Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím maminky, vím že diskuzi na toto téma zde bylo hodně, ale nedocetla jsem se, co by mě zajímalo, tak prosím o vaše rady a zkušenosti.
Mám 3m miminko, asi před měsícem si začala cucat prstenicek a ukazováček na ruce. Dela to pokaždé když je unavená, anebo sem tam přes den, když je nervózní. Je tedy plně kojena, vždy se jí snažím nabídnout nejdříve prso, ale pokaždé nechce a cuca si prstíky dal. Dudlíky jsem vyzkoušela 7 druhů a nechce.
Někde jsem se docetla, že cucani těchto 2 prstu není tak hrozne jako palce, slyšela jste některé o tomhle? Jestli jo, tak v čem je to jiné?
A ještě mě zajímá, od kdy myslíte, že to mám zkusit odnaucit? Ellence jsou 3m, tak jestli ji začít odnaucovat už teď nebo třeba ještě počkat jestli to není jen takové období?
Ahoj, já jakoby nejsem odborník, ale cucani prstu -ručiček je v tomhle období vlastně žádoucí. Je to další pokrok ve vývoji- mimčo objevilo, že má ručičky a prstíky, tak bych ji nechala. Nas malej si taky koncem 2. měsíce rval vsechno, včetně ruček do pusinky, teď má zase jiný věci na starosti😀, to přejde neboj. Zvlášť když je takhle malinká.
Děkuji za odpověď. To jo, to ona ocucava všechno
ale ty 2 prstíky vyloženě duda a saje jako dudlicek, tak se právě bojím, aby z toho neměla zlozvyk