Dvě děti a peníze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1309
17.7.12 19:31
@Hodaka píše:
@zrzana2 nenech se rozhodit nějakým „inteligentem“ tady ;)
Však člověk nemusí mít VŠ, barák, nové auto a na kontě rezervu v řádech 100tisíců, aby byl dobrý rodič.

ne, nemusí, však to tu pak čtem- mám 1500 na měsíc, jak s tím vyjít, jak ušetřit, jak vařit levně, nezvládáme hypotéku atd atd… :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
10219
17.7.12 20:04

Nikdo neříká, že mít vzdělání je špatné. Jenže jsou holt lidi co ho nemají. Tak, že bysme je zavřeli někam do klecí, aby nemohli žít obyčejný život, mít rodinu apod. :zed: :zed:
A propo uvědomuje si někdo z vás vzdělaných jakým tempem narůstá počet vysokoškoláků a studovaných? A kde budete brát řemeslníky :think: za pár let. A možná budete mít problémy s prací i vy když vás je tolik? Tak že byste se preventivně začali omezovat jen na jedno dítě ne? Co kdyby náhodou… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
17.7.12 21:10
@lopata píše:
Ano souhlasím.. jistě každá z váš řekne svým dětem.- víš co, Pavlíku?? kašli na školu, stačí ti základka, však ty se nějak protlučeš… jasny, podivejte se, kolik lidi z nějakého počtu bez vzdělání se má,,dobře,, a kolik lidí ze stejného počtu třeba i s dobře zvoleným oborem na učnáku, maturitě a třeba i vš se má dobře… kdysi jsem dělal brigádu v zelenině a melouny tam celý den vážili přesně tihle, co vyšli ze základky.. jasně, tehdá měli 15t čistého, ale za 300 hodin včetně sobot a nedělí.. tak tak se asi maj dobře…
že ty pořád ženeš všechno do extrému, tě to baví? :roll:
  • Citovat
  • Upravit
1309
17.7.12 21:12

Nebaví, je mi to jedno… tohle, co popisuju je prostě život, nemám ty růžový brýle abych si říkal, jak to bude jednou super… což hodně lidem chybí- nějak bylo, nějak bude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
17.7.12 21:15
@lopata píše:
@Hodaka píše:
@zrzana2 nenech se rozhodit nějakým „inteligentem“ tady ;)
Však člověk nemusí mít VŠ, barák, nové auto a na kontě rezervu v řádech 100tisíců, aby byl dobrý rodič.ne, nemusí, však to tu pak čtem- mám 1500 na měsíc, jak s tím vyjít, jak ušetřit, jak vařit levně, nezvládáme hypotéku atd atd… :potlesk:

já neříkám, žít od výplaty k výplatě, mít 1500 na měsíc. Jen si myslím že člověk nemusí mít statisíce aby byl dobrý rodič.

Nezpochybňuji ani vzdělání, taky děti honím a buzeruju.Ale prostě jsou lidi který i bez vzdělání jsou úspěšní, a lidi který mají VŠ a jsou to neschopný tydýti, jak finančně tak schopností něco zařídit, vyřídit atd. A nevařím z vody, píšu co znám a vidím ;) a není mi 20 a nemám na očích růžové brýle ;)

• Citovat
  • Upravit
sophinka
17.7.12 21:15
@zrzana2 píše:
Super cteni…takze ja cekam mimco, nic nemam, nic nezdedim, nemam dodelanou skolu, vzhledem k zaznamu v solusu mi hypoteku jeste nejaky patek nedaji, presto dokud budu mit zdrave ruce a pritel taky, tak vim ze se o dite postaram…
nebo snad kvuli tomu, ze jsem do zivota nemela idealni startovaci podminky, tak nemam narok na to byt matka…nekdy me to tady fakt udivuje, jak jste nekteri dokonaly

asi si tuto diskuzi přečtu od začátku 8o fakt si myslíš, že je to tak jednoduché? už bez dítěte, ses nedokázala postarat ani o sebe (solus…) a s dítětem ti to půjde protože přítel má zdravé ruce… no přeji hodně štěstí

• Citovat
  • Upravit
Hodaka
17.7.12 21:19
@lopata píše:
Nebaví, je mi to jedno… tohle, co popisuju je prostě život, nemám ty růžový brýle abych si říkal, jak to bude jednou super… což hodně lidem chybí- nějak bylo, nějak bude…

no já taky ne, osobně se mám dobře, mám rezervu a nikdy nevyčerpám účet do 0, né že by jsme byli milionáři, to rozhodně nejsme, ale vím že příští měsíc se může něco po.rat a kde na to vezmu.Ale zároveň neodsuzuji lidi, který mají h.vno a založí rodinu.Sama jsem tak začala a nestydím se za to.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.7.12 21:44
@Hodaka píše: …neodsuzuji lidi, který mají h.vno a založí rodinu.Sama jsem tak začala a nestydím se za to.

To je v pořádku. Akorát pak ten někdo nesmí přijít s nataženou rukou, že maj stále to ho.vno a není co jíst a státe starej se.

• Citovat
  • Upravit
Hodaka
17.7.12 21:50
@Anonymní píše:
To je v pořádku. Akorát pak ten někdo nesmí přijít s nataženou rukou, že maj stále to ho.vno a není co jíst a státe starej se.

s tím souhlasím ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat