Covid nebo chřipky?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
54
20.9.23 16:00

Covid nebo chřipky?

Ahoj holky.. chci se vás zeptat, pracuji jako učitelka na základní škole, momentálně mám druháky a každý den odejdou třeba 3 děti protože jim není dobře, buď je všechno bolí, mají rýmu, nebo je třeba bolí bříško a zvrací. Zdá se mi divné, že je to tak „smíšené“. Vždycky když bylo období kdy nám všichni odpadli, většinou to byla vždycky třeba jenom ta rýmová chřipka nebo ta střevní, ale takhle dohromady se to nikdy nemlelo. Na 2. stupni je jich také poměrně hodně ale spíše jen ty rýmové a vím že pár rodičů testovalo a byl to covid.. myslíte že je tohle taky covid? Zdá se mi to vážně divné protože tolik dětí za den odejde.. a to ne jen z naší třídy. Kraj jsem kdyžtak Ústecký.. děkuji :nevim: :)

Ještě chci přidat: chytají to i dospělý..

Příspěvek upraven 20.09.23 v 16:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2902
20.9.23 16:14

Asi vám tam řádí nějaký bacil. Děcka teď přišla po prázdninách zase do kolektivu, tak to někdo donesl a už to chytají jeden za druhým. To bude zase jen nějaká vlna, přežene se to. Covid stejně už nikdo neřeší. Jestli tam máte fakt hodně případů, tak vždycky můžete dbát na zvýšenou hygienu, více desinfikovat, upozornit rodiče, ať nechávají děti s počátečními příznaky doma atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68892
20.9.23 16:20

A záleží na tom, jak se to jmenuje? Rádi vám tam nějaká nemoc nebo víc nemoci, i kdyby to byl covid nebo cokoliv jiného infekčního, tak už jste se s tím všichni ve velkém setkali. A dneska už to nemocnice neplní a lidí do karantény neposílá. Jestli je to covid, podzimní vlnu máte za sebou a asi klid… do té doby, než tam někdo dotáhne třeba střevní chřipku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
20.9.23 16:26

Tak ny teď měli střevní a žaludeční virozu, tipuju rotaviry.
Je i covid, my se netestovali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
20.9.23 17:55

No, chřipka to nebude, ta tu tuhle sezonu ještě není. Ano, může to být covid a ano, můžou to být rotaviry nebo noroviry…a taky třeba jakýkoliv jiný virus. A ano, dokud se někdo nedostane do nemocnice, tak se nejspíš nezjistí, co to je :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17866
20.9.23 17:57

U nas na 2.st. je oboji, u dcery na stredni je oboji, nejake potvrzene covidy mezi tim jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9647
20.9.23 18:18

A není to fuk, co to je? Dcera teď měla horečku bez jiných příznaků, za 3 dny byla ok. Co to bylo, bůhví :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64943
20.9.23 18:23
@Jahru píše:
A není to fuk, co to je? Dcera teď měla horečku bez jiných příznaků, za 3 dny byla ok. Co to bylo, bůhví :nevim:

Tak u neni, hlavně pro okoli. Kolegyně hned po zjištění kovidu musela jezdit na kapacky (je po léčbě leukémie). Starší a nemocni by meli hned dostat antivirotika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26851
20.9.23 18:27
@elizabethe píše:
Ahoj holky.. chci se vás zeptat, pracuji jako učitelka na základní škole, momentálně mám druháky a každý den odejdou třeba 3 děti protože jim není dobře, buď je všechno bolí, mají rýmu, nebo je třeba bolí bříško a zvrací. Zdá se mi divné, že je to tak „smíšené“. Vždycky když bylo období kdy nám všichni odpadli, většinou to byla vždycky třeba jenom ta rýmová chřipka nebo ta střevní, ale takhle dohromady se to nikdy nemlelo. Na 2. stupni je jich také poměrně hodně ale spíše jen ty rýmové a vím že pár rodičů testovalo a byl to covid.. myslíte že je tohle taky covid? Zdá se mi to vážně divné protože tolik dětí za den odejde.. a to ne jen z naší třídy. Kraj jsem kdyžtak Ústecký.. děkuji :nevim: :)

Ještě chci přidat: chytají to i dospělý..

Dnes jsem cetla, ze kazdy paty odebrany vzorek je C+.
Ale je jedno, jestli je to C nebo jina viroza. Nemocnost zkratka stoupa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9647
20.9.23 18:54
@vokishka píše:
Tak u neni, hlavně pro okoli. Kolegyně hned po zjištění kovidu musela jezdit na kapacky (je po léčbě leukémie). Starší a nemocni by meli hned dostat antivirotika.

Jenže tohle už jde na bedra těch oslabených, testovat by se při nemoci měli oni. Asi těžko to chtít po každém nemocném :nevim: Samozřejmě, že s nemocí nepolezu mezi lidi, ale ani hned nepoletím k doktorovi a nebudu trvat na testech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64943
20.9.23 19:13
@Jahru píše:
Jenže tohle už jde na bedra těch oslabených, testovat by se při nemoci měli oni. Asi těžko to chtít po každém nemocném :nevim: Samozřejmě, že s nemocí nepolezu mezi lidi, ale ani hned nepoletím k doktorovi a nebudu trvat na testech.

Nikdo nerika, ze mas letet na ofiko test. Staci si udelat domaci, mne ukazal kovid driv nez ten ofiko. A hlavne to rict tem z blizeho kontaktu, aby pocitali s tim, ze i ze zacatku treba obycejne priznaky jsou pravděpodobně kovid, kdyz spolu byli v kontaktu. Aby se ten dotycny podle toho zaridil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
20.9.23 19:59

@Jahru tak nam treba ne, u tech deti je mi to sumak ale nas testuju, jezdime za prarodici a deti prababickou, nerada bych aby se kvuli nam nakazila a nechci domyslet..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
788
20.9.23 20:02
@vokishka píše:

A to jen u covidu? V případě jiných virů nikoliv? Ptám se, fakt mě to zajímá.

Příspěvek upraven 20.09.23 v 20:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10648
20.9.23 20:03

U nás jedou střevní problémy, vidím to na rotaviry… chytla jsem je během měsíce už 2× a vždycky to trvá tak týden. Měl to tady už skoro každý, hlavně dospělí! Jde o průjem (10 x denně), občas i zvracení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64943
20.9.23 20:18
@ida007 píše:
A to jen u covidu? V případě jiných virů nikoliv? Ptám se, fakt mě to zajímá.Příspěvek upraven 20.09.23 v 20:11

u kovidu, to jí dávali v kapačkách něco z toho, co se potom objevilo jako lék. Bud ten Pavloxid nebo jak nebo něco podobného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí