Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky
, chci se vás zeptat.. miminko s přítelem plánujeme až po svatbě která nás čeká v květnu. Nicméně občas to prostě zkusíme jestli náhodou z toho něco nebude
ms jsem měla 7-11.2 s přítelem jsme měli “zkouškový” sex 13.2. Ovulaci si zatím nehlídám ale je mi jasný že 2 dny po ms asi nebyla
ale od 22.2 pociťuji občasné píchnutí v podbříšku, hlavně teda bolest a mírné křeče, šílená bolest bradavek a od pátku mi je ráno a večer nevolno.. jsem teď v 25DC a ms mám dostat až za 5dní a moje otázka zní.. je možné že by se to povedlo 2 dny po menstruaci? Na pms mi to přijde dlouho mít takové příznaky ale na těhotenství zase brzo
27.2 (21DC) jsem si jen tak pro zvědavost dělala test a nic
zkoušela jsem si dnes měřit BT a byla 37.1 ale nevím jestli to k něčemu je když si ji neměřím pravidelně
prosím o vaše rady a názory, děkuji ![]()
@JancaS84 píše: Více
Ptala jsem se na názor, jestli k tomu nemáš co říct, tak prosím nekomentuj ![]()
@MD20 píše: Více
Tak se tě zeptala, jakým způsobem chceš vědět výsledek, a ty se hned urazíš?
Jinak k dotazu, jak to máme vědět? Stačí? Počkej do MS, když nedorazí tak test, co jiného?
Já jsem neobyčejně dobrá vědma, okolí ti to může potvrdit a říkám ne.
Počkej na termín menzes a pak si udělej test. Jiná rada není. A jestli chceš názor, tak, prosím tě, uber smajlíky. Na dospělou ženu je to poněkud nedůstojný.
Souložte obden a neřeš nějaké teploty a ovulace a píchnutí v podbřišku 🫣
@MD20 píše: Více
Měla jsi nechráněný styk, můžeš být těhotná nebo taky ne. Nic víc nic míň.
Nevím co chceš slyšet.
@arinecka píše: Více
Neurazila jsem se
jen že každá druhá se tady prá na podobný věci a když se zeptám já tak dostanu takovou odpověd? Ptala jsem se jestli je to možné takhle brzy po ms otěhotnět, já to taky nevím a internet mi toho moc neřekne tak zkouším tady a čekám normální odpověď..
to je vše
Uvádí se, že standardně ovulace nebývá dříve než 8 DC a to je ještě brzo, obvykle bývá tedy později. Kdybys ji měla 8 DC, bylo by to 14. 2. Tj. mohla bys otěhotnět ze sexu 13. 2. Jenže 27. 2. už bys byla po ovu 13 dní a na testu už by byly dvě krasné čárky.
Druhá varianta je, že bys měla ovulaci později - spermie obvykle přežívají v pochvě a dokážou „čekat“ na vajíčko 1-2 dny. Pokud by byly nejací rekordmani, tak pět dnů, což bych ale považovala za zázrak, to by čekaly do 18. 2., oplodnily by vajíčko a to bys měla 9dpo, kdy na testu většinou ještě nic není.
Pravděpodobnější varianta, že by přežily dva dny - kdybys měla ovulaci 15. 2., byla bys v den testu 12 DPO, to už většinou test dvě čárky ukáže… Vzhledem k pravděpodobnostem spíš těhotná nebudeš. Hlavně i tak by bylo na příznaky brzy.
(Uff, snad jsem se do toho moc nezapletla a počty nepopletla
Držím pěsti, až vše vyjde, jak si přeješ
)
Příspěvek upraven 03.03.25 v 12:31
Možný to je, pokud ovulace byla třeba 10dc, spermie mají nějakou životnost. Jednorázový měření bt je úplně k ničemu.
Zkus test za pár dnů a uvidíš
každopádně pokud to nevyšlo teď, tak do dalších měsíců snažení doporučuji pravidelnější sex, nějak se na to neupinat a nehlídat se, psychika dělá hodně a často si pak člověk vsugeruje příznaky každý měsíc ![]()
@arinecka píše: Více
A kdyby napsala, že z křišťálové koule? Každý přece nemusí znát všechny „zákonitosti“ ohledně snažení. Když jsem začínala, nevěděla jsem nic, až časem jsem se stala profíkem
Přece odpovědět se dá bez jízlivosti a sarkasmu, některé odpovědi jsou psaný docela ponižujícím stylem pro zakladatelku. Ani smajlíků jsem v úvodním příspěvku neviděla tolik, aby mě to pohorsilo!
@Catalinn píše: Více
Děkuji za zastání
,už jsem začínala litovat že jsem se vůbec na něco zeptala