Kdy mezi děti s miminkem na UM

15
5.1.25 14:11

Kdy mezi děti s miminkem na UM

Dobrý den,
Maminky, co máte miminka na umělém mléku - kdy jste s nimi začali chodit do kolektivu více dětí? Mam měsíčního chlapečka a doma ještě dvouletou slečnu. Chtěla bych ji sem tam vzít do herničky nebo mezi kamarádky, ať má trochu změnu. Ale moje pediatrička mi říkala (tehdy u dcerky, když byla mimi), že bych ji mezi děti brát neměla do půl roku, když je u UM (asi kvůli imunitě??). Jakou máte zkušenost prosím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36173
5.1.25 14:14

Počkala bych aspoň na první očkování. Půl roku určitě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7980
5.1.25 14:21
@JancaS84 píše: Více

tak rozdíl mezi prvním očkováním a neočkovaným dítětem není žádný. Imunita nastupuje až cca 2 týdny po druhé dávce, tedy někdy ve 4. měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7980
5.1.25 14:25
@MishaSt píše: Více

no teď je období respiračních infekcí, takže nějaká opatrnost je na místě. Návštěva kamarádky, pokud je zdravá, tak v tom nevidím problém. V té herničce se může stát, že budou všichni smrkat. Je blbé, že taky poslední dobou je vysoký výskyt černého kašle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.1.25 15:00

S první jsem ve 2m začala chodit na kroužek pro miminka, od 3m na jiný a od zm na plavání…druhá byla nedonošená, v nemocnici jsme byly 15dní, pak jsme dodrželi skoro 4 týdny a začala se mnou jezdit do školky se starší a fungovat s ní…k našim jsme jezdili hned po propuštění…obě kojené, očkované podle normálního schématu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.1.25 17:39

Já jsem se synem na UM začala chodit na první kroužek do herny až v 8M. Ale předtím ani moc nebylo kam, pres léto nebyly kroužky. Byl hodně ubrecene dítě, složité uspavani, takže nake návštěvy se moc nedaly. Párkrát byla zdravá kamarádka u mě. Ale spíš to tak vyplynulo z okolností. Dvouměsíční bych ale přes zimu do herny nebrala. Nechodím tam ani teď s dvouletým pokud se dá vymyslet jakýkoli jiný program, teď je to takové semeniste viroz. Přijde mi zbytečné ho vystavovat infekci protože je to prostě opruz pak, řešení na dva tři týdny klidně. U takoveho miminka je i rýma peklo. Pak budes tři týdny odsavat, nebudeš spát a budeš se modlit aby nemuselo mít tak brzo antibiotika. Vzala bych je na jaře.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.1.25 19:18

:think: dcera je prosincová a před Vánoci už jsem byli u kamarádky i sestřenice. Obě mají děti. Ty jo, většinou to byli návštěvy o jednom dalším ditku do 5 let. Mezi víc dětí asi nejdřív na kyčlích. Tam jich byla plná čekárna na několik dlouhých minut. Ale mě teda nic takového nikdo neřek..nic méně do herny jako takové bych asi počkala do prvního očkování aspoň. Ať má alespoň nějakou záštitu. Véčka tam chodí usoplene děti. Popřípadě někoho požádat o hlídání jednoho nebo druhého dítěte?

• Citovat
  • Upravit
1143
5.1.25 20:12

Hernickam se vyhybam i se skoro rocnim ditetem…potkavame se s kamarady co maji deti a kdyz ma nekdo sopel, tak hlasi a druha strana se rozhodne jestli se potkat nebo ne. Zitra k nam jde kamaradka s dcerou. O vikendu u nas byla jina kamaradka s dcerou. V tydnu se mame jeste videt s kamaradkou co ma miminko (cekalo se az my nebudeme mit sopel) atd…Je toho ted silene moc…tesime se na jaro a venkovni hriste. :)

Takze s miminkem bych do hernicky nesla. Vyhybala jsem se jakymkoliv uzavrenym prostorum a to jsem mela miminko unorovy (uz bylo hezky od brezna)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kralovnal
6.1.25 06:27

Já jsem s miminkem na UM začala chodit mezi děti kolem 3. měsíce, ale spíš jen na kratší dobu a sledovala jsem, jak to zvládá. Je fajn mít vždy po ruce dezinfekci a vyhnout se většímu kolektivu v období nemocí. Záleží hlavně na tom, jak se na to cítíš a jestli je mimčo zdravé.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure