Co všechno dítěti dopřát?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Co všechno mu dopřát?
Ahoj, chci se zeptat, co všechno svému dítku dopřejete „extra“, i když se třeba samy musíte trochu uskromnit? Kroužky, oblečení…:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
No já musím říct, že malému kupuju sladkosti navíc a taky ho ráda čančám, kupuju mu krásné hadříky, i když sama pro sebe si nedovolím nic koupit, tak jednou za čas. ![]()
- Citovat
- Upravit
Hadříky to je jasný:-) Co tvůj názor na „vše bio“? Já nevím, jestli to není blbost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já teda dítě ještě nemám, ale mám tak zhruba představu. určitě ho nechci cpát sladkostma. obsahují spousta cukrů a jiných látek, které se pro dítě teda moc nehodí. navíc dítě si na to zvykne a bude se toho dožadovat, sladkýma věcma myslím i sladké šťávy atd. pak jsou z toho akorát obézní děti.
určitě bych ho poslala někam na kroužky, zapojí se do kolektivu a vytvoří si k něčemu vztah.
co se týče nějakého extra oblečení, tak to nevím, asi bude záležet na financích. rozhodně nechci, aby moje dítě chodilo jak hastroš, ale tak prostě normálka.
co se týče bio stravy. pokud jsou finance, jsem pro.
tím můžeš opravdu jen zlepšit jeho stravovací návyky.
- Citovat
- Upravit
Já bio upřednostňuju, ale nehrotím to, každopádně zdravá strava je základ, na éčka, sladkosti a salámy má myslím prtě vždycky času dost. Naopak na oblečení si extra nepotrpím, jen občas mě chytne chuť si malou nakrášlit. ale mám výhodu, že švagrová nám furt vozí balíky pěkných oblečků, takže vlastně nevím, jestli bych něco kupovala, kdybych tohle neměla. nejdůležitější mi přijde být s malou a dopřát jí dost společnosti a zajímavých zážitků. Mrně toho asi víc ve skutečnosti nepotřebuje. Malý ale ještě není ani rok, takže zajímavý pro ni je i sedět na písku a zírat na děti, dělat s ní opičky, aby se chechtala a tak. Vlastně zatím nic, na co by člověk potřeboval extra peníze. Časem jí chci dopřát lesní mateřskou školku, teda pokud jí to bude tak sympatický jako mně-no a pak už nám asi na nic víc peníze nezbydou, neb je to drahý, ale mohl by tam být fajn kolektiv.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nisha Já myslím, že to je dobrá věc, pokud ovšem to je opravdu bio, už několikrát byla aféra, že něco bio nebylo až tak bio, potom se v tom vyznej, a pak ta cena, já si sem tam něco bio koupím i malému, ale ne zas pořád, to bysme do týdne od mateřské nic nejedli, asi tak.
Mám ráda Bio jogurty Naše Bio třeba, občas koupím bio brambory nebo bio jablka.
Příspěvek upraven 25.07.12 v 11:06
- Citovat
- Upravit
@Verun83 píše:
@dryada lesní mateřská školka? teda, to musí být super
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já si myslím, že se dceři snažím dopřát vše potřebné i vše co by chtěla( v rámci mezí, aby zas nebyla rozmazlená).Musí poslouchat a respektovat pravidla.Ale co se týče materiálních věcí, myslím si, že má vše co potřebuje.
Investice do kvalitní stravy, kroužků a vzdělání se podle mně vyplatí.
- Citovat
- Upravit
Já mladému dopřávám zábavu, výlety, značkové boty, kroužky a pod.. Cokoliv, co ho baví, rozvíjí a pod.. Ale určitě né všechno, jsem s ním sama, takže vše v rozumné míře..
- Citovat
- Upravit
@Nisha píše:
A v čem je přesně ta věc? Jakože děti poznávají přírodu??
Lesní školka je teď hitem tuším v Německu. Jednoduše děti jsou po celý rok jen venku, vyjma sociálního zázemí. Hrají si výhradně v lese, spí v lese, děti si tam ze sněhu i dělaly čaj apod., mně je to také docela sympatické, ale najít tady v Čechách přírodu tak čistou, aby vyhovovala mým požadavkům… No nevím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit