Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@smile_xxx píše: Více
Moc rada bych. Letos na osvedcene mi recept radila nejaka kocka tady, vypadaly opravdu zrave, asi v diskuzi o kolotoci a aja si neulozila odkaz. Ted jsem to hledala, ale neasla jsem to, to me mrzi. V kucharce mam nezalozene recepty, snad jsem si ho vytiskla a vyfotim ti to. to by me mrzelo, kdyby ne!
Edit @smile_xxx
https://www.toprecepty.cz/…a-piskotova/
@leopanda píše: Více
Tento trik znam, dela to tak znama, ale prijde mi, ze ty pernicky jsou pak spis zvlhle a jsou citit jablkem.
Spis jsem ty perniky pekla moc dlouho, proto byly tvrde.ale jak jsem jiz psala, u nas pernicky na odbyt nejdou.
Různé. Osvědčenou klasiku. Kterou máme rádi, tj. pudinkové banánky, išelské, linecké slepované, linecké košíčky, plněné trubičky, ořechové vykrojené slepované, rohlíčky slepované, perníky, vanilkové rohlíčky, pracny, ořechy, linecké kakaové slepované, marokánky. Možná jsem něco vynechala, že jsem zapomněla. Plus máme korpusy i na nové variace cukroví. Pudinkové malinové, karamelové, pistáciové, arašídové hvězdičky, makové.
Zítra začnu plnit marmelády, povidla. Možná udělám zrovna i nepečené. Úly klasické, chci prvně dělat malinové. Rafaelo kuličky, medovníkové kuličky a uvidíme. Už budeme pomalu kompletovat. L
Není toho až tolik, protože základ byl vše kolem 250-300 g mouky. A většina jsou slepovačky. Když jsem zdobila a párovala, tak většina cukroví takhle jeden druh vyšla na plech.
Ještě dodám, že takové cukroví peču opravdu jen teď. Během roku na to není nálada, kapacitu. Mám cukroví zafixováno k období = budou Vánoce. U nás je odběr a zájem rodiny. Někdo má stále zájem, že chce fyzicky péct. A sama to mám relax, čištění hlavy.
@Kelsey1 my take. Obcas pecu linecke. Muz to miluje, takze minimalne k jeho narozkam a k vyroci. Parfem nebo jiny dar je mu burt, hlavne srddicka linecke jsou potreba ![]()
Já mám linecké, obyč., malinové a pistáciové s polevou, pak šlehačkové, linecké košíčky, sádlovky a největší úspěch u nás mají citrónové rohlíčky s krémem. A budu dělat rumové koule plus koule bílé čokolády.
@smile_xxx píše: Více
Jen krém dělám z másla, salka a citrónu.
@leopanda píše: Více
Neni, já to budu teprv péct. Uložím do špajzu, kde je otevřená mikroventilace a budou jak máslo za tři dny.
@Parfem_z_hadovky proč jako…linecké je hned měkké a i na perníčky jsou recepty, aby byly hned měkké
Já stihla upéct vanilkové rohlíčky, makové hvězdičky a kokosové srdíčka. Ještě nám v plánu pracny. Jelikož mě chytla nějaká viróza, tak to bude letos vše. Budu ráda, když zabalím dárky a výzdobu budu dělat až příští týden..
Neplnim žádnými krémy, marmeládou a pod. Upečení mám z 200 g mouky, pohanková, bezlepková. Myslím, že to bude úplně bohatě stačit.
Pařížské rohlíčky jsem zapomněla. My máme rádi, když je výběr pestrý a všichni jsme na plněné cukroví. Máme rádi různé marmelády a krémy. Marmelády mám připravené 3 plus povidla.
Ty suchary nám chutnají jen teď v době adventu. Pak se vždy první sáhne po plněném.
@sofiaa20701 My letos nepečeme. Při cenách másla a čokolády na to prdím. ![]()
@Pitřice ja na peceni teda zpracuji max 2,5 masla a na krem pak jeste jedno. a cokoladu max 1.takze mi to neprijde nejaky velky financni vydaj.da se to usetrit jinde. misto vanicky salatu udelam jen skopek nebo dam o darek min😂.
Takze pecu, jen proste min