak to se chystám zítra na ÚP a na pojišťovnu ať vím. Jen jsem si to chtěla zjistit ať vím, co čekat. A co se týče těch dvou dnů tak to člověk, nepředpokládá, takže se na to neptá, navíc jsem o tom nikde neviděla ani zmínku, proto mi to nějak nehraje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85249
24.6.18 21:08
@Nickname2 píše:
@blumen děkuju za radu, to ani nevím, že něco takového je. Já to jen googlila, kde sem mohla… Ale prostě takové případy tam prostě nepopisuji.

Jo, jsem v ni, je super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
24.6.18 22:15
@Nickname2 píše:
Dobrý den, zajímalo by mě co je na tom pravdy, že má zaměstnavatel v Německu právo na dva dny zaučení nového zaměstnance s tím, že tam dva dny dělám úplně zadarmo…? Moc se mi to nezdá, tak by mě to zajímalo prosím.
Jako pracovní úvazek mám jen Minijob, mám tam dělat 40h měsíčně a dělám kolen 6 a půl denně, tudíž to vychází asi na 7 až 8 dní co tam můžu dělat, a po dvou h dnech práce mi bylo řečeno, že jsem to dělala zadarmo, že. a to mají právo a placená budu až od další směny.

Ano, je to vcelku běžná praxe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
25.6.18 21:57

Moc pochybuji o tom že směrnice EU podporují otrokářství a navíc taky záleží na tom co máš ve smlouvě, zda si podepsala souhlas o tom že budeš pro ně dělat dva dny zadarmo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
26.6.18 06:58

@Wolfice právě, že si mě pozvali, že mi to ukáží a druhý den, když už jsem myslela, že jako normálka vzhledem k tomu, že jsem dělala oba dva dny mi řekli, že byly neplacený a dali mi papíry na minijob. Jako chápu, že člověk asi tape a museli tam kvůli mě mít člověka navíc, který mě zaučoval a ukázal, kde co je ale vesměs na mě jen koukal a říkal kde co je a co mám udělat, a placený to měl on a já ne… (s tím se teď střídám), ale ty dva dny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat