Jaké cukroví letos pečete?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16409
14.12.24 21:09

Pudinkove malinove s malinovou marmeladou, pudinkove pistaciove s cokoladouvou naplni, linecke, ischelske dorticky s orechovym puncem, vanilkove rohlicky, orechove pracny, madlenky, sadlovky, pernicky. Ted jsem dodelala kokosove uly snehulaky, pistaciove ly stromecky a budu pokracovat v kakaove klasice. Uz se mimfakt nechce. Zitra rafaelo kulicky a snad salamek, pokud bude sila.

Jeste jsem chtela zkusit kavove zrna, ale to pochybuju, ze dam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
leopanda
14.12.24 21:11
@Winter garden píše: Více

proč to vlastně děláš, když se ti nechce? Očekává se to nebo je taková poptávka u vás doma?

• Citovat
  • Upravit
696
14.12.24 21:21

@Winter garden Tak pokud to neděláš na kšeft, tak to nedělej ne, když se ti nechce :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16409
14.12.24 21:25
@leopanda píše: Více

Zacnu tim, proc se mi “nechce” - protoze jsem byla minuly tyden nemocna a pretazena. A uz jsem musela pect, aby to bylo dobre. Tento tyden jsem delala mzdy a vecirek, takze uz nebyla sila a ted to sprintuju do finise na posledni chvili. Takze peceni miluju, ale idealni podminky letos nejsou. A k dalsim dotazum - ano a ano. Ocekava se to, pro me je to mila tradice. Deti i muz si to uzivaji. Je to svatek, u nas se pres rok mlsa malo, ted je to vzrusujici ochutnavka. V rodine jsem jedina, kdo pece, takze posilam i brachovi s rodinou. Maji to jako ode me z lasky. Brachu si tak opecovavam. :srdce: A pak jeste v rodine delam kazdorocne, protoze chci, stara teta si to neupece, jako mala jsem k ni rada jezdila, travila se mnou cas a o cukrovi ode me stoji. U nas v rodine se hodne peklo, uz jsem jen ja, ale vnimani domaciho cukrovi zustalo. Kupovane neni nase, neni to ono (jiste, ze se da koupit lepsi a hezci, nez delam ja). Oni prome zase delaji jine veci. A tohle se tesi, ze dostanou ode me. Dela mi to dobre, poslat pres celou republiku bedynku nevim:. Ja mam radost, kdyz neter otevre bednu a vyvali oci a rekne teda teto, tyhle ruzovy srdicka a zelene uly jsou novy! Tati rozpocitame to! To bude letos :mrgreen: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16409
14.12.24 21:25
@johanka.1987 píše: Více

Viz nize. Neni nechce jako nechce. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2365
14.12.24 21:26

Letos delam mene druhu.mam malou dceru a vim, ze pak toho je zbytecne moc.
Mam vanilkove rohlicky, linecke, orechy, pak nugatove kytky, brnenska kolecka. jeste udelam vceli uly ☺️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2365
14.12.24 21:30
@Parfem_z_hadovky píše: Více

Proc pozde? Perníčky teda nevim, ty u nas nikdo neji a kdyz jsem je nahodou delala, mela jsem je tvrde :D.
Na linecne pozdě urcite neni. pekla jsem je v tydnu a slepovat budu az pristi tyden. a vzdycky jsou dobre.pecu jen z masla a jsou mekke

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
leopanda
14.12.24 21:36
@Winter garden píše: Více

chápu, já letos taky nemám takový výkon a čas nebo energii. :) Dělám letos méně, než loni a dělám po kouskách, jeden týden perníčky, další týden třeba linecké apod…prostě jak si odpočinu a načerpám sílu, tak si to pak užiju. To jediné mi tak nějak pomáhá to nechtění překonávat. :D Manžel to letos na mně viděl a chtěl pomáhat, takže vykrajoval, případně pomazával vajíčkem perníčky a tak. Ve 2 to bylo docela fajn. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
leopanda
14.12.24 21:37
@Petra0009 píše: Více

trik jak je nechat ještě potom změknout - ve vzduchotěsné nádbě ty perníčky zavřu se čtvrtkou jablka nebodvěma. Už další den je znát rozdíl, jablíčka pak po tom jednom nebo dvou dnech dám pryč a už jen udržuji v té vzduchotěsné nádobě, aby zase nevyschly :)

• Citovat
  • Upravit
887
14.12.24 21:41

Děti miluji perníčky, manžel vanilkové rohlíčky a já išelské :-)Máme rohlíčky s vlaš. oříšky, rohlíčky mandlové, perníčky, tmavé a světlé linecké, budu dělat ještě išelské, kokosky, sádlovky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
14.12.24 21:43

Na pernicky určitě není pozdě. Jsou recepty na rovnou měkké perníčky bez ulezeni. Dělala jsem.je minulý týden a jsou super, půlka je už snedena, jak byly měkké a výborné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
299
14.12.24 21:44

Mám vanilkové rohlíčky, klasické linecké, skořicové slepované, Granko dortíčky, marcipánové bonbonky a ještě budu dělat marokánky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
14.12.24 21:46

Ja peču teď :mrgreen:
Pernicky pro syna, linecke pro muze a plněné ořechy pro mě :lol:
Jeste udelam v tydnu vodi hnizda ty milujeme všichni a hotovo.
Ostatni se u nas moc nejedlo, takze takový výběr, a vim, ze se po tom zapráší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16409
14.12.24 21:49
@leopanda píše: Více

Kdyby na to mel clovek cas, bylo by to jine. A treba ne, to bych pak krajkovala vsechny perniky ve snaze byt dokonala :mrgreen:. Tak jste spolu kreativne travili cas. Je mile, ze pomohl. Muz dnes vlastne loupal pistacie, vsude uz meli vyprodano. A ted si vzpominam, ze jeste suhajky s pistaciemi budu delat :lol:, ale to je chvilka.

Ted mam jeste nachystane kolecka na polevane perniky. Tak budu malovat uz jen jako relax pro kamaradky jako PFka.

Na promazavani pouzivam uz roky trik, který ze me dela rychlou cukrarku. Marmelady, cokoladovou pomazanku nebo orechove naplne strikam ze sacku. Na tacy nebo an papiry si nachystam suche cukrovi spravnou stranou nahoru a pak delam kupicky anakonec jen priklopim. Rychle, ciste a genialni. Naucil me to cukrar v kurzu - tam me prihlasil muz :mrgreen: (takze je videt, ze o to fakt stoji :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí