Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý Den, máte někdo zkušenost s http://autosedacky. heureka. cz/concord-ultimax-isofix-2013-brown/#utm_medium=cpc&utm_source=google&utm_campaign=Dynamicke-reklamy&utm_term=_inurl:autosedacky. heureka. cz/&gclid=CPmci92O37sCFYZZ3godl1QA7g
konkrétně mě zajímá jak je vhodná pro 9víti měsíční miminko.?Máte jí někdo?
@evullina tato sedačka je protisměrná 0-18 kg, takže může být již od narození
Můžu se také přidat s dotazem? Jak je na tom concord s bezpečností? Bohužel nám mladší vyrůstá z vajíčka a zatím nesedí, neleze ani se neplazí. Do roka ve vejci nevydrží a dřív se mi stejně do posměrné dávat nechce. Takže začínáme vybírat nějakou 0-18 kg a concord mě zaujal tím, že je na isofix a za dobrou cenu. Jako další zvažujeme britax first class, event. ještě be safe, ale tam mi přijde hodně složité poutání (budu často přendavat…) Ale štve mě to teda, protože starší na výšku vyrůstá z 9-18, tak jsem doufala, že nám to tak akorát vyjde. Takhle tu budu mít sedačku na víc a můžu jen doufat, že jí pak dobře prodám ![]()
@lecijasek mě se taky líbí u CONCORDU že je právě obousměrná-ale prý není polohovatelná když je v protisměru…tak nevím..ráda bych vyspovídala někoho kdo jí má
…pro mě dobrá cena a kvalita. Líbí se my i CIBEX SIRONA-ale ta cena
..mému malému je devět měsíců a s tím sezením to u nás taky ještě nic moc…a hlavně má devět kilo, tak bych ho chtěla aspoň do 1škg vozit protisněrně, ale zároveň chci sedačku s isofixem ![]()
@lecijasek Ultimax isofix má z bezpečnosti 3 * takže dobrý, na isofix otočné 0-18 jsou třeba ještě Römer DualFix, nebo Cybex Sirona, ale obě jsou tedy přes 11T., ten Concord vyjde podstatně levněji.
no a u toho Besafe pokud je to isofixová verze, tak je poutání stejné jako u Concordu, není složité, složitější je samozřejmě verze na pásy.
@evullina u většiny těch protisměrných sedaček 0-18 se v protisměru nepolohuje, nastaví se to na maximální leh, aby to simulovalo leh ve vajíčku, takže neřešte, jestli se v protisměru polohuje nebo ne, prostě jsou na max. leh.
@steeve děkuju za odpověď, to by bylo dobré. A vejde se ten ultimax do VW touran? Besafe si můžu zajet vyzkoušet, podařilo se mi jí objevit, ale toho concorda jsem u nás v okolí nenašla. Schránky v podlaze máme vyřešený, takže sedačku s nohou mít můžu. Sirona se mi nelíbí kvůli pultíku. A romer vím, že je hodně velký a na přední sedadlo si už pak nikdo pořádně nesedne. Z toho mám strach teda u všech, ale doufám, že ten concord je menší, když protisměr je jen do 13 kg ![]()
Ještě hodně zvažuju britax first class, pro ní hovoří hlavně cena ![]()
@lecijasek jestli jste zkoušeli Besafe a vejde se tak se vejde i Concord, jinak můžete zajet k nám, máme ho na vyzkoušení
@steeve k vám bych zajela ráda, ale mám to bohužel hodně daleko
Každopádně děkuji za tip, vyzkouším tu besafe a uvidím, jak se vejde. Ale chci se zeptat, máte na stránkách ještě verzi 2012 - je nějaký rozdíl oproti 2013?
@steeve děkuji moc za odpovědi, když je v protisměru v lehu tak do ní asi půjdu.
Tak jsem dneska volala u nás do obchodu, kde by měli mít tu besafe, jestli je skladem a můžeme ji zajet zkusit a prodavačka mi řekla, že jí tam teda mají, ale jen tu bez isofixu. Ona mi teda nadiktovala jen typ, protože očividně nevěděla, co to je isofix
Ale že jí zkusit můžeme, jen teda bude problém, že vůbec netuší, jak se instaluje do auta. Takže to snad objednáme naslepo a budu doufat, že jí nebudu posílat zpátky. Jen mi zas nalomil manžel, jestli pak většímu dítěti, když sedí po směru, u toho concordu nebude pod nožičkama vadit ta báze a že mu přijde lepší first class, i když je na pásy a že mu podle videí na webu přijde větší, tak aby do těch 18 kg vydržela.
@lecijasek no já doufám že nám taky do auta pásne, taky jí nemám kde vyzkoušet, ale máme VOLVO V70 tak si myslím že by mělo…
@lecijasek no já doufám že nám taky do auta pásne, taky jí nemám kde vyzkoušet, ale máme VOLVO V70 tak si myslím že by mělo…