Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Krásný den vám všem. Dcera (12 let) pojede v půlce června se školou na týden do Itálie (Gargáno). Chtěla jsem vás zkušenější poprosit o radu co dceři sebou zabalit. Zatím jsme u moře nikdy nebyli tak nevím jaké je tam v červnu počasí a na co nezapomenout
Moc děkuji ![]()
Rekla bych, ze Italie v lete, to bude hlavne opalovak, klobouk, plavky a pas cudnosti, pricemz klicky si nechas doma ![]()
Tak hlavne pokud k mori nejezdi, tak velmi dobry opalovaci krem a dukladne poucit, jak se mazat. jinak aspon dvoje plavky, obotu na plaz, obuti do mesta, letni obleceni (tilka, kratasy), plus aspon jedny dlouhe kalhoty a svetr, letni bundu (vecery muzou byt chladne, i kdyz bude pekne). presne bych to obleceni planovala az tak par dni pred odjezdem podle predpovedi pocasi (najdes na netu).
v cervnu tam muze byt kazdy den pres 30, nebo taky treba 22.
Určitě plavky, ručník, opalovák, něco na štípnutí od hmyzu, nějaký klobouk nebo kšiltovku. Možná žabky na pláž. Dostatek oblečení. To je asi základ, už si nepamatuju co vše jsem si vždy balila, dlouho jsem u moře nebyla ![]()
Jo, neco na stipnuti od hmyzu je dobry napad, taky neco na pripadne spaleniny od slunicka. predpokladam, ze jinak leky bude mit sebou doprovod.
ono neni spatne i neco do zasuvky proti hmyzu, nepredpokladam, ze by meli na skolnim vylete klimatizaci, takze budou mit otevrene okna, pokud bude vedro. akorat teda nevim, jak jsem delane ty nase odpuzovace do zasuvek, jestli to do te italske trojdirkove padne.
Taky záleží kde budou ubytovaní. Podle toho dále třeba osušku, ručník, hygienické potřeby, hrníček na pití, příbor atd… ![]()