Jaké cukroví letos pečete?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16415
14.12.24 21:55
@smile_xxx píše: Více

Moc rada bych. Letos na osvedcene mi recept radila nejaka kocka tady, vypadaly opravdu zrave, asi v diskuzi o kolotoci a aja si neulozila odkaz. Ted jsem to hledala, ale neasla jsem to, to me mrzi. V kucharce mam nezalozene recepty, snad jsem si ho vytiskla a vyfotim ti to. to by me mrzelo, kdyby ne!
Edit @smile_xxx
 https://www.toprecepty.cz/…a-piskotova/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2388
14.12.24 22:48
@leopanda píše: Více

Tento trik znam, dela to tak znama, ale prijde mi, ze ty pernicky jsou pak spis zvlhle a jsou citit jablkem.
Spis jsem ty perniky pekla moc dlouho, proto byly tvrde.ale jak jsem jiz psala, u nas pernicky na odbyt nejdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8984
14.12.24 23:18

Různé. Osvědčenou klasiku. Kterou máme rádi, tj. pudinkové banánky, išelské, linecké slepované, linecké košíčky, plněné trubičky, ořechové vykrojené slepované, rohlíčky slepované, perníky, vanilkové rohlíčky, pracny, ořechy, linecké kakaové slepované, marokánky. Možná jsem něco vynechala, že jsem zapomněla. Plus máme korpusy i na nové variace cukroví. Pudinkové malinové, karamelové, pistáciové, arašídové hvězdičky, makové.
Zítra začnu plnit marmelády, povidla. Možná udělám zrovna i nepečené. Úly klasické, chci prvně dělat malinové. Rafaelo kuličky, medovníkové kuličky a uvidíme. Už budeme pomalu kompletovat. L
Není toho až tolik, protože základ byl vše kolem 250-300 g mouky. A většina jsou slepovačky. Když jsem zdobila a párovala, tak většina cukroví takhle jeden druh vyšla na plech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8984
14.12.24 23:29

Ještě dodám, že takové cukroví peču opravdu jen teď. Během roku na to není nálada, kapacitu. Mám cukroví zafixováno k období = budou Vánoce. U nás je odběr a zájem rodiny. Někdo má stále zájem, že chce fyzicky péct. A sama to mám relax, čištění hlavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16415
14.12.24 23:39

@Kelsey1 my take. Obcas pecu linecke. Muz to miluje, takze minimalne k jeho narozkam a k vyroci. Parfem nebo jiny dar je mu burt, hlavne srddicka linecke jsou potreba :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2402
15.12.24 00:11

Já mám linecké, obyč., malinové a pistáciové s polevou, pak šlehačkové, linecké košíčky, sádlovky a největší úspěch u nás mají citrónové rohlíčky s krémem. A budu dělat rumové koule plus koule bílé čokolády.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2402
15.12.24 02:08
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2402
15.12.24 02:10
@smile_xxx píše: Více

Jen krém dělám z másla, salka a citrónu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
15.12.24 06:59
@leopanda píše: Více

Neni, já to budu teprv péct. Uložím do špajzu, kde je otevřená mikroventilace a budou jak máslo za tři dny.

• Citovat
  • Upravit
317
15.12.24 08:21

@Parfem_z_hadovky proč jako…linecké je hned měkké a i na perníčky jsou recepty, aby byly hned měkké

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4332
15.12.24 08:39

Já stihla upéct vanilkové rohlíčky, makové hvězdičky a kokosové srdíčka. Ještě nám v plánu pracny. Jelikož mě chytla nějaká viróza, tak to bude letos vše. Budu ráda, když zabalím dárky a výzdobu budu dělat až příští týden..
Neplnim žádnými krémy, marmeládou a pod. Upečení mám z 200 g mouky, pohanková, bezlepková. Myslím, že to bude úplně bohatě stačit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8984
15.12.24 08:44

Pařížské rohlíčky jsem zapomněla. My máme rádi, když je výběr pestrý a všichni jsme na plněné cukroví. Máme rádi různé marmelády a krémy. Marmelády mám připravené 3 plus povidla.
Ty suchary nám chutnají jen teď v době adventu. Pak se vždy první sáhne po plněném.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1446
15.12.24 10:11

@sofiaa20701 My letos nepečeme. Při cenách másla a čokolády na to prdím. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2388
15.12.24 10:28

@Pitřice ja na peceni teda zpracuji max 2,5 masla a na krem pak jeste jedno. a cokoladu max 1.takze mi to neprijde nejaky velky financni vydaj.da se to usetrit jinde. misto vanicky salatu udelam jen skopek nebo dam o darek min😂.
Takze pecu, jen proste min

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport