Dvě děti a peníze

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
13.7.12 15:11

Dvě děti a peníze

Ahojky lidičky,
s přítelem jsme spolu přes dva roky, a máme 8mi měsíční holčičku. Bydlíme zatím v podnájmu za 6.000Kč se vším všudy. Přítel zatím pracuje za nějakých 14tidíc a já mám mateřskou, jsem hned po maturitě šla na mateřskou a dělám si Bc. Teď by měl jít makat do Rakouska, protože se 14ti tisíci to moc nejde. :)
Teď jsme se nedávno bavili, že by jsme chtěli ještě jedno mimí, ale já určitě chci až půjde malá do školky, dřív ne :) Jsme v podnájmu jak jsem psala, kde prodlužuje nájem na půl roku :zed: ale cenově by jsme 2+1 za ty peníze nesehnali, ale prababička má byt 3+1/1.5,těžkej luxus, už je napsaný na mě, ale čekáme… babičce je 90let. :| i když to zní hrozně, ale čekáme na byt aniž by jsme se museli zadlužit. Celou rekonstrukci hradí děda a mamka.

Aby jste věděli o co jde… je tu někdo, kdo by mi řekl své názory jak to jde se dvěma dětma a případně sním potom o soukromé školce (o které nechce přítel ani slyšet :mrgreen: ), ale to až podle financí… ;)

Za přečtení slohu děkuji… :hug:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
13.7.12 15:17

Ja ti jen reknu, ze soukroma skolka stoji 20 000,–, takze to asi u vas nepujde. To je rpo lidi, kteří mají tak 70 000,–.
No as tou babickou no comment. A s reknostrukcí deda a matka taktéž :zed:
Sami jste si udelali evidentne jen ty dve deti :roll:

• Citovat
  • Upravit
17629
13.7.12 15:24

Teda taky mi to přijde docela mazec, že čekáte, až babi umře…

nám na bydlení přispěl táta a nechce to vrátit, ale nepočítáme s další pomocí. na větší byt zatím nemáme a asi mít nebudeme, dvě děti se nám nevejdou. resp. nevejde se ani jedno větší takže půjdeme do nájmu nejspíš. zadlužení jsme nehorázně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bohemund
13.7.12 15:29

Teoritycky jsme na tom stejně, akorat mame nájem za 4 družstevní, ale zase mam o 2 tisice min na výplatě, mame jedno díte 3 dny stare :srdce: a rodičak jsme ještě nedostali, předtim jsme vychazeli špatně teď líp, jestli chceš pár rad napiš do vzkazu

• Citovat
  • Upravit
sterezie
13.7.12 15:29

Já nějak nevím, co chceš slyšet :nevim:
s dětmi to prostě jít musí :nevim: a někdo má vyšší požadavky a nestačí mu 100tis. k vyžití, někomu jinému stačí pro čtyřčlennou rodinu 20tis. :nevim: nedá se prostě generalizovat..

• Citovat
  • Upravit
1710
13.7.12 15:33

V Jihlavě soukromá škola stojí se vším všudy 4.000/měsíc čekat až příbuzný umře abych po něm měla byt mi přijde teda dost krutý
a vědět o financování bydlení/rekonstrukce rodiči, hanba by mě fackovala
ale jaký si to člověk udělá, tak to má :nevim:
a do nájmu bych teda nešla v žádným případě to člověk může klidně skončit na ulici, kor s dětma ne

Příspěvek upraven 13.07.12 v 15:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101457
13.7.12 15:33
@Anonymní píše:
Ja ti jen reknu, ze soukroma skolka stoji 20 000,–, takze to asi u vas nepujde. To je rpo lidi, kteří mají tak 70 000,–.
No as tou babickou no comment. A s reknostrukcí deda a matka taktéž :zed:
Sami jste si udelali evidentne jen ty dve deti :roll:

Nevím, kde si tedy vzala cenu té soukromé školky, ale to je u běžné školky blbost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Švadlenka Madlenka
13.7.12 15:36

@j.a.n.i1 V Praze je to běžná cena za celodenní soukr školku s angličtinou (bez dalších kroužků, ty se platí zvlášť).

• Citovat
  • Upravit
zichisek
13.7.12 15:36

Tak za mně. Nějak nevidím nic špatného na zdědění bytu po babičce. Je blbost brát si hypotéku na miliony, když bude „volný“ byt. Rekonstrukci bych si ale chtěla zajistit sama - to jde i postupně. Nevidím nic špatného ani na bydlení v nájmu.
Za soukromou miniškolku v Praze zaplatíš kolem 8.000,– když dáš dítě do státní, tak max. litr měsíčně vč. jídla.
Hodně peněz potom spolknou kroužky a školní akce + vybavení do školy

• Citovat
  • Upravit
Bohemund
13.7.12 15:37

:D pokrytci :) je normalní, že se čeka až někdo umře a vy to podědíte, není to pěkné, ale pokud jste v situaci jako zakladatelka tak zcela logické. Sama píše, že je to kruté, ale tat to je

• Citovat
  • Upravit
Hodaka
13.7.12 15:37

Mě přijde hustý čekat až babča umře. Podle mě by se měl každý souložící člověk umět postarat sám o sebe :nevim: Prostě začnu skromněji, a postupně si bydlení vylepším(opravím, seženu větší atd) pokud mi někdo z rodiny(rodiče, prarodiče) nějak pomůže, byla bych vděčná. Ale spoléhat se že babča natáhne brka a hurá konečně budem hogo fogo :roll:

• Citovat
  • Upravit
4542
13.7.12 15:38

Já chápu, že čekáš na byt po babičce, ale to celkem s tím dotazem nemá co dělat, protože o tolik míň ve vlastním bytě zase platit nebudete… pokud má přítel aspoň nějaký příjem, tak ty dvě děti zvládnete, zatím zadlužení nejste - a malé dítě nemá skoro žádné náklady… nad soukromou školkou teˇd nemá cenu uvažovat, zatím nevíš, jak to bude pak… tak vlastně moc nevím, co chceš slyšet :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101457
13.7.12 15:38
@chytrá horákyňka píše:
@j.a.n.i1 V Praze je to běžná cena za celodenní soukr školku s angličtinou (bez dalších kroužků, ty se platí zvlášť).

Tak to nevím, kde v Praze žiješ, já co jsem zjišťovala ceny školek na Praze 9, tak snad jedna jediná byla nad 15 tisíc, jinak byly od cca 7500,– do cca 12 000,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mandukka
13.7.12 15:40

Anonymní, bud rada, ze zde neni dovoleno mluvit sprose, jinak by sis neco o sobe vyslechla :pocitac:
ad 1) chudak babicka, cekat az umre jen aby vy ste se nemuseli zadluzit. neni ti hanba?? co kdyz tu babi bude jeste dalsich deset let? hodlate ji casem neco prisypat do caje, abyste nemuseli tak dlouho cekat?? :pocitac:
ad 2) pokud nemate penize (jako ze evidentne nemate) tak si dite neporizujte!! dite neni hracka, ktere staci nakrmit jednou za 14 dni podle vasich financi
ad 3) o soukrome skolce muzes opravdu jen snit, pochybuji, ze mesicne sezenete 20 tis (a to nepocitam penize na vase zivobyti), kdyz ted mate jen 14 tis pro vas tri. a prace v rakousku? pokud tvuj manzel nebude delat manazera nebo neco podobnyho, tak s obrovskymi vydelky nepocitej, nehlede na to, ze naklady v rakousku jsou mnohonasobne vyssi nez zde

sorry, ze to tak musim napsat, ale nechci ti mazat med okolo huby, kazdopadne mi prijdes jako socka, ktera nic jineho nez plodit deti neumi, protoze neni mozne, aby takhle uvazoval normlane vzdelany clovek :roll:

• Citovat
  • Upravit
10048
13.7.12 15:42

Jako co je divnýho na tom že udou mít byt po babičce, nepsala že čekají až umře ale je zhruba vidina že do desíti let budou mít byt tak proč by si měli brát hypo nebo něco podbnýho, a to že jim ho někdo rekonstruuje je snad taky jejich věc, rodiče jim můžou dát cokoliv ikdyby to bylo jako svatební dar, zas většina kritizuje ale kdo by na jejím místě nebyl rád za ty možnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat