Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Za pět let, kdyby to mel být zhoubný nádor na vaječníku a neřešil se, bys už tu nebyla. Naprosto chápu Tvé obavy - ne proto, že bych si myslela, že je útvar podezřelý, ale protože jsem taky taková, že mám zvýšené obavy a lékařům příliš nevěřím. Tu si však myslím, že obavy jsou zbytečné. Moc držím pěsti!
@Anonymní píše:
@Catalinn to je co me trochu uklidňuje. Ale stejně
Třeba je to adenom, však náplň nemusí být nutně řídká tekutina. Kdyby to byl karcinom od začátku, tak bys vážně už nejspíš umřela. A nebyla by tam ta náplň. A že by se cysta zvrhla, to je spíš vzácné, plus bys beztak měla další příznaky, volnou tekutinu v pánvi atd. Neboj, dnes už budeš mít jistotu.
Zase je to cca měsíc, co jsem byla na super ultrazvuku a i ten doktor říkal, že je to cysta a že půjde dobře ven. Tak si myslím, že by asi poznal nádor. Při operaci to viděli a taky si doktorka mysli, že to zhoubný nebude. Tak uvidíme. Osud stejně nezměním případně ![]()
@Anonymní píše:
Zase je to cca měsíc, co jsem byla na super ultrazvuku a i ten doktor říkal, že je to cysta a že půjde dobře ven. Tak si myslím, že by asi poznal nádor. Při operaci to viděli a taky si doktorka mysli, že to zhoubný nebude. Tak uvidíme. Osud stejně nezměním případně
Hele ja te „utesim“ zhoubne to nejspise nebude, karcinomy ovarii nejsou tak caste a hlavne jsou az u starsich 50+ Ale uprimne nemusi byt videt vubec. Ja jsem po hysteroktomii i vajecniky ven a dr. i kdyz mi rikal ze na Uzv nic nevidi ani pri operaci, tak stejne jistotu az po histologii.
@Anonymní píše: Více
Ahoj, mohu se zeptat, co to nakonec bylo za útvar? Mám podobný problém.
Taky by mě zajímalo jak to celé dopadlo, jestli to byl nějaký nález nebo ne. Je lepší být informovaný dopředu.
Můžu Vás poprosit o názor?
Chodím na neurologii, mám problémy s pohybem, ale nález na páteři je sám o sobě dost velký, těžká skoliosa, artroza…
Právě tam po vyšetření na MR zjistli abnormální signál kostní drřeně.
Cca 5 let mám cystu na vaječníku, která se zvětšovala. Gynekoložka ji sledovala.
Na MR údajně cysta, vsichni lékaři se shodli, že cysta.
Bohužel při operaci se zjistilo, že to není úplně cysta, má gelovitý? vnitřek. Bohužel odstranit nešla, ale vzali histologii.
Ani jeden lékař v nemocnici nenaznal, že by to mohlo být zhoubný. Tvar tomu prý neodpovídá. I doktor, který mě propouštěl říkal, že to spiš vypadá na nějaký tukový vak. Měla jsem těžký porod, po něm dvě operace, je možný že to může mít spojitost. Ale chtějí mít jistotu.
V poslední době jsem byla na hematologii, CT bez kontrastní látky a také vše v pořádku.
Máte někdo zkušenost? Může to být zhoubné?
Za pár hodin se to dozvím, ale od rána zvracím a mám nervy na pochodu
Děkuji.