Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Holky dáváte i něco jiného za svatební koláčky než jen peníze? děkuji
Dříve jsem bydlela v menším městě a tam nám za svatební koláče dávali např. látkový ubrus a tak.
@alexsona píše:
Dříve jsem bydlela v menším městě a tam nám za svatební koláče dávali např. látkový ubrus a tak.
fakt? a k tomu penízky?
@Kornel Ne, my jsme sousedům dávali jen takový ten menší košíček, takže jsme dostali „jen“ ubrus a jinak nic ![]()
Hm, jsem městský člověk, tak mi naprosto uniká smysl otázky
. Já za objednané svatební koláče v cukrárně zaplatila, ale toto asi není myšleno, žejo
.
@Samamama píše:
Hm, jsem městský člověk, tak mi naprosto uniká smysl otázky. Já za objednané svatební koláče v cukrárně zaplatila, ale toto asi není myšleno, žejo
.
Taky zrovna uvažuju nad tím, jestli je to nějaká tradice a nebo si sedím na vedení
![]()
Nám za svatební koláčky nikdo nic nedal…
Co je to za tradici?
@Samamama píše:
Hm, jsem městský člověk, tak mi naprosto uniká smysl otázky. Já za objednané svatební koláče v cukrárně zaplatila, ale toto asi není myšleno, žejo
.
neeeee ![]()
když přinese nevěsta s ženichem svatební koláče před svatbou tak se jim davá obalka ale chtěli jsme být originalní ![]()
@Kornel No dprčic a proč já se o tom dozvídám až několik let po svatbě
![]()
@jajda32 píše:
Nám za svatební koláčky nikdo nic nedal…Co je to za tradici?
ahaa u nas je to zcela běžné, spíš není normální když někdo nedá ![]()
@Kornel Takže hledáš jiný způsob, co dát a nebo jak jinak darovat peníze?
@Kornel Aha, to slyším prvně a zjevně pozdě. Sakra, takový výdělek nám ušel
. To bude asi zvyk z menších vesnic, že?
Jako že, když dostanu svatební koláč, tak bych měla něco zaplatit? No to slyším poprvé. Já budu rozdávat teď v sobotu 55 výslužek (velký koláč + cca 25 ks cukroví) a dostanu max. poděkování. To se u nás nedělá, za svatební koláče se nic nedává. Jsem z vesnice ze západních Čech.
Příspěvek upraven 29.07.14 v 22:16
@Lerista Tak je na čase u vás takovou tradici zavést, ne. Musíš ale začít včas nadhazovat, že je to tradice. Když to budeš říkat až s koláčkama, bude to podezřelé ![]()