Co vzít do porodnice v Liberci?

89
30.3.11 16:53

Co vzít do porodnice v Liberci?

Hezký den přeju, chci se zeptat někoho kdo má zkušenosti s Libereckou porodnicí a co si vzít? Dostane miminko oblečky a pleny tam a pro sebe jestli dostanu vložky, ručníky, atd? 8-o Jde o to, abych si nepakovala kufr, jako kdybych jela na měsíc pryč. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21932
30.3.11 17:00

Ahojda,

oblecky dostane mimco i ty.Plinek dostanes asi pet,stejne tak vlozky,takze vzit s sebou,rucniky a hygienu taky.Vlastne krome toho oblecka vsechno svy :mrgreen: .Preji krasny porod :mavam:

Jo,myslim,ze pri registraci dostanes papir,co a jak :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1996
30.3.11 18:33
Jak píše předchozí, už máš sepsaný porodopis? Já dostala instrukce, když jsme tam teď byla, ale chci rodit v Jablonci, v Lib. mi přijdou děsně neosobní a odměření. Jablonec je takový pohodovější.
Kdy tě to čeká? :-) Teď tam porodila kamarádka, tak až bude doma, zeptám se co vše měla sebou :pankac:
Eemii píše:
Ahojda,

oblecky dostane mimco i ty.Plinek dostanes asi pet,stejne tak vlozky,takze vzit s sebou,rucniky a hygienu taky.Vlastne krome toho oblecka vsechno svy :mrgreen: .Preji krasny porod :mavam:

Jo,myslim,ze pri registraci dostanes papir,co a jak :wink:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
L-enny
30.3.11 20:49

Ahoj,
rodila jsem tam podruhý letos v lednu a spokojenost maximální. Sestřičky milionový, hodný, lékaři super. Sebou jsem si brala vložky, vložky do podprsenky, ručníky, noční košili,ale nakonec jsem nosila více jejich nemocniční košile, plenky pro miminko. Dostaneš jich deset od sester pro miminko. A vložek ti dají dvacet. Jinak já měla i vlastní oblečení pro miminko. Jo a nemocniční čaj (mě osobně moc chutnal) jsem střídala s neperlivou minerálkou.

• Citovat
  • Upravit
89
31.3.11 17:50

Tak vám holky děkuju, na zápisu jsem už byla, dostala jsem několik papírů na vyplnění a informační leták, ale ten jsem jaksi někam založila :nevim: . termín mám v polovině května.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
L-enny
31.3.11 21:09

Mumíku,
já mám ten leták schovaný na památku, tak ti ho sem přepíšu. :wink:

Co vzít s sebou do porodnice:
průkaz pro těhotné včetně veškeré dokumentace týkající se těhotenství
průkaz zdravotní pojišťovny
prohlášení o jménu dítěte
hygienické potřeby
2 ručníky
vhodnou obuv na přezutí
2 noční košile župan
podprsenku pro kojící maminky
vložky do podprsenky

Pro vyšší komfort Váš i Vašeho dítěte si s sebou vezměte:
1 balení vložek
1 balení nejmenších jednorázových plen (3-6kg)
1 balení vlhčených dětských ubrousků, event. jednorázové žínky
ponožky, bavlněné rukavičky a čepičku pro miminko
1-2 lahve neperlivé minerálky (pokud nepijete čaj)

Nenoste s sebou další nepotřebné věci, kapacita úložných prostor je omezená. Výbavičku na děťátko na cestu z porodnice si nechtě dovézt až v den propuštění. Za cenné věci, šperky a větší obnos peněz, které nebudou uloženy do trezoru nemocnice nezodpovídá.

Mě stačila stovka. Na chodbě je automat na kafe, čokoládu,ale já ho nevyužila. Jinak když jsem rodila v roce 2008, tak chtěli za kojící klobouček vratnou zálohu 100.- jak to je teď nevím, měla jsem svůj.

• Citovat
  • Upravit
59
21.5.11 06:29
L-enny píše:
Ahoj,
rodila jsem tam podruhý letos v lednu a spokojenost maximální. Sestřičky milionový, hodný, lékaři super. Sebou jsem si brala vložky, vložky do podprsenky, ručníky, noční košili,ale nakonec jsem nosila více jejich nemocniční košile, plenky pro miminko. Dostaneš jich deset od sester pro miminko. A vložek ti dají dvacet. Jinak já měla i vlastní oblečení pro miminko. Jo a nemocniční čaj (mě osobně moc chutnal) jsem střídala s neperlivou minerálkou.

Naprosto souhlasím s Lenny,slyším na naši porodnici dost často špínu a přitom je tam vše v naprosté pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
3.4.17 15:18

Ahoj holky pomalu balím tašku do porodnice. Seznam na jejich stránkách je dlouhý a taška začíná být malá :D Tak poraďte co je opravdu nutný a co ne. Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
3.4.17 17:22

@Namby určitě vložky, hygienické potřeby, aspoň 2-3rucniky, ja třeba měla normální kalhotky a ani jsem nenosila noční košili, ale měla jsem leginy a tílko a tím pádem jsem nepotřebovala župan no a bačkory… A pro malyho jsem měla svoje celodupacky - nejlepší s prehrnovacim rukávem na ručičky místo rukavicek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
3.4.17 17:25

@Namby a po zkušenostech bych si sebou vzala jídlo (k porodu) a něco sladkého k pití… Přijela jsem tam docela brzo, chlapa poslali domu a já tam měla neochucenou vodu a nic k jídlu a tím že mi bylo blbe už od rána, tak jsem ani doma nejedla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
3.4.17 17:28

@Namby no a samozřejmě pliny pro prcka a pár látkových plen… Jinak mě takhle nic nenapadá, kdyztak se ještě ptej a já ti řeknu jestli jsem využila nebo ne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
3.4.17 18:36

Holky nevíte proč vyžadují vporodnici kromě jednorázových plen i látkové?
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
3.4.17 18:56

@Lamátko no když kojis tak na odrihnuti a na utreni pusinky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
3.4.17 19:01

@Lamátko a taky vlastně kvůli kyclim… Druhý den dělají ultrazvuk a někdo musí dávat široké balení.. Tzn. Jednorazovka přes ní látková plena a další jednorazovka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
3.4.17 19:41

Děkuju, já budu rodit ci sařem v MB a psali že si máme vzít 10 látkových plen, jenže já nakoupila jen celkem 10, tak sem si zabalila pět, abych měla něco doma než vyperu. Dři ve totiž na miminka vše půjčovali, ale teď musíme mít vše své

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková