Chování u pracovního pohovoru

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
23.6.18 14:25

Chování u pracovního pohovoru

Zdravim,

dobrá situace na pracovním trhu a určitá míra stagnace v současném zaměstnání
mě pohání k hledání něčeho lepšího. Aktuálně zvažuji nabídku přejít z velké nadnárodní korporace do malé české firmy. Ve stávající firmě pracuji na obchodním oddělení víceméně jako taková podpora seniorních obchodníků a péče o menší zákazníky. V malé firmě bych obchody přímo sjednával. Obojí mezinárodní obchod.

Celkově se mi jednání jevilo jako solidní, před i po pohovoru.

Při pohovoru - personalista a šéf - (ca 50 min.) personalistapo pár minutách odešel, když si pro něj (zjevně nečekaně) někdo (asi někdo nadřízený?) přišel - a bez optání („potřebuji tě na chvíli..“) k sobě povolal. Vrátil se až ke konci pohovoru. Později do zasedací místnosti vstoupila nějaká ženas tím, že si tam jde pro balenou vodu. Šéf (bylo vidět, že se mu ta situace nezamlouvá) se ji snažil sdělit ať přijde později, on trvala na svém; nakonec, tuším, sám od stolu vstal a s podáním vody ji pomohl - asi aby se jí rychle zbavil.

Pracovních pohovorů jsem zažil mnoho. Beru je jako reprezentativní záležitost(obchodní schůzka) vzhledem k tomu, že to bývá zpravidla jediná možnost, jak si udělat o firmě obrázek. Proto vnímám i drobnosti.

Vyvodili byste z takového chování o vztazích a atmosféře ve firmě nějaké závěry?
Pokud ano, jaké?

Nebo byste to nechali bez povšimnutí.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2659
23.6.18 14:51

Já bych z toho vyvodila, že vztahy jsou fajn. Kdyby byl šéf nějaký blb, nikdo by se tam neodvážil vstoupit a vyrušovat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
413
23.6.18 15:20

Nevyvodila bych nic spatneho… Sama jsem pracovala v mensi ceske firme a na pohovor vedeny s reditelem by se nikdo neodvazil vlezt :lol:
Takze asi to tam bude vice rodinne, pak uz jen záleží, co od dane pracovní pozice a kolektivu ocekavas, co ti vic vyhovuje ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
23.6.18 15:48
@Ice79 píše:
Já bych z toho vyvodila, že vztahy jsou fajn. Kdyby byl šéf nějaký blb, nikdo by se tam neodvážil vstoupit a vyrušovat ;)

Souhlasím. On personalista není v takové chvíli až tak důležitý ten hlavně dělá tu počáteční práci (odděluje zrno od plev) v této chvíli je důležité si sednout s budoucím šéfem a udělat dojem. To že mu tam někdo leze jak píše @Ice79 výše bych brala stejně, tedy, že vztahy jsou tam ok. Samozřejmě každý šéf by asi nebyl nadšený, že jej přeruší, potřebuje dodat svému jménu váhu, nicméně si taky myslím, že kdyby to byl nějaký magor tak mu tam nikdo nevleze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
23.6.18 15:59

Mně by se nelíbilo používání balené vody. Preferuju čistou z kohoutku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3489
23.6.18 16:07

Co z toho chceš vyvodit? Že tam pracuje jedna ženská, co se neumí chovat, protože lézt si pro vodu do místnosti, kde má zrovna nadřízený s někým jednání, se fakt nehodí. Jinak o firmě to nevypovídá nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
23.6.18 16:18

Mně se zase nelíbí ztučňování pasáží v textu. Jako personalista bych z tebe měla pocit, že nemáš důvěru ve váhu svých vlastních slov. Nehledej hnidy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.6.18 16:35

Vůbec bych se nad tím nepozastavovala, vždyť se nic nestalo a o nikom to nic nevypovídá. Jen že ta dotyčná je zodpovědná ke svému pitnému režimu. :D
Neřeš, nepřepínej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1069
23.6.18 17:11

Už tě přijali? Jinak není důvod to řešit. Ani se nemusíš líbit jim a nemusí tě vzít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.6.18 17:25
@Sofie2013 píše:
Co z toho chceš vyvodit?

Např. nedostatek respektu.

Když mám s někým obchodní jednání, tak zajistím,
aby nás nikdo nevyrušoval a odejít z jednání úplně i když tam zůstane kolega, no
moc profesionální mi to nepřijde.

Taktéž nerespektování (vůle) ředitele oddělení. Když má jednání - navíc nevím s kým, jak
moc je ten člověk pro firmu důležitý - tak já bych se po vstoupení do místnosti, kde jednání probíhá, především omluvil a pro vodu si pak zašel později a ne že budu kvůli tomu přerušovat jejich jednání.

• Citovat
  • Upravit
Nmdl
23.6.18 17:28

Maximálně bych z toho vyvodilo, že ta ženská je pekelně drzá a neumí se chovat v pracovním prostředí. Ale jinak to vypadá spíš na uvolněnější atmosféru a rozhodně to nezní nikterak děsivě.

• Citovat
  • Upravit
Lalelale
23.6.18 17:32

To lezení pro vodu a rušení v kanceláři, kde probíhá pohovor, bych brala jako varovnou známku toho, že v té firmě je bordel a špatná organizace. Samozřejmě to mohla být i náhoda. Pokusila bych se o té firmě něco zjistit třeba přes linkedin.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.6.18 17:34
@Nmdl píše:
Maximálně bych z toho vyvodilo, že ta ženská je pekelně drzá a neumí se chovat v pracovním prostředí.

A pak bych se v duchu ptal, zda tam takových lidí pracuje více.
Taky bych se ptal, z jakého důvodu není daný ředitel respektován.

Není normální, aby si podřízená zaměstnankyně takto při externím jednání
dovolila snižovat jeho význam.

• Citovat
  • Upravit
23.6.18 17:53

Myslim, ze bys tam mel spis kandidovat na pozici misto stavajiciho sefa. Ocividne by ti to slo lepe :potlesk: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8142
23.6.18 18:00

Asi to každý bere jinak. Podle toho, jak je nastavený. Já bych z toho třeba vyvodila uvolněnější atmosféru a nevadilo by mi to. Někdo zas má rád striktnost, přesný řád bez nějakého vychýlení..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat