Dvě děti a peníze

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
13.7.12 15:55

Chtěla jsem rady jak to zvládáte časově, finančně. Když odvedete třeba jedno dítko do školky, uklízíte doma a staráte se o to menší :) apod.¨
Bohužel pro mě to dopadlo jen tak, že ty co mají výhodné bydlení po prarodičích jsou ohromné socky apod., ale to nevadí… :)

• Citovat
  • Upravit
Bohemund
13.7.12 15:55
@Anonymní píše:
Já mám taky kus baráku, který mi darovala moje babička a ve kterém budu asi někdy bydlet, až ona umře. Samozřejmě, že když do budoucna uvažuju o nějakých změnách v bydlení, tak taky počítám s tím, že tam někdy budu bydlet, to je přece normální, ne? Možná to zakladatelka nenapsala zrovna nejlíp, ale nic špatného na tom nevidím, uvažuje realisticky.Nerealistické očekávání má co se týče školky, na to očividně nemá :-). Ale jinak mi nepřijde nijak zadlužená, peněz moc není, ale dá se to přežít s jedním nebo i dvěma dětma, dokud jsou malé.

ma 14000+ 6600 RP to je 20600-6000 najem 6000jidlo = 8600 maji ještě na drogerii, dopravu zábavu, oblečeni, myslím že to ji vic než dost, a jak budou starší tak bude pracovat i ona…

• Citovat
  • Upravit
Bohemund
13.7.12 15:57
@malamamca píše:
Normální 1+1, jo mam štěstí sehnala jsem dobrej byt a co? nepotřebuju byt za 12000,– abych se na něj mohla koukat…mam tam vše co potřebuju za menší cenu, hlavně že máme střechu nad hlavou snad ne?

tak jsem to nemyslel… a to je jako najem? se všim všudy?

• Citovat
  • Upravit
565
13.7.12 15:58

Jj…majitel na tom nepotřebuje vydělat, takže jsem prostě měla vyloženě štěstí v neštěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101533
13.7.12 16:00
@Anonymní píše:
Chtěla jsem rady jak to zvládáte časově, finančně. Když odvedete třeba jedno dítko do školky, uklízíte doma a staráte se o to menší :) apod.¨
Bohužel pro mě to dopadlo jen tak, že ty co mají výhodné bydlení po prarodičích jsou ohromné socky apod., ale to nevadí… :)

S tím bydlením si to neber, je to logické uvažování a 2+1 není zas tak malý, my coby děti měli sice 3+1, ale zas jsme bydleli s babičkou, takže ona měla 1 pokoj, rodiče druhý a my s bráchou ten třetí a až do nějakých cca 14 let to bylo naprosto v pohodě, pak už to bylo ve společném pokoji trochu náročnější…
Jinak pokud nemáte žádné dluhy a druhé dítko si přeješ, tak bych do toho šla, myslím, že se to zvládnout dá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
@Anonymní píše:
Protože je to na sídlišti, z toho důvodu :)

to musí být v Chánově ne? :mrgreen: protože tady teda na sídlišti jsou ty ceny :poblion:

• Citovat
  • Upravit
Bohemund
@Anonymní píše:
Bohužel pro mě to dopadlo jen tak, že ty co mají výhodné bydlení po prarodičích jsou ohromné socky apod., ale to nevadí… :)

Tak si to neber, jen třeba někteří nemají to štěstí něco zdědit a musí si na to vydělat sami, stresovat se s hypo a podobně… tak potom přijde vybuch z nechtěné závisti převlečené do moralních hodnot

• Citovat
  • Upravit
13.7.12 16:01

Chudák zakladatelka…já teda od rodičů dostala peníze na byt a nepřipadám si jako vyžírka…chtěli mi to dát sami a jednou to pro svý dítě taky udělám…Vy co se tu do zakladatelky pouštíte, mi přijdete jako závistivé slepičky…nerada urážím, ale chvílema jsem ani nevěřila, co čtu…třeba to s tou vysokou školou…ubohost… :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
13.7.12 16:02

My máme přízemní 2+1 66m2 + dva sklepy na maloměstě s plnou vybaveností za 5.000,– se vším všudy. Ale máme byt od města :nevim: (a úplně v pohodě, jsme moc rádi, platit 10,000,– bychom fakt nezvládli)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
13.7.12 16:02
@Bohemund píše:
Tak si to neber, jen třeba někteří nemají to štěstí něco zdědit a musí si na to vydělat sami, stresovat se s hypo a podobně… tak potom přijde vybuch z nechtěné závisti převlečené do moralních hodnot

no třeba :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1214
13.7.12 16:11

Já myslím, že zakladatelka psala, že mají 1+1. To už je přece jen pro dvě děti a dva dospělé trochu málo místa. Zvládnout se to určitě dá, ale moc soukromí asi mít nebudete.
Ještě mě napadá, nechtěli byste se přestěhovat k babičce už teď? Ona by nebyla sama, pomohli byste jí s náklady a třeba s nákupem a vy byste měli víc místa.
Záleží tedy, jak s ní vycházíte. Já ti to tady sice radím, ale život s vlastní babičkou si představit nedovedu ani v nejhorších nočních můrách :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.7.12 16:15
@Housa píše:
Já myslím, že zakladatelka psala, že mají 1+1. To už je přece jen pro dvě děti a dva dospělé trochu málo místa. Zvládnout se to určitě dá, ale moc soukromí asi mít nebudete.
Ještě mě napadá, nechtěli byste se přestěhovat k babičce už teď? Ona by nebyla sama, pomohli byste jí s náklady a třeba s nákupem a vy byste měli víc místa.
Záleží tedy, jak s ní vycházíte. Já ti to tady sice radím, ale život s vlastní babičkou si představit nedovedu ani v nejhorších nočních můrách :-)

No přesně… je to moje prababička, už to má takové pomatené… milionkrát se ptá na to samé, apod. :|

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.7.12 16:18

Jinak studuju VŠ abych pak našla po mateřské nějakou aspon trochu lepší práci a děda protože mi spoří a má už přes milion, sám mi to nabídl, celou rekonstrukci, protože byt je vybydlený a starý..

• Citovat
  • Upravit
Bohemund
13.7.12 16:19
@Anonymní píše:
Jinak studuju VŠ abych pak našla po mateřské nějakou aspon trochu lepší práci a děda protože mi spoří a má už přes milion, sám mi to nabídl, celou rekonstrukci, protože byt je vybydlený a starý..

nepujčiš mi dědu? :D

• Citovat
  • Upravit
1214
13.7.12 16:21
@Anonymní píše:
No přesně… je to moje prababička, už to má takové pomatené… milionkrát se ptá na to samé, apod. :|

Aha, tak to chápu. No nic, jen jsem se snažila uvažovat prakticky. Ale to taky vždycky nefunguje :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat