Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahojky, prosim vas o radu, jak udelat dobrou cokoladu na cukrovi, aby byla lehce tekuta, vhodna na namaceni. Kdyz rozpustim cokoladu na vareni, tak je tuha, ani po pridani masla se to moc nezlepsi
Tak mate nejake vychytavky, jak na to? Moc dekuju.
Přidávám trošku smetany, mléka.
A nebo rozpouštím Ledové kaštany, to je mňamka.
Ledové kaštany, dodají lesk a díky té náplni je to tekutější
Když jsem dělala polevu- čokoládu, tak také, jenom tekuté kaštany ![]()
Několik let kupuju mléčnou Milku v akci (100g za 12Kč), vyjde levněji než čokoláda na vaření. Při rozpouštění ve vodní lázni přidám trochu másla. Žádnou Omegu a Ivu (obzvlášť poté, co jsem si o těch sajrajtech přečetla v Dtestu!). Cukroví je luxusní.
@petula17 Přidáním 100% tuku (třeba Omega) dosáhneš idální konzistence. Až na to, že ten tuk není žádná hitparáda zdraví. Ale na vánoční cukroví to dávám
. Na vše ostatní používám máslo, což je pak sice zdravější, ale ne tak hladké a lesklé.
Ty kaštany jsou dobrý nápad, vyzkouším. Jinak používám Milku.
Dělám z čokolády na vaření - musí se to pořádně rozehřát s máslem ve vodní lázni a je krásně hladká a tekutá tak, jak chci - záleží na poměru másla
@ynax
presne tak…rekla bych ze neco spatne v postupu…taky to nekdy prezenu a neni toto co bych chtela, chce to cvik ![]()
ledove kastany uz jsem zavrhla od te doby co je tam rostliny tuk, ketry dle me do cokolady nepatri
pouzivam jen kvalitni a dobre horke cokolady..
@lyrica fáákt ty jo to sem nikdy neslyšela, to tedy vyzkouším ![]()
@petula17 já tedy taky dávám máslo a nidky problém nebyl, potírám tak i dorty a to mám krásne tekuté,,musíš asi toho másla dát více. Loni mi teda trošku jako žlukla už brzo, podle me jsem tam mela nejaké blbé máslo, takže už jedine opravdu si dávám i pozor na složení másla!
Holky, a za kolik kupujete ty ledové kaštany? Musím se po nich podívat, neviděla jsem je už roky, protože je nekupuju a nekoukám po nich.
A to jedny kaštany vydají za celou čokoládu?