Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ulici nesleduji, ale proto, že jsem zdrava a nenesu žádné genetické chyby, takže by to nekomu mohlo pomoct.
@Anonymní píše:
Téma zakládám anonymně, jde o kontroverzní téma.
Otázka je jasná, co vás vedlo k tomu, abyste darovaly vajíčka, muži spermie?
Myslíte, že na genech nezáleží? Že pokud se to dítě dozví, že není biologicky příjemkyně, že vás třeba nepůjde hledat, tak jako to teď je v Ulici? Vendula a Lumír?
V ulici, ale nikdo nebyl darovat vajíčka ![]()
K tvému anonymu, nějak nechápu proč
@kopejka píše:
V ulici, ale nikdo nebyl darovat vajíčka
K tvému anonymu, nějak nechápu proč
anonym vysvětluji viz. výše
Ne, nebyl tam nikdo darovat vejce, ale dotyčná se dozvěděla, kdo je její biologický otec a vydala jej hledat, zvědavost, odkud vlastně pochází, kde jsou její kořeny, jak vypadá její babička, její příbuzní, na to poukazuji, nechci to jako rýpání, jen mne to zajímá…
@Anonymní píše:
anonym vysvětluji viz. výšeNe, nebyl tam nikdo darovat vejce, ale dotyčná se dozvěděla, kdo je její biologický otec a vydala jej hledat, zvědavost, odkud vlastně pochází, kde jsou její kořeny, jak vypadá její babička, její příbuzní, na to poukazuji, nechci to jako rýpání, jen mne to zajímá…
Kdyby si nechtěla rýpat nepíšeš anonymně, na tvém dotazu mi nepřijde nic citlivého a kontroverzního už vůbec ne ![]()
@kopejka píše:
A nedivila bych se, kdyby ti nikdo ani neodpověděl
To není nikoho povinnost, ani ta vaše ne. ![]()
Já bych se bála, že mi dítě jednou zaťuká na dveře. Extrémní technologický rozvoj tomu napovídá.
Byla jsem darovat jelikož mám ve svém okolí páry které nemohou počít právě kvuli „chybě“ u ženy a i když jsem věděla, že zrovna oni moje vajíčka nedostanou, věděla jsem, že mohu pomoct jiným párům
Sama teď čekám první miminko a vím jak je to krásný pocit, tak proč ne pomoct i jiným, když jsem zdravá a můžu takto pomoct
A toho že by se to nějak dítě dozvědělo a hledalo mě strach nemám, neboť vím, že v centru kde jsem byla jde 90% k zahraničním klientkám ![]()
Pracovala jsem v CARu a kvůli dárkyním a dárcům jsem odešla. Nelíbil a doteď se mi nelíbí ten nechutný byznys dárcovství. Ve většině případů šlo o prachy. A vajíčko, které se prodá a vyroste z něj dítě dárkyně se jen tak prodá? Rozum mi to nebere. Sama za sebe bych nechtěla být dítětem z darovaného vajíčka a jsem pro to, aby dárcovství nebylo anonymní. Víc k této problematice nemám co říct.
@Kristyna.Vechtova píše:
Byla jsem darovat jelikož mám ve svém okolí páry které nemohou počít právě kvuli „chybě“ u ženy a i když jsem věděla, že zrovna oni moje vajíčka nedostanou, věděla jsem, že mohu pomoct jiným párůmSama teď čekám první miminko a vím jak je to krásný pocit, tak proč ne pomoct i jiným, když jsem zdravá a můžu takto pomoct
A toho že by se to nějak dítě dozvědělo a hledalo mě strach nemám, neboť vím, že v centru kde jsem byla jde 90% k zahraničním klientkám
Ano, většina dv jde do zahraničí, ale to neznamená, že vás to dítě v budoucnu nebude třeba hledat, kontaktovat. Je to sprosté a totální rozklad identity takto vzniklého jedince.
@Klopotkova píše:
Pracovala jsem v CARu a kvůli dárkyním a dárcům jsem odešla. Nelíbil a doteď se mi nelíbí ten nechutný byznys dárcovství. Ve většině případů šlo o prachy. A vajíčko, které se prodá a vyroste z něj dítě dárkyně se jen tak prodá? Rozum mi to nebere. Sama za sebe bych nechtěla být dítětem z darovaného vajíčka a jsem pro to, aby dárcovství nebylo anonymní. Víc k této problematice nemám co říct.
jde o prachy, jen to dámy nepřiznají.
Myslím, že ve většině případů jsou to peníze.
Já bych do toho nešla, přirovnala bych to k opuštění dítěte, nemohla bych s tím žít.
Vím o jedné mladé holce, co šla darovat vajíčka, aby si mohla koupit mobil
pak jí to nejspíš bylo málo, tak chtěla někomu odnosit děcko, aby jí z toho něco káplo (nevím, jestli do toho nakonec šla)
Takový přístup mi přijde naprosto ubohý
pokud to dotyčná dělá pro dobrý pocit a proto, že chce pomoct lidem, je to obdivuhodné. Pipiny, co to dělají hlavně proto, aby měly na nový mobil nebo hadry, jsou pro mě ubohé. Takové „obchodování s tělem“ ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Téma zakládám anonymně, jde o kontroverzní téma.
Otázka je jasná, co vás vedlo k tomu, abyste darovaly vajíčka, muži spermie?
Myslíte, že na genech nezáleží? Že pokud se to dítě dozví, že není biologicky příjemkyně, že vás třeba nepůjde hledat, tak jako to teď je v Ulici? Vendula a Lumír?