Collagen na bolest kolene?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
313
7.9.25 18:51

Collagen na bolest kolene?

Zdravim, s pritelem jsme začali jezdit na kole a me začalo bolet koleno respektive ne koleno, ale jak kdyby ta šlacha pod kolenem z přední strany (jak začíná holen) není to vyloženě bolest, ale je to nepříjemné a hlavně me to omezuje v pohybu. Koukala jsem, že bych začala používat collagen nebo MSM nemate s tím někdo zkušenost? Nebo nějaké jine rady?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3222
7.9.25 20:17

Dolezite je vediet pricinu a az potom hladat riesenie…

Ja som vzdy ako prvy krok doporucoval fyzioterapiu. Mam poskodene jedno koleno a fyzioterapeut mi ho velmi dobre spravil. Pritom tie cviki niesu vobec zlozite, akurat som o nich nevedel, reap nevedel som ktore mi pomozu a ktore mi ublizia.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
7.9.25 20:42
@RockFous píše: Více

Collagen pomůže jako doplněn někdy v pozdějším středním věku jako podpora oddálení artrózy. Ty ho máš přetížené, proto bolí…
Většinou takto bolí koleno tenisty, badmintonisty, basketbalisty…dělají výpady, pretežují kloub v rotaci apod. Kolo není tak namáhavé…
Trápí tě tohle:
Skokanské koleno (patelární tendinitida): Přetížení vazu mezi čéškou a holenní kostí.
Osgood-Schlatterova choroba: Vzniká v důsledku nadměrného tahu stehenního svalu, což vede k zánětu v úponu vazu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
7.9.25 20:43

Měla bys dát klidový režim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
7.9.25 21:38

@pannda
Takze to stači jen ten klidovy rezim? A na jak dlouho? Nebo co ještě doporučis? Myslis ze je hned nutna navsteva doktora?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1263
7.9.25 21:47

Zajdi si na fyzio ať se ti na to kouknou. Je možné, že tam máš nějaké slabé osvalení u kolene, špatně vyvracíš nohu atd. Velmi pravděpodobně to budeš mít něčím takovým, co se dá vykompenzovat vhodně zvoleným cvičením. Na nakupování nějakých prášků teď prď, za mě zbytečně vyhozené peníze pokud bys tím nahradila návštěvu odborníka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
8.9.25 12:30
@RockFous píše: Více

Pokud se to nezlepší, vyhledat ortopeda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.9.25 12:47
@pannda píše: Více

Mohu se sezpat, jaké tedy přír. doplňky stravy brát, pokud znáte a myslíte, že fungují?

Jsem ve středním věku :lol: po menopauze, bolí mne pravé koleno a celkově klouby, někdy kotníky na obouch nohách.
Celkově mám náročné období v prac. i os. životě. Zajímalo by mne, pokud bych byla více v pohodě, zda bych tyhle bolesti měla také či ne..

Děkuji za názor :srdce:

• Citovat
  • Upravit
24620
15.9.25 17:58
@Anonymní píše: Více

Nejlepší je Condrosulf, je to fakt lék. 400 se dá koupit i bez předpisu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
24.10.25 20:58

Čauky za mě kolagen je určitě super, hlavně když začne bolet koleno nebo šlachy. Já beru ten od Citronku. Je to mořskej kolagen dobře se vstřebává a navíc mi dost pomohl i s vlasama teda. Jinak já dost cvičím ve fitku a doporučuju to ještě nakombinovat s nějakou kloubní výživou. Pokud jezdíte nějak hodně, tak se to fakt hodí, protože samotnej kolagen je spíš základ a ve spojení s další výživou to funguje nejlíp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová

MUDr. Eliška Bartlová