Co se zbytky polystyrenu

17368
15.12.11 20:58

Co se zbytky polystyrenu

Ahoj,máme doma spoustu zbytků polystyrenu různé tloušťky, délky a velikosti. Jsou to teda odřezky ze stavby, ale i tak je mi ho líto vyhodit. Přemýšlím z něj něco vyrobit, nějakou dekoraci,něco do bytu, cokoliv. S dcerkou by jsem se na tom mohly bavit při zimním období. Budu ráda za každý nápad, který dostanu. Vůbec mě nic nenapadá. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5230
15.12.11 21:00

My jsme s dětma ve školce vyráběli iglů :palec: akorát to chce nějaký dobrý lepidlo, aby to drželo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14973
15.12.11 21:02

nebo to můžeš nabarvit a do toho zapíchat nějaké figurky a udělat krajinku… nebo do toho zapíchat/oblepit sušenýma kytkama :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ema N.
15.12.11 21:07

nebo najit na netu ruzne „vystrihovanky“ a vytisknout jako sablonu (nebo i obrazky - krtka apod.) a ostrym, dlouhym nozem vyriznout a pak at si to mala (nevim, kolik ji je let) treba nabarvi a pak budto nalepit na stenu nebo nejakou kartonovou krabici a nalepit na karton a dat na stenu… ;) Na polystyren se da malovat i fixami apod, takze to by snad uz mohla… ;) Proste ji vyrezat ruzne vzory a tvary a at si to pomaluje… ;) Nebo ji udelat slunicko a mracky na strop… ;) Nebo hvezdicky… ;) Je to hezky plasticke a mohlo by to zaujmout… Daji se pry koupit i svitici barvy, takze treba mozna i namalovat tim… ;)

• Citovat
  • Upravit
17368
15.12.11 21:16

Temaho, jak vypadalo iglů?
Emi, super nápad, tozkusím.No já jsem fakt naprosto blbá na takový nápady. Fakt super. A o svítících barvách jsem taky nikdy neslyšela. To by nemuselo být zlé. :think: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
15.12.11 21:18

Docela to dopadlo dobře, jen už si nevzpomínám jak jsme udělali střechu, aby nepropadla :think: škoda, že nemám foto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17368
15.12.11 21:18
LadyTommy píše:
nebo to můžeš nabarvit a do toho zapíchat nějaké figurky a udělat krajinku… nebo do toho zapíchat/oblepit sušenýma kytkama :nevim:

To je fakt taky. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17368
15.12.11 21:19

Temaho, to jo. A to bylo nějaký malinkatý iglů, že? Ne pro děti,ale pro panáčky,ne? TO bych asi nezvládla totiž takový veliký. Mám tohosice asi 3 pytle veliký,ale to se mi ani nechce takový velikááánský. Ale popřemýšlím. Asi první zkusím ty tvary vyřezat a něco na to namaloat. TO by nás snad zabavilo :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
15.12.11 21:21

No jasně, malý, to by mě ani nenapadlo, že by mohlo bejt velký, ale bylo by to zajímavý :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
15.12.11 21:41

Jééé, to by se našlo nápadů. Jako malí kluci jsme z polystyrenových kvádrů vyřezávali plachetnice ( k tomu ještě špejle, režné nitě a kousky starých prostěradel…) Vláčkaři používají pěnový polystyren k modelování krajinky (lepí se Herkulesem nebo Dispercollem nebo Duvilaxem, což je to samé…)
Potom se dá polystyrén taky použít jako základ pro aranžování sušených květin, viděl jsem z něho i provizorní křesílko, potažené látkou..... a tak dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
15.12.11 21:43

Ve výtvarném kroužku jsme často polystyren využívali jako „základ“ pro různé sochy… pak oblepit novinovým papírem plus lepidlo na tapety (malé věcičky i Herkules trochu ředěný…), pak nabarvit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
15.12.11 22:12

betlém :oops: (vzpomínka na dětství)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
16.12.11 01:55

Já jsem si jako malá dělala z polystyrenu postele a gauče pro panenky (polystyren jsem nařezala na malé kvádry a z nich sestavila postel/gauč a to pak potáhla látkou a díly k sobě tím potahem sešila).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
16.12.11 04:55
Farllin píše:
Ahoj,máme doma spoustu zbytků polystyrenu různé tloušťky, délky a velikosti. Jsou to teda odřezky ze stavby, ale i tak je mi ho líto vyhodit. Přemýšlím z něj něco vyrobit, nějakou dekoraci,něco do bytu, cokoliv. S dcerkou by jsem se na tom mohly bavit při zimním období. Budu ráda za každý nápad, který dostanu. Vůbec mě nic nenapadá. :nevim:

třeba rozdrtit na kuličky a udělat zněj dekoraci např do průhledného květináče
taky se zněj dělají pěkné modely např. uděláš model květiny, zaleješ sádrou(kolem modelu musíš udělat ohrádku, aby si sádru neměla všude, taky musíš model přidržet, aby neodplaval a mít ho na rovné ploše), po zatuhnutí model vydlabeš, vymažeš krémem sádrovou formu, do formy naleleš opět sádru, po zatuhnutí formu odsekáš, a máš sádrovou kytku, drobné nedokonalosti můžěš zaretušovat a pak květinu třeba namalujite

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17368
16.12.11 08:49

Tý jo, to je nápadů. To by mě nikdy nenapadlo. Ten betlém mě v noci napadl taky. My měly teda polyš jako základ a na tom látku jako trávu a postavičky z papíru namalovaný z nějakýho časáku. Jenžetakový betlém zháním, aspoň v nějakých novinách,ale to snad už neexistuje. A to jsem si myslela, že betlém k vánocům patří, dát pod stromeček. :nevim: . Ty lodičky jsou taky super… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný