Covid v těhotenství

48
1.11.20 20:06

Covid v těhotenství

Ahoj, má někdo pozitivní test na covid v těhotenství? Můžete jíst normálně paralen nebo jaké léky užíváte na utlumení bolesti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6623
1.11.20 20:14

@courtneyy

Lépe ti pořadí tvůj lékař, ale paralen se v těhotenství muže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14075
1.11.20 20:16

Myslím, že paralen se může jeden po 4 hodinách

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
1.11.20 20:17

Měla jsem covid a nic jsem brát nemusela.
Jaké máte příznaky? Manžel bral antibiotika, já se s tím poprala bez léků.
Teploty jsem naštěstí neměla.
Určitě se ale poraďte s lékařem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vbu
832
1.11.20 20:18

Ja osobne jsem leky nebrala, ale prubeh jsem mela lehci..Nasadila jsem 2× denne lichorerisnici tinkturu, zazvorovy silny caj s citronem 2× denne, pak vincentku 2 dcl, proplach nosu konvou slanou vodou, pak 2 lzice jablecneho octa ve vode, tehotenske multivitaminy a navic jeste vit D. Aromaterapii a mazani hrudniku tymianovou masti…jinak se muze paralen, i neco proti kasli tehotne muzou myslim sinecod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.11.20 00:50

@courtneyy ahoj, paralen jsem brala jen když přišla teplota. Jinak jsem většinu času fakt poctivě ležela a spala. Stejně jsem na nic neměla sílu a na bolest hlavy to bylo super. Na kašel mi dr. doporučila jitrocelového syrup. Přeju ať máš jen lehký průběh a je to brzy dobré :kytka:

• Citovat
  • Upravit
302
10.11.20 11:54

Ahoj tak ja jsem se dozvedela ze jsem tehu kdyz jsem mela karantenu pak jsem sla asi na 3 dny do prace a nejspis jsem chytla covid… 2 dny teplota + unava bolest celeho těla a ted se citim dobre jen nemám cich a chut… Dr jsem to jeste neoznamila pac bych mohla byt ted cca v 5 týdnu… A prvni prohlidka se dela snad v 6-8?? Tydnu myslim… Jinak jsem jedla jen panadol a vitaminy nic vic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
7.1.21 13:10

Ahojky,

také se přidávám, od včerejška mám pozitivní test, příznaky mám “jen” necítím a nemám chuť. Jsem 18+1 a mám strach o mrňouska. Na internetu se člověk nic moc nedočte, takže hlavně odpočívat a vitamín C. Začátkem příštího týdne jsem měla jít na kontrolu, to je asi pro mě největší trest, že se oddálí než uvidím malou 😔 přeji všem, koho to taky potká, hladký průběh.

N.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva.asdfghjkl
7.1.21 13:15

Ahoj, asi bych se ridila vseobecnym infem u virovych nakaz v tehotenstvi. problem by byla horecka, to jez paralen 2 tbl. co 8 hod. jinak bud v klidu a at to brzo prejde preji.

• Citovat
  • Upravit
Nelel12
7.1.21 13:22

@Nikol.led
Ahojky já jsme 17+3tt, čekám na výsledky s verdiktem pozitivní, mám partnera s covidem, bohužel bylo pozdě na nějaké rozdělování v domácnosti, takže mě to laplo taky. Jsme úplně v háji od včerejška, spíš s nervama. Absolutně nikdo ani ve specializované nemocnici nebyl schopen říct jestli to něco plodu udělá. Jinak taky čekám holčičku, měsíc jsem ji neviděla. A kontroly taky oddálené..
Jak to u tebe probíhá? Co příznaky? Mě únava hrozná bolest hlavy, zatím vše bez léků, pouze se cpu vitamíny, béčko, železo, Zinzino. Ovoce..hodně tekutin..nastesti bez teplot. I tobě hladký průběh.. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
5
7.1.21 13:39

@Nelel12 já jsem se taky nakazila od manžela, ten měl tedy snad všechny příznaky. Já neštěstí bez horeček, jen ztráta čichu a chuti. Také jsem měla ucpaný nos ale gynekoložka mi povolila Olynt. Zítra ji budu volat, můžu pak napsat info co mi říkala ☺️️. Ale pokaždé když jsem u ni byla, tak mi říkala že se covid k miminku ani nedostane a že nejdůležitější je srazit teplotu, kterou naštěstí nemám.
Držím moc pěsti aby jsi vyšla negativní, ještě doporučují vitamin C, takže ten si také dávám a snažím se hodně spát.
:kytka: N.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nelel12
7.1.21 14:01

@Nikol.led
Já sem svému gynekologovi volala dnes, ujišťoval mě o to samé, já už se informovala před měsícem na genetice, tam mě doktor taky uklidňoval, ale člověk má prostě strach. Klidně napiš, co ti řekla, čím více info tím lepší, přece jen se spousta ohrazuje tím, že je to celkem nový vir. Ale tak snad to bude, jak každý říká. A vše v pohodě. Můj partner, taky hrozný, má to jak na houpačce, bez paralenu ani ránu. Já se držím. Jojo, vymačkaný citron piju :) kéž by byl negativní, ale bohužel. Ty příznaky.. Akorát jsem se vzbudila, taky ležím a ležím, střídavě spím. A už se tak nějak snažím být v klidu. Kolik dní cca před pozitiv. testem ti nebylo dobře? Držím vám moc pěsti :srdce: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
5
7.1.21 14:05

@Nelel12 já měla tak 3 dny ucpaný nos, ten třetí den, potom co jsem si dala kapky do nosu a pořádně se konečně nadchla nosem, jsem zjistila že nic necítím, to bylo v úterý a teď ve středu jsem byla na testech. Dobře, dam vědět a děkuji i za tvé info od doktora 🙂 věřím že bude vše v pořádku a naše holčičky budou zocelený miminka ❤️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nelel12
7.1.21 15:05

@Nikol.led
Tomu sama nevěřím, teď mi přišel výsledek a jsem negativní. Úplně čumím jako blázen, partner je zalezlý nahoře, já jsem dole. Snad to ani nelapnu, ale vzhledem k tomu, že jsme byly oba ve stejnou dobu s nakaženým, a on už to má od neděle, kdy si stěžuje. Tak snad…při mé smůle, by bylo skvělé, kdyby se to rozjelo dýl a já nemohla jít na kontrolu o další karanténu. Jsem z toho už nesvá..každopádně mám hroznou radost. Ta hlava bolí pravděpodobně od páteře, což jsem si myslela celou dobu. a ta únava snad, že stresu. Přeji ti mnoho sil. A určitě napiš..budu ráda případně přípravná, kdyby náhodou.

• Citovat
  • Upravit
5
7.1.21 15:32

@Nelel12 to jsou skvělé zprávy. Tak se moc opatrujte, ať vás to nepotká🙂Jak budu mít zítra nějaké info od paní doktorky dam vědět i pro ostatní do budoucna. Přeji Vám hladký průběh těhotenství a ať jste zdraví ☺️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí