Dvě děti a peníze
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Elke píše:
Souhlasím, to byla reakce na Petr84. Pokud se rodina sama nabídne, nevidím nic špatného na tom to přijmout.
Tak to jo
Ono se to u toho psaného někdy úplně nepozná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ještě dotaz… když je místnost velká a chceme ji „přepažit“… napůl, na dva pokoje..myslíte že normální chlap, není zedník ani nic podobného není to dokáže sám nebo je nutný odborník?
zaleží čím, je více možnosti, ale neviděl bych v tom problém, pokud trochu pogoogli tak to zvládne, ja byl třeba uplne jelito na takove věci, pak jsem si něco vygooglil a žasnul jsem jak je všechno jednoduche ![]()
- Citovat
- Upravit
@Gladys píše:
Takže nejlépe se zadlužit hypotékou, nejlépe si vzít i půjčku na rekonstrukci a pak tu chodit brečet, že maj 1500,– na jídlo na měsíc, že.
Tak přesně proto píšu s podmínkou „pokud si můžu splácení hypotéky dovolit“…
Byt se navíc i s hypotékou dá prodat, takže v podstatě místo nájmu investuješ a utržené peníze z prodeje můžeš znovu otočit třeba do té rekonstrukce. Každopádně znovu zdůrazňuji - pokud si to člověk může dovolit a kromě finanční nouze ho tohle rozhodnutí netlačilo třeba do prodeje nemovitosti v době, kdy by na prodeji spíš prodělal, než vydělal…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli je šikovnej, tak ano. Třeba s pomocí kamaráda. Nejsem sice žádný odborník, ale nestačil by sádrokarton nebo tak něco? Nemusí to hned být plnohodnotná zeď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bohemund píše:
zaleží čím, je více možnosti, ale neviděl bych v tom problém, pokud trochu pogoogli tak to zvládne, ja byl třeba uplne jelito na takove věci, pak jsem si něco vygooglil a žasnul jsem jak je všechno jednoduche
@Housa píše:
Jestli je šikovnej, tak ano. Třeba s pomocí kamaráda. Nejsem sice žádný odborník, ale nestačil by sádrokarton nebo tak něco? Nemusí to hned být plnohodnotná zeď.
Přesně tak, zaleži tak podle místnosti, pokud si nakoupi laminatovou dřevotřísku může si sám na míru udělat i nějakou skřín předělujíci
- Citovat
- Upravit
@Housa píše:
Jojo asi sádrokartonem no
protože je tam vlastně kuchyně s jídelnou, chodba, velký obývák a velká místnost a tu pak předěláme na dva - dětsk. pokoj a ložničku.
- Citovat
- Upravit
Teda jako, jen jak jsem přečetla, babičce je 90 a čekáme, ježiši. bez komentáře. Ikdyby mému dědovi bylo 100, tak tohle bych teda nenapsala a nečekala. A že rekonstrukce jde z peněz mamky a dědy, no
![]()
- Citovat
- Upravit
@Bohemund píše:
Tu je problém v tom, že pokud si to přečte někdo např.+35 let tak nechápe proč by mu rodiče měli rekonstruovat byt, jenže si neuvědomiji, že zakladatelka nedávno maturovala a tak jako většina z nas dostala buďto stavebko nebo něco pro začátek stejně tak jak psala zakladatelka děda si dlouhodobě spoří, a ty peníze má určene jen pro ni
Tohle si teda beru osobně
. Jsem 35+ a rodiče (moje i manželovi) nám nejen s bydlením hodně pomohli
.
Jinak k zakladatelce: Nevidím nic špatného na pomoci rodičů, pokud je dobrovolná (o čemž v tomhle případě nepochybuji). Ovšem ta věta s babičkou byla napsána hodně nešťastně. Já asi chápu, jak to myslíš, ale tohle bych nikdy nenapsala
. Skutečně to působí tak, že čekáte..
Ve vašem případě bych na finance tolik nehleděla (zas tak špatně na tom nejste a pokud nebudete extra nároční, tak to zvládnete v pohodě), některé věci se moc do detailu naplánovat nedají, takže bych se rozhodovala podle toho, jestli miminko chceme nebo ne. Ovšem pokud vidíš jako podstatné dát přednost soukromé školce před státní, tak to teda nevím nevím, jestli byste nejdřív neměli našetřit velkou sumu. Já teda soukromým školkám moc nefandím a svoje dítě bych tam nedala ani v případě, že by stála stejně jako státní, ale to je otázka názoru a zkušeností.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja jsem teda nepochopila, jak souvisi problem s bytem s otazkou na soukromou skolku
A proc vlastne soukromou skolku
A co treba se nastehovat k babicce, kdyz je to 3+1 a trochu ji pomoci
Kdyz uz ti odkazala byt, tak ji to treba nejak na konci zivota vynahradit…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@paja88 píše:
Ja jsem teda nepochopila, jak souvisi problem s bytem s otazkou na soukromou skolkuA proc vlastne soukromou skolku
A co treba se nastehovat k babicce, kdyz je to 3+1 a trochu ji pomoci
Kdyz uz ti odkazala byt, tak ji to treba nejak na konci zivota vynahradit…
To nepřichází v úvahu…
Možná to někdo nepochopí, babička je senilní, docházíme k ní jednou týdně já a jednou babička (její dcera). Netrefí se do WC, nesplachuje, nosí si domu věci… prostě už nejde žít s ní a ještě s 8mi měsíční dcerkou. Neřeknu, kdyby to ještě šlo… Ale tohle nejde…
Jinak soukromá školka mě napadla, protože kamarádka tam pracuje a líbila se mi, cenově jsem se neptala a tuším ndividuálnější přístup.. ![]()
- Citovat
- Upravit
Tak to jo, jen me to napadlo…kazdopadne je to zapeklita situace a asi nezbyva nez cekat. Je to opravdu strasne rikat ( a to si myslim, ze tu asi nejvic holky pobourilo, ze si to proste nenechas pro sebe ), ale poustet se do neceho ted je hloupost, obzvlast, kdyz pises, ze se babi o sebe nepostara
, to dlouho asi v byte sama bydlet nemuze ![]()
@Anonymní píše:
To nepřichází v úvahu…Možná to někdo nepochopí, babička je senilní, docházíme k ní jednou týdně já a jednou babička (její dcera). Netrefí se do WC, nesplachuje, nosí si domu věci… prostě už nejde žít s ní a ještě s 8mi měsíční dcerkou. Neřeknu, kdyby to ještě šlo… Ale tohle nejde…Jinak soukromá školka mě napadla, protože kamarádka tam pracuje a líbila se mi, cenově jsem se neptala a tuším ndividuálnější přístup..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@paja88 píše:
Tak to jo, jen me to napadlo…kazdopadne je to zapeklita situace a asi nezbyva nez cekat. Je to opravdu strasne rikat ( a to si myslim, ze tu asi nejvic holky pobourilo, ze si to proste nenechas pro sebe ), ale poustet se do neceho ted je hloupost, obzvlast, kdyz pises, ze se babi o sebe nepostara, to dlouho asi v byte sama bydlet nemuze
Skolku bych resila, az na to prijde
Sama nefunguje, střídáme se u ní a do domova důchodců nechce (ted to myslím teda uprimne kvuli péči).. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ahojky lidičky,
s přítelem jsme spolu přes dva roky, a máme 8mi měsíční holčičku. Bydlíme zatím v podnájmu za 6.000Kč se vším všudy. Přítel zatím pracuje za nějakých 14tidíc a já mám mateřskou, jsem hned po maturitě šla na mateřskou a dělám si Bc. Teď by měl jít makat do Rakouska, protože se 14ti tisíci to moc nejde.
Teď jsme se nedávno bavili, že by jsme chtěli ještě jedno mimí, ale já určitě chci až půjde malá do školky, dřív neJsme v podnájmu jak jsem psala, kde prodlužuje nájem na půl roku
ale cenově by jsme 2+1 za ty peníze nesehnali, ale prababička má byt 3+1/1.5,těžkej luxus, už je napsaný na mě, ale čekáme… babičce je 90let.
i když to zní hrozně, ale čekáme na byt aniž by jsme se museli zadlužit. Celou rekonstrukci hradí děda a mamka.
Aby jste věděli o co jde… je tu někdo, kdo by mi řekl své názory jak to jde se dvěma dětma a případně sním potom o soukromé školce (o které nechce přítel ani slyšet
Za přečtení slohu děkuji…), ale to až podle financí…
Nikdy jsem se nesnažila nebo vědomě tu nikoho neurazila LAE TY JSI NESKUTEČNÝ PRASE!
Čekat až babi umře? Že se nestydíte oba! Fuj!!Nic mě tak dlouho nevytočilo
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kikoška85 píše:
Nikdy jsem se nesnažila nebo vědomě tu nikoho neurazila LAE TY JSI NESKUTEČNÝ PRASE!Čekat až babi umře? Že se nestydíte oba! Fuj!!Nic mě tak dlouho nevytočilo
![]()
![]()
![]()
Jasně jasně! Jako všichni
Nikdo neřekl, že čekáme až umře prosimtě… jen že byt máme… do budoucna.. cílem diskuze to neni!!
- Citovat
- Upravit
@kikoška85, me to ze zacatku taky desne naprdlo a prislo mi spis jako provokace, ale kdyz se nad ti zamyslis, je to fakt zivot
je to hnusny, je to kruty, ale nekdy clovek proste takhle uvazovat musi, jen si myslim, ze to ma zustat u kazdeho v hlave…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit