Recept: Kedlubnové kari s rýží

Kedlubnové kari s rýží Kedlubnové kari s rýží
Hodnocení 5.0 (1 maminka)
odesílám...

Pro hlasování se musíte přihlásit

  • Počet porcí PRO 4 OSOBY
  • Čas 20

Recept ideální pro sezónu, kdy člověk už neví, co s kedlubnou. Z kedlubny se totiž dá vařit a dokonce ztratí typickou pachuť. V kari zesládne a změkne, a tak ji snědí i ti, co kedlubnu nemusí.

Postup

Kedlubnu a mrkev nakrájím na podobně velké kousky.
Dám dělat rýži.
Rozpálím olej, mezitím oloupu a nakrájím česnek a vhodím ho do horkého oleje.
Rychle orestuju a hned přidám kari. Chytne to dobrý šmak už od začátku. Pořádně rozmíchám a pak už přidávám kedlubnu a mrkev. Zas zamíchám. Všechna tvrdá zelenina se hází teď.
Nemělo by se to připalovat.
Když je zelenina měkká tak ze dvou třetin, přihodím ingredience, které potřebují jen pár minut na prohřátí - cizrna/tofu/jarní cibulka/brokolice.
Cílem je měkká zelenina, ale pořád lehce křupavá.
Nakonec zaliju kokosovým mlékem nebo smetanou, osolím a opepřím.

Doporučená příloha

Rýže

Ingredience

  • Jedna velká kedlubna
  • Dvě velké mrkve
  • Cizrna/kostky tofu
  • Stroužek nebo dva česneku
  • Dvě lžíce oleje
  • Dvě lžíce kari koření nebo lžíce kari pasty
  • Plechovka kokosového mléka/smetana
  • Sůl a pepř

Chutnalo vám? Okomentujte recept Kedlubnové kari s rýží

Váš příspěvek

Odesílám...