Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj ![]()
Manžel dělá nábytek na míru a občas přijde s myšlenkama, jaké lidi napadnou v malých bytech ![]()
Největší pomoc v malých bytech, bych řekla, je patrová postel. Pod postelí je buď stůl nebo šatní skříň - tím se hodně vyřeší úložné prostory. Prý dělal i patrovou postel, kdy bylo spací místo hned pod stropem, hned pod ním skříňky na oblečení a úplně dole byl velký prostor/skříň, kam schovávali kočárek ![]()
A co mi přišlo jako dobrá věc (a máme to doma
) jsou police hned pod stropem. My na nich máme velké bedny z IKEA, do kterých se dá schovat cokoliv. A nebo manžel přišel s tím, že do jednoho miniobýváku dávali těsně pod strop kuchyňské skříňky a taky to prý vypadalo dobře ![]()
Ty jo ja bych se v tak malem byte zblaznila
to musi byt s detmi do budoucna neunosny ![]()
Patrová postel je hudba budoucnosti. S mimčem si to neumím představit a navíc manžel je malinko rozměrnější, takže by musel trochu shodit, aby pod námi vydržel rošt ![]()
Jinak děkuji moc za ten odkaz na 1+1 z mimibazaru. Ten je vážně skvělý! ![]()
Docela mě překvapuje, jak moc tragicky to hodně z Vás vidí. Chápu, že kdo žije ve velkém bytě si jen těžko představuje, jaké je to žít v menším prostoru, ale rozhodně si myslím, že to není žádné drama, že to všichni bez psychické újmy přežijeme ![]()
@Meeshab Tak to je prece jen vetsi byt nez klasicky jednopokojac, vysoke stropy a velka obytna kuchyne, nicmene sdilet loznici s dvemi detmi se mi jaksi prici, ale tot muj nazor.
Udelano je to ovsem moc hezky, jen to soukromi je trochu pase. I kdyz i to umyvadlo se zubni pastou v kuchyni.. ![]()
@Ostruzina80 tak zije dost lidi. Takze to asi lze. Dokud budou deti mensi tak si myslim, ze to zvladnete v pohode. Ale treba v dobe puberty a dospivani bylo myslim, dobre ze jsme meli se sestrou zvlast pokoje. Kvuli partnerum, ktery jsme si zacaly vodit a jako deti jsme se se setrou strasne rvaly. Takze zase vetsi byt byl na miste - nasi byli radi, ze nas muzou separovat ![]()
@Ostruzina80 ono pak vic nez o misto jde o soukromi a dusevni zdravi. ![]()
@Ostruzina80 Ja tu zkusenost mam s jednim ditetem a slo to prezit jen diky tomu, ze manzel v te dobe chodil domu opravdu jen prespat. Takze koncem RD jsme se stehovali, s dvema si to uz vubec neumim predstavit, soukromi na nic a co treba kdyz jde dite do skoly? Klid na uceni..Navic mit loznici s detmi, mimo malinkych, se mi trochu prici.
@Ostruzina80 píše:
Patrová postel je hudba budoucnosti. S mimčem si to neumím představit a navíc manžel je malinko rozměrnější, takže by musel trochu shodit, aby pod námi vydržel rošt![]()
Jinak děkuji moc za ten odkaz na 1+1 z mimibazaru. Ten je vážně skvělý!
Docela mě překvapuje, jak moc tragicky to hodně z Vás vidí. Chápu, že kdo žije ve velkém bytě si jen těžko představuje, jaké je to žít v menším prostoru, ale rozhodně si myslím, že to není žádné drama, že to všichni bez psychické újmy přežijeme
Přála bych vám, aby jste to na těch 17 m bez té psychické újmy přežili
My bydlíme 4 ve 3+1 a ještě nám jeden pokoj chybí
Ale znala jsem rodinu, kde 4 bydleli v 1+1,ale udělali z toho 2+0,kuchyn udělali z komory. Ale měli mnohem větší ten pokoj - 26 m. To vaše musí být pidibyteček tak pro jednoho nebo jako přestupní stanice do většího, jednou se tam ušlapete, soukromí žádné.
Ale lepší něco, než nic, ale asi bych se smířila jen s jedním dítětem ![]()
Já nepotřebuji k životu veliké místnosti, ani 7+1, ale mám ráda své soukromí a chci mít kam si „zalézt“, když chci mít chvilku jen pro sebe ![]()
to samé si myslím pro děti…
a i s manželem chceme mít svoje soukromí ![]()
jako při jednom dítěti si to dokážu představit, ale při dvou opravdu ne
, sama jsme s bráchou vyrostla ve dva jedna a dlouho jsem tím trpěla, tak teď jsem ráda, že jsme mohla udělat prckovi pokojík ![]()
My mame 2+kk a dve cacorky, byt teda 65m2 a planujeme pre nas poschodovu postel. My pojdeme pod plafon, slecny dostanu postele pod nas, rebrik bude robit nieco ako priecku k spacej casti, a do uvolneneho miesta v spalni pride pisaci stol a pocitac.
@Ostruzina80 taky si to neumím představit a to máme taky malý byt, ale 2+kk. A to docela jde, dvě oddělené místnosti, dají se zavřít, v té druhé je klid. Já jsem vyrostla ve velkém bytě v RD a prostor potřebuju prostě, jsem trochu klaustrofobik, a malé stísněné zastavěné prostory mi vadí. Představit si, že všechno máme naskládané v jednom a ještě menším pokoji, než jsou ty naše, si neumím. U nás také bude potřeba vyřešit dětský pokoj. Stěhování také neplánujeme.
Tak to je mazec, to vas teda obdivuju! My sme. meli byt 47m2 s 1 mimcem a byla to hruza! Chlap z toho nervozni jak sanky v lete… Ale asi nemate v byte zbytecnosti.. Ale i tak by si nemela, kde hrat.. V obyvaku sme museli mit lednicku, jidelni stul a obyvak… Setrime na vetsi byt. preji hodne stesti! Ale ta postel na nozkach neni spatny napad a pod to, dat napr. sedacku, nebo detem do budoucna psaci stul..
Za chvíli budete po sobě „šlapat“,prostě hlava na hlavě, žádné soukromí. Snažila bych se hledat větší byt.
My ted mame 54m2, 2+1, a dobre je to tak pro dva. Po narozeni mimca se to jeste nejak udela, stejne bude porad zezacatku s nami, ale pozdeji se stehujeme do vetsiho.
S malymi detmi se to mozna da, pokud je byt velky tak, jak na tom minibazaru. Ale pozdeji fakt ne. To vas budou deti pozorovat pri sexu?
pro me nepredstavitelne. Ale ten byt na tom minibazaru byl zajimave vyresen ![]()