Super rychlá zdravá jídla pro děti

7240
28.11.13 12:15

Superrychlá zdravá jídla pro děti

Už to tu určitě párkrát bylo, ale já se chci zeptat trošku z jiného úhlu: Potřebovala bych poradit, co vaříte, aby to bylo rychlé a co nejvíc zdravé. Někdy se mi totiž nechce jíst, tak vařím vlastně jen kvůli prckovi a když ten se šprajcne, že nemá hlad, jsem potom naštvaná, že jím něco, co jsem vlastně ani nechtěla. Snad to nevysvětluju jako blbec. :oops:

Co např. vařím já:

• uvařím rýži, mraženou zeleninu na kostičky. když přijdeme z venku, jen hodím na pánev trošku mlíčka či smetany a ohřeju to v tom. přidám na kostičk pokrájený tvrdý sýr.
  • uvařím těstoviny, brokolici. na pánev dám trošku mléka, dvě vajíčka. když jsou hotová, vmíchám těstovina a kousíčky brokolice.

Máte další typy? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1336
28.11.13 12:20

Já dělám hodně krémy brokolice. spenatove, zeleninové…ke všem udělám krutonky z toustoveho chleba…a d to do toho a třeba na kosticky sýr ale více pouzivam parmezan

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1336
28.11.13 12:22

Ale teda mrazenou zeleninu nikdy…není nad to si oloupat cerstvou mrkev…max hrášek použiju mrazeny když není čerstvý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
28.11.13 12:24

@rejžička dělám rizoto na 101 způsob - místo rýže používám kuskus, bulgur, jáhly, pohanku.
Má rád třeba kuskus se špenátem a do toho jde třeba i maso (mám masité dítě)
Uvařit bulgur, orestovat zeleninu a upéct rybu v troubě. Posypu strouhaným sýrem.
Nebo kuřecí maso na kostičky + mražená zelenina, dám do trouby, dám trochu másla, podliju, cca po 40 minutách přidám škrob, aby byl lepší sos (má rád chlap) k tomu rýži.
Kuře na zelí - kuřecí stehna (nebo cokoliv), dá se kolem toho kysané zelí a dá se péct do trouby. K tomu buď brambory nebo knedlíky.
Vařená brokolice posypaná strouhaným sýrem a brambory.
Vařený květák sypaný praženou strouhankou a brambory. Šunkofleky (ty teda moc zrdavý nejsou, ale syn je miluje) - šunka na kostičky, hrášek, smažená vejce, dušený hrášek, fleky. Smíchám, podávám.

• Citovat
  • Upravit
7240
28.11.13 12:26

@gina76 Krémy tím myslíš polévky? Z čeho všeho jdou, prosím tě? My děláme vlastně jen květák nebo brokolici a přidáme mrkev, celer, prostě co zrovna máme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
28.11.13 12:27
@gina76 píše:
Ale teda mrazenou zeleninu nikdy…není nad to si oloupat cerstvou mrkev…max hrášek použiju mrazeny když není čerstvý

Tak já když potřebuju trošku, tak mraženou mám doma pořád. Ono kdybych koupila mrkev, květák a prostě víc druhů, aby to bylo pestré, tak bych zbytek nevyužila. Leda na polévku, ale ta taky nejde denně.
My bohužel nejsem zeleninový, chlap ji nejí vůbec, já v minimálním množství, protože mi nedělá dobře na žaludek, tak by se potom vyhazovala. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
28.11.13 12:29

@Billi Jj, brokolici s brambory děláme taky.
A ty kostičky do trouby - supr nápad, díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1336
28.11.13 12:29

@rejžička Jo jo z ceho to jde presne tak..delám jeden zelninový zasmahnu cibulku na másle a do toho dám mrkev celer a treba hrášek do všeho vzdy jednu enbo dve brambory na zahuštění a rozmyxuju a kapku smetany.Moje dcera to miluje a já tedy taky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
28.11.13 12:31

Koukám, že si pod pojmem zdravé jídlo představuje každý něco jinýho, ale to je vlastně normální, je to dost subjektivní… navíc se to u každého vyvíjí…

