Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Ahojda, je tu prosím někdo, kdo si prošel od ledna covidem? Jaké měl příznaky? Děkuji!
Zde se pripichnu. Zajímal. by mě rozdíl mezi chřipkou, která pry teď dost radi, a covidem. Podle mě se to bez testu moc nerozezna!?
@Edding444 píše: Více
Nerozezná, pokud je to silne. Pokud jen lehcipriznaky, je to covid nebo viroza, pokud silne, covid nebo chripka.
My se na covid netestujeme, takže nevím. Když jsme nemocní, jsme doma ![]()
A k čemu ti bude dobré vědět jestli máš covid, chřipku nebo jen hnusnou virózu? Léčí se to stejně, žádný zázračný lék nikdo zatím nevymyslel. A u každého se to může projevovat jinak. Někdo má vysoké teploty, jiný střevní potíže, další rýmu, jiného bolí hlava. Kdybychom o covidu nikdy neslyšeli, tak by nás ani nenapadlo zkoumat, co to na nás vlezlo.
@Buba mara píše: Více
Třeba dcera při covidu i chřipce léky dostane - má to zdravotní opodstatnění. Stejně tak spousta jiných nemocných a seniorů. Takže ano, někomu se to vyplatí. Očkování nemá doporučené.
Řekla bych, že mám čerstvé srovnání - covid na podzim a chřipka teď. Já i tři kousky. Covid na nich skoro nebyl poznat, lehce zvýšená teplota, den průjem, nějaká rýmička.. Já průběh dost nepříjemný, a hlavně příznaky nevyzpytatelné, den po dni jiné a v jiné intenzitě. Oproti tomu chřipka je víc předvídatelná, stálejší příznaky, které když odezní, už se nevrací. Po covidu několik týdnů neuvěřitelná únava. Prostě bylo to jiné a chřipku děti prodělávají dost divoce - horečky ke 40. atd.