Co vás vedlo k darování vajíček?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
22.10.16 21:55
@smurfka píše:
tak puberta je těžká pro všechny..navic ještě pro jinou kulturu.. :think: to nevím jestli by se tomu vyhnuli i kdyby adoptovali jak to říct, svou kulturu..Navíc u adoptovaných děti to je ta puberta si myslím ještě horší..u děti s vajiček které se nemusí nikdy dozvědět pravdu to je asi něco jiného.. :think:

No ale to právě není jiná kultura (kultura je naučená věc a dítě vyrůstá v kultuře svých rodičů), jsou to jen jiné geny :nevim:
A o tom to právě je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
22.10.16 22:27
@smurfka píše:
tak puberta je těžká pro všechny..navic ještě pro jinou kulturu.. :think: to nevím jestli by se tomu vyhnuli i kdyby adoptovali jak to říct, svou kulturu..Navíc u adoptovaných děti to je ta puberta si myslím ještě horší..u děti s vajiček které se nemusí nikdy dozvědět pravdu to je asi něco jiného.. :think:

nemusí dozvědět pravda… hm, tak potom to dítě žije celý život ve lži, neví nic o svých pravých příbuzných z jedné strany, díky Bohu, že nejsem dítě z dv, ani bych to svým biologickým dětem nikdy nemohla udělat

• Citovat
  • Upravit
5826
23.10.16 08:18
@NicoleX píše:
Tyhle názory jsou spíš k pláči :mrgreen: je vidět, že vám děti vyrobit problém nedělalo :palec: ale kdyby jo tak už by jste nad tím smýšlely jinak než že je vám jedno, že to někomu nejde :P pak by jste se na darování dívaly jinak a především by jste líbaly ručky těm co tuhle možnost vymysleli :palec: pak by vám cizí vajíčka určitě voněly víc :nevim:

Tak me by smrdely porad stejne ;) Zadna cizi vejce od cizi zensky bych si nikdy vzivote nekoupila. Z meho pohledu jsou to vetsinou socky, ktere potrebuji prachy. Normalni, inteligentni zenska na urovni by to pro tech par tisicovek nikdy neudelala, protoze to nema za potrebi. Nesla bych ani do adopce. Pokud bych nemohla mit vlastni deti a po nejakem touzila, jedina varianta by pro me byla pestounska pece a to z jednoho prosteho duvodu, vlastne dvou duvodu. Ze tomu diteti nemusim lhat a ze ho muzu kdykoliv vratit. Tot muj nazor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
634
23.10.16 08:24

@krtek7489 Že ho můžeš kdykoliv vrátit? Brrr. 8o :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
634
23.10.16 08:27

@PetraJ
V tomhle jsou rozdíly. Pokud nemohla po darování otěhotnět nemusí to být spojení s tím, že se rozhodla k dítěti někomu pomoct :think: pravděpodobnost toho, že to je kvůli tomuhle je dle mě mizivá :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59409
23.10.16 08:29

@krtek7489 mam to stejně, my by jsme nešli ani do pěstounské, bud fakt vlastní, proti IVF nic nemáme takže by se zkoušelo co by šlo ale jen vlastní genetický materiál :lol: Právě ta dárkyně může být kdo ví kdo :? a co potom :? bylo to víckrát když se profláklo že berou jakoukoliv dárkyni :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
23.10.16 08:50
@NicoleX píše:
@krtek7489 Že ho můžeš kdykoliv vrátit? Brrr. 8o :zed:

Ano, proste to tak mam a muzes mlatit hlavou do zdi a valit oci jak chces :mrgreen: Pro me cizi dite je cizi dite. Hotovo. Takze pestounska pece, je dobra v tom, ze pokud bude dite problematicky grazl, protoze pokud se nepletu, do pestounske pece chodi spis vetsi deti, muzes ho poslat zpatky. Tak pro me ani tahle varianta neni prijatelna, takze ciste jen hypoteticky :) Pro me jsou prijatelne jen moje vlastni deti. Jak pise @Markéta80 . Ty vejce dneska muze darovat kdokoliv. A ta predstava, ze ve me roste dite s genetikou nejaky pochybny zensky, je pro me absolutne neprijatelna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59409
23.10.16 09:10

@krtek7489 no právě, vše je krásně anonymní takže bych věděla prd :?. ano třeba bych měla štěstí a šlo např o samoživitelku ale co když je to bývalá fetačka :jazyk:, kuřačka..takže pocitově by to bylo jako dítě z adopce a tam taky nikdo neví co má v sobě :? Dítě jsme chtěla strašně moc ale svoje :lol: Manžel by na tohle taky nepřistoupil, protože co potom když se něco projeví časem. ani nevim jaký bych si k dítěti udělala vztah kdyby nebylo moje :?. dcera je moje kopie ale až moc a je hodně živá, akční a pokud by nebyla naše vlastní tak už bych si říkala kdo ví co po kom podědila :oops:. je vůbec fér k tomu dítěti nic neříct a lhát mu že jsme jeho vlastní máma? a vůbec nechápu když někdo jde do cizího vajíčka i spermie :lol:, to už mezi tímto a adopcí nevidim jediný rozdíl :jazyk: Naštěstí ten pár má vždy na výběr a pokud dělá kompromisy musí čekat že ne vše bude ideální :? a pokud to dítěti jednou prozradí, to musí být pro dítě taky super, vlastní matka ho prodala a neví co je zač :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
634
23.10.16 10:01

@krtek7489
Je to tvůj názor a tvá věc. Myslím, že k nějaké pěstounské péči z tvé strany nedojde snad doufejme.
Ze svého okolí znám rodinu co má dvě holčičky v pěstounské péči. Obě od jejich 2 let což mi jako větší dítě nepřipadá. :palec: Představa, že se dítě upne a ty řekneš fuj grazle padej je docela smutná. Takový děti se dokonce života potýkají s tím, že jsou odložený nedej bože díky někomu kdo se na to dívá jako ty 2×. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
23.10.16 13:39
@Markéta80 píše:
@krtek7489 no právě, vše je krásně anonymní takže bych věděla prd :?. ano třeba bych měla štěstí a šlo např o samoživitelku ale co když je to bývalá fetačka :jazyk:, kuřačka..takže pocitově by to bylo jako dítě z adopce a tam taky nikdo neví co má v sobě :? Dítě jsme chtěla strašně moc ale svoje :lol: Manžel by na tohle taky nepřistoupil, protože co potom když se něco projeví časem. ani nevim jaký bych si k dítěti udělala vztah kdyby nebylo moje :?. dcera je moje kopie ale až moc a je hodně živá, akční a pokud by nebyla naše vlastní tak už bych si říkala kdo ví co po kom podědila :oops:. je vůbec fér k tomu dítěti nic neříct a lhát mu že jsme jeho vlastní máma? a vůbec nechápu když někdo jde do cizího vajíčka i spermie :lol:, to už mezi tímto a adopcí nevidim jediný rozdíl :jazyk: Naštěstí ten pár má vždy na výběr a pokud dělá kompromisy musí čekat že ne vše bude ideální :? a pokud to dítěti jednou prozradí, to musí být pro dítě taky super, vlastní matka ho prodala a neví co je zač :jazyk:

No právě… vlastní matka jej prodala a neví, co je zač. Nikdo už nepřemýšlí nad tím dítětem, jak to třeba jednou vezme. Tady je to jen dup - chci dítě a zbytek se nedomýšlí.

• Citovat
  • Upravit
59409
23.10.16 13:52

@Klopotkova no právě a co když ta matka k tomu dítěti nebude mít ten pravý cit, Sice odnosí, porodí ale ty hormony že vlastně její neni? je to složitější, navíc když ani bych nevěděla co byla zač :? a jednou to dítě to klidně vyčte proč to udělali. no celkově to mateřství je sobecké, já chci dítě :lol: Touhu po dítěti fakt chápu ale co vše pro to udělat, je nějaký strop? To samé i věk ženské. Ted další dítě v 60 :poblion:, žádné hranice, nulová soudnost :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
23.10.16 17:05
@NicoleX píše:
@krtek7489
Je to tvůj názor a tvá věc. Myslím, že k nějaké pěstounské péči z tvé strany nedojde snad doufejme.
Ze svého okolí znám rodinu co má dvě holčičky v pěstounské péči. Obě od jejich 2 let což mi jako větší dítě nepřipadá. :palec: Představa, že se dítě upne a ty řekneš fuj grazle padej je docela smutná. Takový děti se dokonce života potýkají s tím, že jsou odložený nedej bože díky někomu kdo se na to dívá jako ty 2×. :kytka:

Ne, nedojde. Neboj ;) Mam SVOJE VLASTNI krasny a nejuzasnejsi deticky na svete a zadny cizi me nezajimaji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
23.10.16 20:01
@Markéta80 píše:
@Klopotkova no právě a co když ta matka k tomu dítěti nebude mít ten pravý cit, Sice odnosí, porodí ale ty hormony že vlastně její neni? je to složitější, navíc když ani bych nevěděla co byla zač :? a jednou to dítě to klidně vyčte proč to udělali. no celkově to mateřství je sobecké, já chci dítě :lol: Touhu po dítěti fakt chápu ale co vše pro to udělat, je nějaký strop? To samé i věk ženské. Ted další dítě v 60 :poblion:, žádné hranice, nulová soudnost :?

Taky odsuzuji ženské, co si všemi možnými způsoby a pomocí lékařských zásahů pořídí děcko třeba v 60, vždyť to je hnus, chudák děcko doplatí na to, že je jeho matka sobecká a nestála o něj dřív, než na staré roky, kdy se nejspíš začala nudit :zed: možná radikální názor, ale tak mě to nakrklo, když jsem o tom nedávno viděla reportáž v televizi, jak k tomu to děcko přijde, že má tak starou matku, která třeba za pár let umře, kdo se o něj pak postará? Někteří opravdu postrádají soudnost a myslí jen na své rozmary a „já chci“ :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
23.10.16 20:04
@Tris123 píše:
Taky odsuzuji ženské, co si všemi možnými způsoby a pomocí lékařských zásahů pořídí děcko třeba v 60, vždyť to je hnus, chudák děcko doplatí na to, že je jeho matka sobecká a nestála o něj dřív, než na staré roky, kdy se nejspíš začala nudit :zed: možná radikální názor, ale tak mě to nakrklo, když jsem o tom nedávno viděla reportáž v televizi, jak k tomu to děcko přijde, že má tak starou matku, která třeba za pár let umře, kdo se o něj pak postará? Někteří opravdu postrádají soudnost a myslí jen na své rozmary a „já chci“ :roll:
:( :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59409
23.10.16 20:10

@Tris123 tohle je fakt hnus, chudák dítě, otec nejspíš nad hrobem to chci vidět jak se dítěti budou věnovat :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.