Čtyři osoby v bytě 1+1 - tipy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4.9.14 10:58

Čtyři osoby v bytě 1+1 - tipy

Máte někdo zkušenosti s dlouhodobým bydlením v bytě 1+1 při čtyřech a více osobách?
Máme s manželem jednu dcerku a čekáme další mimčo a bydlíme v 1+1. Zatím to bylo vše bez problémů. Dcera je malá, moc soukromí nepotřebuje, ale bojím se, že s miminkem už nám tady bude docela těsno. Máte nějaké tipy, jak zařídit byt, aby to bylo pohodlné pro všechny? Zajímá mě to hlavně do budoucna, až děti porostou a budou potřebovat víc „osobního“ prostoru… Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3711
4.9.14 11:04

@Ostruzina80
Nejlepší rada: Přestěhovat se do většího.
A ono není 1+1 jako 1+1, protože na pár metrech nic nevymyslíš, na větší výběře možná ano, ale máš ráda openspace kancly? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85236
4.9.14 11:09

@Ostruzina80 prestehovat se 8o tip nemam zadny, je to proste maly prostor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.9.14 11:09

Taky myslím že přestěhovat se je jediné dobré a snad i možné řešení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
4.9.14 11:11

A jak je velký? jde tam udělat nějakou příčku? není možnost přestěhovat se??
my máme zatím hotový teda jen 2+1 a jsme 3 a i tak mi to přijde malý, jeden pokoj na víc by s ehodil :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
4.9.14 11:16

Já jsem tedy kdysi nahlídla na mimibazaru do fotogalerie jedné paní, která podle všeho v 1+1 bydlí spolu s manželem a dvěma už trošku většími syny (nyní asi tak kolem +- 12 let (nejsou to dvojčata)). Byt rekonstruovali tak, aby se tam všichni vlezli. Pokud jsem to z obrázků dobře pochopila, mají když vejdou do ložnice manželskou postel, za ní jakousi příčku (teď si nejsem jistá, ale myslím, že ze strany manželské postele je to částečně i knihovna) a ta je celkem dost vysoká, ale myslím si, že není až do stropu. Z druhé strany této příčky mají koutek kluci. POstele mají do L - jeden podél příčky a druhý u stěny a naproti té příčky jsou okna a tam mají psací stoly a u poslední zbývající volné zdi asi skříňky. Zkusím to najít a vložit to sem, snad se majitelka nebude zlobit. Ale říkám si, že když ty fotky sdílí, že jí to snad nevadí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.9.14 11:18

Představa příčky se mi moc nelíbí. Máme jen jedno okno a vznikla by tak část za příčkou, kde by byla velká tma.
Obytný pokoj má cca 5×3,5 m a stěhovat se opravdu nebudeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.9.14 11:18

@Meeshab To by bylo skvělé… Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
4.9.14 11:23
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
4.9.14 11:30

Nedávno jsem na netu narazila na tyhle články. Třeba by se z nich dalo čerpat. Mají hezky vyřešený spaní. Sice to není pro 4, ale třeba jako inspiraci by jsi tam něco našla ;-)
http://www.novinky.cz/…sonieru.html
 http://www.novinky.cz/…napadem.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
4.9.14 11:31
@Ostruzina80 píše:
Představa příčky se mi moc nelíbí. Máme jen jedno okno a vznikla by tak část za příčkou, kde by byla velká tma.
Obytný pokoj má cca 5×3,5 m a stěhovat se opravdu nebudeme.

proc se nebudete stehovat? to jako budete cela rodina na 17ti metrech??? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
852
4.9.14 11:37

Ahoj, nemáte nějaké tipy na úložné prostory? Potřebujeme ještě nějak elegantně ukrýt pár věcí - asi nějaké skříňky visící na stěně kdyby měl někdo obrázek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
4.9.14 11:57

Nedá se u vás udělat patro na spaní? Tím se dost místa ušetří.
Místnost se dá rozdělit třeba japonskou roletou, takže není tma a v případě potřeby se to stáhne jen na jeden panel http://www.ikea.com/…_room/10702/ Ale upřímně 5×3,5m není moc a to ještě záleží na tom, jak je řešené okno a dveře do místnosti.
Pokud není možné udělat spací patro, tak doporučuji si na papír nakreslit v měřítku místnost, ve stejném měřítku si vystříhat nábytek, co máte a skládat si to na modelu tak dlouho, až to bude co nejpřijatelnější.
A určitě budete muset jít cestou rozkádací sedačky a do budoucna výsuvné postele pro děti např. toto http://www.fhnabytekplus.cz/…x200-cm.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
4.9.14 12:03
@Klarindas píše:
Ahoj, nemáte nějaké tipy na úložné prostory? Potřebujeme ještě nějak elegantně ukrýt pár věcí - asi nějaké skříňky visící na stěně kdyby měl někdo obrázek…

koukni do napadu na strankach ikea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
4.9.14 12:12

Tak to si nedokážu představit. My jsme tři v 2+1 a už koukáme po větším. Z jakého důvodu se nebudete stěhovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný