Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Děláte někdo cukroví z kaštanového pyré? Pokud ano, můžete sem dát recept? Já jsem našla jen „Kaštanové kuličky“ - pyré smíchat s piškoty, dovnitř mandli a obalit v kakau. Není to moc nápadité… nevíte o něčem lepším?
Me by spise zajimalo, kde jsi sehnala to pyre.
Zkus pohledat na slovenskych strankach, tam toho bude urcite vic.
Kaštanové pyré mám ráda, jednu dobu jsem ho jedla často, je to dost sladké, smáchání s piškoty mi moc nesedí.
Ale žádný vánoční recept mě nenapadá, pohledala bych u Francouzů, ty ho hodně používají.
Já si ho přidávala do bílého jogurtu.
Cukroví z kaštanového pyré dělám, kuličky, pak něco na způsob marcipánu a pečené košíčky. Všechno bylo vynikající.
Pyré dělám sama - povařím kaštany, oloupu a rozmixuju s cukrem nebo hustým cukrovým sirupem.
Recepty dodám - později večer. ![]()
@Tiger-lily tyjo, to me zajima, to proste koupim jedly kastany, tak jak jsou je dam varit?
ja jsem videla prodavat jen kaštanovou mouku a možná i nakládaný.
@suik Ano, uvaříš je i se slupkou, tak 10 - 15 minut. Sbírám je na stromě.
Ale viděla jsem je v Kauflandu a myslím, že i v Tescu.
edit.
promiň, zas neumím číst - myslela jsem, že jsi je neviděla prodávat samy o sobě.
@Tiger-lily to neva, moc to nevidam, ale obcas jo, ziju v nemecku a tady to docela maj, ale to pyre teda nevim
to bych koupila radsi.
Kaštanové kuličky
200 g krystal cukru
50 ml mléka
200 g kaštanového pyré (prolisovaných vařených kaštanů)
50 g strouhaných mandlí
cukr s mlékem svaříme, přidáme kaštany a mandle, děláme kuličky, obalíme
Kaštanové hvězdičky
150 g prolisovaných kaštanů
280 g cukru moučka
1 vanilkový cukr
marmeláda
Prohněteme cukr a kaštany, vyválíme, vykrájíme cukroví, necháme zaschnout a slepíme marmeládou
Kaštanvé košíčky
200 g másla
160 g cukru moučka
2 žloutky
220 kaštanového pyré
50 g strouhané čokolády
380 g polohrubé mouky
vypracujeme těsto, upečeme ve formičkách na košíčky, plníme krémem - dala jsem vanilkový pudingový, bylo to moc dobré
@Tiger-lily
a když vaříš ty kaštany na pyré, tak se taky nařezávají jako u pečení nebo ne?
Jste mě navnadily, že to asi zkusím.
Nenařezávám, ale nevím, jestli se to má nebo ne. Možná nařezané pak půjdou líp oloupat. ![]()
Holky, nejsem zakladatelka, ale díky za recepty. Mám ještě asi čtyři pyré nasyslený v mražáku, tak aspoň vím, na co je použiju.