Dvě děti a peníze
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
@j.a.n.i1 Žižkov. Psala jsem, že se jedná se o anglickou školku, ty normální jsou možná levnější.
- Citovat
- Upravit
Děkuju holkám, co mě pochopili. Byt je napsaný už na mě, takže si nebdeme brát zbytečně hypotéku…
Ale děkuju za normální názory… ![]()
- Citovat
- Upravit
Milá zlatá, tebe bych teda chtěla do rodiny fakt, že jo, jen to nejlepší, ale hlavně ne ze svýho vid.....no každej jsme nějakej, já ti to povim asi takhle…jakmile si ty děti pořídíš, jít to prostě musí…já mam děti dvě, v září 5letou slečnu a nyní tří a půl měsíčního chlapečka, otec dcery se nazajímá, otec syna betre jako vlastní obě, nicméně spolu momentálně nežijem…moje měsíční příjmy RP a alimenty jsou dohromady 9100,–, z toho 4000 platím nájem a cca 1000,– splácím a světe div se, žijem i bez bytu po babičce, rekonstrukci od rodičů a soukromých školek a troufám si říct, že dětem opravdu nic nechybí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonymni, mohu se zeptat, jakou VS studujes? statni to asi nebude, co? protoze s tolika chybama by te tam ani nevzali
celkove mi tve vyjadrovani prijde takove divne, pusobis jako socka, i kdyz studujes VS. no, ale je pravda, ze v dnesni dobe soukromych VS tu skolu muze studovat opravdu kdejakej lempl ![]()
- Citovat
- Upravit
,
Upřímně, je hodně kruté čekat až prababička umře
, ale zase mi přijde zbytečné kupovat si byt
, ale rekonstrukci onoho bytu bych si platila určitě sama, styděla bych se, kdyby mi to platil někdo jinej.
Nevím co chceš slyšet, my dvě děti máme, máme taky svůj dům = hypotéka na x let, manžel má dvě (někdy i tři) zaměstnání a já se snažím ještě něco přivydělat doma. Domek stále doděláváme, stejně jako zahradu, takže peněž není nazbyt.
- Citovat
- Upravit
@mandukka píše:
Anonymní, bud rada, ze zde neni dovoleno mluvit sprose, jinak by sis neco o sobe vyslechla
ad 1) chudak babicka, cekat az umre jen aby vy ste se nemuseli zadluzit. neni ti hanba?? co kdyz tu babi bude jeste dalsich deset let? hodlate ji casem neco prisypat do caje, abyste nemuseli tak dlouho cekat??
ad 2) pokud nemate penize (jako ze evidentne nemate) tak si dite neporizujte!! dite neni hracka, ktere staci nakrmit jednou za 14 dni podle vasich financi
ad 3) o soukrome skolce muzes opravdu jen snit, pochybuji, ze mesicne sezenete 20 tis (a to nepocitam penize na vase zivobyti), kdyz ted mate jen 14 tis pro vas tri. a prace v rakousku? pokud tvuj manzel nebude delat manazera nebo neco podobnyho, tak s obrovskymi vydelky nepocitej, nehlede na to, ze naklady v rakousku jsou mnohonasobne vyssi nez zdesorry, ze to tak musim napsat, ale nechci ti mazat med okolo huby, kazdopadne mi prijdes jako socka, ktera nic jineho nez plodit deti neumi, protoze neni mozne, aby takhle uvazoval normlane vzdelany clovek
co ja vím nemají 10 děcek, a nikdo neřekl že babičku nema ráda nebo že se těší na její smrt proboha, jen uvažuje realisticky, je jedno jak dlouho bude babička žit, na vydajich tim moc neušetři, jen budou mit něco většího po čase, byla by fakt kravina si brat hypoteku a pak ten byt prodavat protože jsi zdědila byt…
- Citovat
- Upravit
@Bohemund píše:
co ja vím nemají 10 děcek, a nikdo neřekl že babičku nema ráda nebo že se těší na její smrt proboha, jen uvažuje realisticky, je jedno jak dlouho bude babička žit, na vydajich tim moc neušetři, jen budou mit něco většího po čase, byla by fakt kravina si brat hypoteku a pak ten byt prodavat protože jsi zdědila byt…
- Citovat
- Upravit
@malamamca píše:
Milá zlatá, tebe bych teda chtěla do rodiny fakt, že jo, jen to nejlepší, ale hlavně ne ze svýho vid.....no každej jsme nějakej, já ti to povim asi takhle…jakmile si ty děti pořídíš, jít to prostě musí…já mam děti dvě, v září 5letou slečnu a nyní tří a půl měsíčního chlapečka, otec dcery se nazajímá, otec syna betre jako vlastní obě, nicméně spolu momentálně nežijem…moje měsíční příjmy RP a alimenty jsou dohromady 9100,–, z toho 4000 platím nájem a cca 1000,– splácím a světe div se, žijem i bez bytu po babičce, rekonstrukci od rodičů a soukromých školek a troufám si říct, že dětem opravdu nic nechybí
pokud platiš najem 4000 to by mě zajimalo co to je za byt
- Citovat
- Upravit
Souhlasím s tím, že je kravina si brát hypo, když ten byt jednou bude. A ve 2+1 za směšných 6000 se dají vychovat klidně dvě děti, akorát by to chtělo, aby muž začal víc vydělávat(do budoucna).
Takže nechápu na co se zakladatelka ptá ![]()
Akorát nemůžu rozdýchat těch 6000 se vším všudy za 2+1
to snad není možné
fakt mi to přijde naprosto bomba cena ![]()
- Citovat
- Upravit
Já mám taky kus baráku, který mi darovala moje babička a ve kterém budu asi někdy bydlet, až ona umře. Samozřejmě, že když do budoucna uvažuju o nějakých změnách v bydlení, tak taky počítám s tím, že tam někdy budu bydlet, to je přece normální, ne? Možná to zakladatelka nenapsala zrovna nejlíp, ale nic špatného na tom nevidím, uvažuje realisticky.
Nerealistické očekávání má co se týče školky, na to očividně nemá
. Ale jinak mi nepřijde nijak zadlužená, peněz moc není, ale dá se to přežít s jedním nebo i dvěma dětma, dokud jsou malé.
- Citovat
- Upravit
Normální 1+1, jo mam štěstí sehnala jsem dobrej byt a co? nepotřebuju byt za 12000,– abych se na něj mohla koukat…mam tam vše co potřebuju za menší cenu, hlavně že máme střechu nad hlavou snad ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hodaka píše:
Souhlasím s tím, že je kravina si brát hypo, když ten byt jednou bude. A ve 2+1 za směšných 6000 se dají vychovat klidně dvě děti, akorát by to chtělo, aby muž začal víc vydělávat(do budoucna).
Takže nechápu na co se zakladatelka ptáAkorát nemůžu rozdýchat těch 6000 se vším všudy za 2+1
to snad není možné
fakt mi to přijde naprosto bomba cena
Protože je to na sídlišti, z toho důvodu ![]()
- Citovat
- Upravit
co se tu do ní tak pouštíte? To je nějakej novej národní sport nebo co ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@luckaa85 a když máš byt na hypo, tak to jako na ulici nemůžeš skončit?