Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj
chtěla bych se zeptat co si nabalit pro sebe a mimčo do porodnice na obilňák v Brně
.. A jak to maminy máte s porodním plánem sestavili jste si ho?
jsem prvorodička a tak v tom mám zmatek.. jelikož všude píší něco jiného.. Děkujii ![]()
Nejlepší je se podívat přímo na stránky porodnice… mají tam seznam věcí ![]()
Na obilnaku jsem rodila.. Plinky, ubrousky, olejicek, veci pro mimco, ake neni nutne. Mym detem nevyhovovali erarni oblecky.. Pro tebe, pantofle, kosili, mydlo, sampon, pastu a kartacek, toaletak, rucnik, vlozky, vodu, papiry z matriky.
Porodni plan jsem nemela..
@Lunika vše co potřebuješ. Dostaneš jen noční košili, oblečení pro dítě a zavinku jinak nic.
Já jsem s sebou táhla kabelu jak kráva a nakonec jsem potřebovala úplně jiný věci než jsem s sebou měla
Zbytečně moc oblečení pro malýho jsem sbalila, hodně pampersek, dětské kosmetiky, dvě zavinovačky atd. a naopak málo poporodních vložek, vlhčených ubrousků a látkových plínek. Takže mi přítel přivezl. Jinak jsem tam teda potřebovala plínky jednorázový i pár látkových, ručník (aspoň dva), sprchovej gel, šampon, kartáček + pasta
, pantofle, svou noční košili (erární byly pořád špinavý tak když jsem šla na jiný patro, vzala jsem na sebe svou a nebo přes erární župan), bepanthen mast.. Nevzala jsem si tam žádný jídlo ani pití. Ještě, že mi tchán přivezl nějaký dobroty
Doporučuju si nakoupit něco svýho
a hlavně toaletní papír. Na záchodě večně nebyl tak jsem často chodila s vlhčenýma ubrouskama. Ale hlavně ty vložky. Ty jejich byly pěkně naprd
Pak ještě papíry z matriky jak už tady někdo psal. Porodní plán jsem žádnej neměla
U mě to bylo celkově jakýsi chaotický ten porod a tak. A taky jsem byla prvorodička
Jinak jsem rodila v Bohunicích.
A sice všichni říkali ať netahám žádný časopisy nebo křížovky, že malej mě zaměstná až až, ale nakonec jsem byla ráda, že jsem si je vzala
Když spal, mně spát nešlo a nudila jsem se. Vybil se mi telefon, neměla jsem nabíječku tak jsem nevěděla co dělat. Televize byla pořád vypnutá, protože ženský byly jakýsi moc vážný tak jsem si aspoň luštila.. ![]()
Hlavně si vem toaleťák a pokud máš dlouhý vlasy, tak gumičku ![]()
Dva valiky jednorazovych prebalovacich podlozek- ja teda rodíla v podoli a v ramci nadstandartu sem dostala dve, jednu pod sebe a jednu na prebalovani mimca- mela sem sebou cca 10 kusu z domova, takze jeden balik, a kdyz mi druhy den dosli, tak mi dalsi nedali s tim, ze mam narok jen na ty dve;-) a ono se stava, ze proste proteces, novorozene se casto pocura rozbaleny, pre je mu zima a smolka se pekne lepi a tahne;-) a jeste jednorazovy kuchynsky uterky, pouzijes je misto rucniku na spodek, abys nemela rucnik jak rudou vlajku;-)
@Terina89 tu mi manžel musel dovést na to jediné jsem zapoměla ![]()
Tak děkujíí
… v podstatě všechno mám takže je to faaajn
.. a co říkáte na obilňák? Hodně lidíí mě straší že je to tam hrůza?!! ![]()
@Lunika Na Obilňák jsem slyšela samý negativa, ale kamarádka tam nedávno rodila syna (před 9 měsíci) a byla spokojená ![]()
@Lunika Péče asi dobrá, ale prostředí k
Já byla u Milosrdných a super.