Já osobně smetanu a hlavně teda krutonky za moc zdravé nepovažuju, ale před pěti lety ještě ano…

Můj dnešní typ, za 15 minut po příchodu z venku:

Zelené fazolky, mrkev a batát na hranolky hodit do vody, vařit do změknutí, ke konci přidat kus ryby (nebo masa už na začátku). Na závěr přidat lžičku dobrého oleje, dnes ořechový. Většinou vařím v parním hrnci Avent, ale ty fazolky by tam dlouho trvaly. Dítě 17 měsíců nadšené, jí si to rukou a fazolky si extra vychutnává. Já měla salát - salát, červená řepa, olivy, kozí sýr. Na salát jsem měla prostě chuť, ale často vařím z jedných surovin pro obě - fazolky, mrkev a batát na hranolky uvařím ve vodě či v páře, mojí porci pak oddělím a rychle orestuju na pánvi s bylinkama a kořením pro chuť, občas přidávám nějaké vychytávky jako sušená rajčata, artyčoky, olivy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1336
28.11.13 12:32

@rejžička tak jasný, to já mám neustále zásoby techto 4 druhu, já to zdelám vzdy do nečeho, hlavne mrkev tu třeba jen osmažím na oliv oleji na plátky a toho se muže celá rodka užrat :mrgreen: no neboj že muj mažel to taky nejíí :mrgreen: ale nekdy proste musííí :mrgreen: jinak párek u nej prevládá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
28.11.13 12:32
@gina76 píše:
@rejžička Jo jo z ceho to jde presne tak..delám jeden zelninový zasmahnu cibulku na másle a do toho dám mrkev celer a treba hrášek do všeho vzdy jednu enbo dve brambory na zahuštění a rozmyxuju a kapku smetany.Moje dcera to miluje a já tedy taky

Díky moc, píšu si. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1336
28.11.13 12:36

@rejžička to jediné si dá i muž, ale musí si tam nacpat plno magii:))) základ je dost toho másla a ješte třeba pridám malinko vyvaru třeba čtvrtku kostičky, a nebo ten gelový zeleninový, ale fakt tak na pul lžičky, ale nemusí být…mám hdone rceptu noo,,i na rizota delám hlavne ty krémové, ale to každý nejí taky:) hodne vařím italskou kuchyn a malá teda dlabe skoro všechno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
28.11.13 12:39

@rejžička
Mluvíš mi naprosto z duše.
Taky vařím jen naší cácorce. Několikrát jsem se chtěla zavděčit něčím „mňam“ a pak jsem si tu lahůdku mohla sníst sama. :jazyk:
Nejvděčnější je u nás Cous-cous, bulgur, jáhly, rýže se zeleninou na másle(taky jsem nakonec zůstala u mražené, protože čerstvou jsme nikdy nespotřebovali a já ji vyhazovala.)Tam můžu propašovat i maso a vím, že se sní.
Osvědčený je i květák na mozeček s bramborovou kaší.
Vlastně většinou je to zelenina na másle s přílohou a masem. (občas vylepšená sýrem, smetanou…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1336
28.11.13 12:39

@rejžička co lososa na máslíčku? to také deti milují to je nejrychlejší jídlo na svete, práve třeba s temy kolečky osmažené mrkve :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
396
28.11.13 12:47

Jak píše Billi…rizoto na hodně způsobů.(kuskus, bulgur, jáhly, amarant, quinoa)
S mrkví, květákem, batátem, cuketou, tofu aj.

Nebo dělám krémové polévky…z květáku, nebo kombinace mrkev + batát+porek aj.

Nebo klasické polévky…nastrouhaná mrkev, petržel, celer…porek, ovesné vločky nebo pohanka, s fazolkama adzuki, cizrnou( ale ty se vaří déle a musí se předem namočit),červená čočka a tak různě kombinovat.

Omáčky pro batolata jsou taky rychlé. ;) (dělám porkovou, rajčatovou, cibulovou, paprikovou)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí